Scrii articole interesante? Foloseste-ti talentul ca freelancer!

by BloggerIn on July 22, 2011

Cunosti bine limba engleza si te pricepi sa scrii articole interesante? De ce nu iti folosesti talentul ca freelancer?

In urma cu doua saptamani am scris un articol referitor la modalitatea de a “genera” articole (in limba engleza) pentru blogul tau. Este perspectiva bloggerului care are nevoie de continut, de articole pe care sa le publice pe propriul blog.

Dar ce faci daca esti de cealalta parte a baricadei? Adica stii sa scrii articole bune si ai vrea sa iti folosesti capacitatile pentru a castiga niste bani.

Din fericire exista multe site-uri unde care pot fi gasite joburi de article writer/copywriter. Dar inainte de prezenta o lista (scurta), iata cateva sfaturi pentru cei care se gandesc sa aplice:

  • Cititi cu atentie cerintele (pentru cel care a lansat oferta de job este foarte neplacut sa observe ca aplicantul nu stie sau nu a inteles despre ce e vorba).
  • Inainte de a aplica faceti un research asupra ofertantului. Petreceti cateva minute pe blog, puneti unul-doua comentarii la articole, etc.
  • Alocati cateva minute bune pentru a scrie primul mesaj. Nu scrieti mesaje generice (gen copy-paste), ci raspundeti cerintelor si explicati in ce fel sunteti potriviti pentru job.
  • Nu aduceti vorba de bani in primul mesaj! Aratati-va interesul, dar lasati aspectele financiare pentru mai tarziu.
  • Scrieti corect! Verificati de doua-trei ori mesajul. Orice greseala va poate descalifica.
  • Adaugati la mesaj cateva exemple de articole pe care le-ati scris. Daca nu aveti experienta specificati acest lucru, dar insistati pe dorinta de a invata. De asemenea puteti sa va oferiti sa scrieti cateva articole pe gratis.
  • Intotdeauna raspundeti prompt la mesaje.

Si acum, iata cateva site-uri unde pot fi gasite astfel de job-uri:

1. ProBlogger.Net

Problogger.net are o sectiune unde se publica oferte de job-uri exclusiv pe partea de scriere de articole. Este un loc bun de a incepe cautarea, dar trebuie sa stiti ca exista o concurenta mare. Fiecare cerere primeste zeci de oferte.

2. ODesk

oDesk este una din cele mai bune piete de job-uri pentru cei care lucreaza acasa. Proiectele publicate aici sunt din cele mai diverse, asa ca va trebui sa va alocati timp si sa aveti rabdare. De asemenea trebuie sa va construiti o reputatie solida pentru a castiga proiecte.

3. Elance

La fel ca si oDesk, Elance este o alta piata mare pentru diverse joburi. Oferta este si aici foarte mare, dar si concurenta e la fel. Oricum merita incercata si aceasta varianta.

Exista si alte site-uride acest gen, dar consider ca acestea trei sunt cele mai importante si ofera cele mai bune variante. Bineinteles, ca in orice proiect online, rabdarea si perseverenta sunt cele care asigura succesul. Nu va asteptati sa fie usor si nu va descurajati de la primele refuzuri.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 4 comments… read them below or add one }

Zina July 24, 2011 at 6:15 am

Nu sunt sigură că am înţeles bine… E vorba de articole în engleză ? Dacă răspunsul este “da”, atunci nu ştii şi asemenea site-uri care vor articole în română ? Oricum, am impresia că azi românii ştiu mai bine engleza decât limba maternă ! :D

BloggerIn July 24, 2011 at 6:52 am

@Zina – Da, e vorba de articole in limba engleza. Din cate stiu nu exista un site asemanator in limba romana din simplu motiv ca cererea nu e suficient de mare (deocamdata).

Din pacate, cred ca ai dreptate. Atractia fata de occident e atat de mare incat uitam de multe ori de limba materna.

Clawdel July 29, 2011 at 4:39 pm

Pe .RO functioneaza foarte bine forumurile specializate pentru a face tranzactii de genul. Si la noi este o piata, insa copywriting in adevaratul sens al termenului mai greu.

azone24 August 29, 2011 at 5:19 pm

Si eu sunt in cautarea celor interesati sa cumpere articole dar in limba romana.
Se pare ca la noi se misca nu greu ci foarte greu. In afara catorva anunturi de prin 2009 si 2010 se pare ca 2011 e anul in care toti s-au invatat sa scrie:) sau nu mai au bani de investit in continut si considera ca varianta copy/paste e mai rapida si ieftina.

Pe de alta parte vreo 2 interesati dar doar la prima vedere, numai pretind ca platesc pentru articole dar in fapt ar dori cu 2-3 dolari sa cumpere super articole originale. Nimic de mirare, la ce “foame” e in romania se vor gasi destui sa munceasca pe vorbe si promisiuni.

Oricum util postul, dar poate ca ar trebui sa se organizeze ceva in sensul asta si pe romania.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: