O metoda simpla de protejare a imaginilor de pe un site

by BloggerIn on August 19, 2011

Am mai vorbit despre protejarea imaginilor cu ceva timp in urma si adaug la cele prezentate in acel articol inca o metoda. Inainte de incepe e nevoie sa fac o mica precizare: nu exista metoda 100% sigura de protejare a unei imagini impotriva copierii atunci cand aceasta se gaseste pe un site sau blog. Precizarea este necesara pentru a nu avea expectante nerealiste in aceasta directie.

Metoda pe care am folosit-o pentru a proteja imaginea de mai jos ii descurajeaza pe cei care vor sa salveze fisierul si apoi sa il refoloseasca pe propriul blog sau site.
Optiunea Save image as… (la click dreapta) este in continuare disponibila doar ca in loc sa se downloadeze fisierul ce contine imaginea se downloadeaza un fisier gol. De asemenea, URL-ul imaginii (disponibil prin optiunea Copy image URL) nu este unul valid.

Implementarea este simpla si se poate face foarte rapid pentru fiecare imagine dintr-un articol sau dintr-o pagina a unui site.

Codul HTML standard pentru afisarea unei imagini este urmatorul:

<img src="imagine.jpg" alt="" width="471" height="255" />

Pentru a proteja imaginea trebuie modificat atributul src astfel incat sa redirecteze curiosii catre o imagine goala si adaugat atributul style care sa afiseze imaginea ca background, asa cum se vede in codul de mai jos. Trebuie avut grija ca atributele width si height sa reprezinte exact marimea imaginii.

<img style="background-image:url(imagine.jpg);"
     src="data:image/gif;base64,
     R0lGODlhAQABAIAAAP///wAAACH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw=="
     width="471" height="255">

Bineinteles, exista posibilitatea de a ajunge la imagine chiar daca nu functioneaza optiunea Save image as. De exemplu, se poate gasi URL-ul complet al imaginii in codul paginii sau se poate face o captura de ecran. Totusi, consider ca este o metoda care poate fi folosita ca o minima masura de protejare si cred ca functioneaza pentru o buna parte din cei care navigheaza pe Internet.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 2 comments… read them below or add one }

vasiauvi August 20, 2011 at 10:25 am
BloggerIn August 20, 2011 at 11:02 am

@vasiauvi – Da, de acolo e. Am considerat ca o completare utila la articolul initial despre protectia imaginilor. Am adaugat si link catre articolul original ca sa fie totul “by the book” :)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: