Statistici BloggerIn.ro – Mai 2011

by BloggerIn on June 1, 2011

Scaderea inregistrata in luna aprilie s-a consolidat :) in luna mai, ceea ce inseamna ca reducerea traficului din ultimele doua luni se datoreaza mai mult schimbarilor facute de Google decat Sarbatorilor de Paste. Totusi, traficul a crescut usor in mai fata de aprilie, dar ramane semnificativ sub cel din februarie si martie, dupa cum se vede si in graficul de mai jos.

Principala schimbare din luna mai de pe BloggerIn.ro o reprezinta diversificarea produselor promovate, in incercarea de a monetiza mai bine blogul. Desi nu pot trage inca concluzii, ceva rezultate exista.

Trafic

  • Vizitatori unici: 3158 (+260) – StatCounter /1952 (+53) – Google Analytics
  • Pagini vizitate: 6038 (+200) – StatCounter / 5922 (+290) – Google Analytics

Traficul organic a ramas sub cel din lunile februarie si martie.

Abonati si follower-i

  • RSS: 215 (+16 fata de aprilie)
  • Twitter: 5544 (+20 fata de aprilie)
  • Facebook: 472  (+8 fata de aprilie)

Cheltuieli

  • Imagini folosite pentru articole (iStockPhoto): $5
  • Hosting (impreuna cu alte bloguri): $5

Total: $10 = aprox. 29 RON

Venituri

Total: $57.7 = 165 RON

Concluzii

In luna mai am publicat 10 articole care s-au concentrat pe prezentarea de informatii utile bloggerilor incepatori, cum ar fi: Favicon – Ce, cum si de ce?De ce uneltele de monitorizare a traficului arata statistici diferite?Diferenta dintre tag-uri si categorii intr-un blogLungimea titlului si a descrierii unei pagini in Google, Bing si Yahoo.

De asemenea, am modificat strategia de monetizare a blogului prin promovarea de noi produse. Astfel, am inceput sa afisez reclame eMag si 2Parale. Pana acum rezultatele se lasa asteptate.

O surpriza placuta o reprezinta SEOMoz, despre care am vorbit destul de putin pe blog, dar pentru care afisez reclame. Urmeaza in perioada urmatoare o prezentare detaliata a acestui serviciu.

Obiective pentru luna iunie

In afara de prezentarea SEOMoz, imi propun ca in luna iunie sa abordez subiecte mai tehnice legate de plugin-uri, optimizare, etc. si, daca e posibil, sa depasesc 10 articole publicate.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 5 comments… read them below or add one }

Blog de poker June 1, 2011 at 1:01 pm

De azi am inceput sa analizez si eu “la sange” blogul pe care il promovez.

In acest sens chiar sunt curios: cat timp iti ia sa faci analiza asta? Mai mult, e singura metoda prin care analizezi BloggerIn.RO?

De exemplu eu am inceput sa pun la cale un Excel foarte detaliat: de la abonati, la numarul de backlinkuri, numarul de conturi, venituri etc.

Spor in continuare.

BloggerIn June 1, 2011 at 2:39 pm

@Blog de poker – Imi ia cam 1 ora si ceva sa fac raportul. Structura e clara, asa ca doar iau datele din diverse surse si completez unde e cazul.

M-am obisnuit sa analizez continuu toate blogurile pe care le am. Adica, zilnic vad cum e traficul, in caz cand sunt variatii incerc sa imi dau seama de ce, fac schimbari daca e cazul. Pe langa asta, fiecarui blog ii aloc o perioada (2-3 saptamani o data la cateva luni) in care fac modificari mai mari sau incerc abordari noi.

E foarte bine ca ai inceput sa iti monitorizezi blogul. In timp te ajuta foarte mult.

vasiauvi June 1, 2011 at 4:58 pm

Ştii ce ar fi interesant, dacă nu ai scris deja despre asta, dar poate faci un post despre afiliere. Cum să…, cu cine…, se merită….?

Spor şi ai un site fain! Sincer!

BloggerIn June 3, 2011 at 11:59 am

@vasiauvi – Articole despre afiliere am scris aici si aici, iar o lista cu programe de afiliere gasesti aici. Deocamdata nu pot sa recomand nici un program romanesc pentru ca le folosesc doar de putin timp. Urmeaza dupa 2-3 luni niste concluzii.

Alexandru Dan June 28, 2011 at 5:31 pm

Felicitari si la mai mare! :)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: