Statistici BloggerIn.ro – Iunie 2011

by BloggerIn on July 1, 2011

In luna iunie traficul a continuat sa scada in principal datorita numarului mic de articole publicate. Rezultatele nu sunt spectaculoase nici pe partea de monetizare, alegerea produselor promovate fiind, din cate se pare, neinspirata (ma refer in special la eMag si 2Parale).

Trafic

  • Vizitatori unici: 2724 (-434) – StatCounter /1841 (-111) – Google Analytics
  • Pagini vizitate: 5665 (-373) – StatCounter / 5981 (+59) – Google Analytics

Traficul venit de pe motoarele de cautare s-a mentinut la un nivel ridicat (ca pondere). Interesant este faptul ca a inceput sa vina trafic pe blog dupa un cuvant cheie foarte generic, si anume “blogger”. Din cate am observat, BloggerIn.ro este in Google.ro pe pozitia a 4-a dupa “blogger”, imediat dupa blogger.com. O surpriza placuta, desi nu am facut nici un demers in acest sens. :)

Abonati si follower-i

  • RSS: 217 (+2 fata de mai)
  • Twitter: 5517 (-27 fata de mai)
  • Facebook: 497  (+25 fata de mai)

Cheltuieli

  • Imagini folosite pentru articole (iStockPhoto): $3
  • Hosting (impreuna cu alte bloguri): $5

Total: $8 = aprox. 25 RON

Venituri

  • $28.7 din afiliere la Thesis.

Total: $28.7 = 84 RON

Concluzii

Luna iunie a adus un numar mic de articole (8) si relativ scurte, fara mare incarcatura informationala. Datorita acestui fapt, majoritatea traficului a venit de pe motoarele de cautare pe articolele mai vechi.

Din pacate nu am reusit sa prezint SEOMoz, un tool extrem de util pentru orice blogger (semi-)profesionist. Sper ca luna iulie imi va permite sa fac acest lucru.

Obiective pentru luna iulie

Mentinerea standardului autoimpus pentru acest blog devine din ce in ce mai dificila datorita focusului pe alte proiecte. Totusi, in luna iulie, voi incerca sa public in jur de 10 articole, din care unul despre SEOMoz.

Invitatie

Avand in vedere cele de mai sus, ii invit pe cei interesati sa publice guest posturi despre blogging (sau subiecte adiacente) sa ma contacteze. In paranteza fie spus, un guest post este o modalitate excelenta de promovare a blogului personal asa ca aceasta invitatie este o excelenta oportunitate.

 

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 2 comments… read them below or add one }

Zina July 2, 2011 at 5:40 am

Sa nu iti para rau ca nu ai publicat mai mult, cu toate consecintele. Important e ca iti cunosti si iti respecti prioritatile. Va veni si timpul cand vei scrie mai mult pe blog. Eu iti multumesc inca o data pentru toate lucrurile pe care le-am invatat de la tine si care mi-au ajutat blogul sa creasca si raman cititoarea ta fidela.

BloggerIn July 3, 2011 at 7:40 am

@Zina – Nu imi pare rau, pentru ca este o alegere constienta. Nu voi renunta la a scrie pe blog, doar ca in aceasta perioada nu am timp. Multumesc pentru incredere :)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: