Pentru bloggerii incepatori – “ProBlogger’s Guide to Your First Week of Blogging”

by BloggerIn on May 13, 2011

In ideea de a prezenta produse si servicii utile bloggerilor se inscrie si recomandarea pe care o fac in continuare. Este vorba de noul ebook al lui Darren Rowse (Problogger.net), care se adreseaza bloggerilor incepatori.

ProBlogger’s Guide to Your FirstWeek of Blogging” prezinta o serie de activitati ce trebuie facute atunci cand se incepe un blog nou. Cartea e impartita in 7 capitole, fiecare capitol reprezentand 1 zi de munca, cu 32 de task-uri (activitati). Abordarea e asemanatoare cu cea din “31 Days to Build a Better Blog“, cu deosebirea ca se adreseaza in special bloggerilor incepatori. Iata desfasurarea pe zile:

Day 1: Set solid foundations.
Day 2: Publish and build presence.
Day 3: Concentrate on content.
Day 4: Understand the blog as a product.
Day 5: Put yourself out there.
Day 6: Define and demonstrate quality.
Day 7: Strategize for success.

Focusul principal este catre modul in care se “produc” articolele si cum se pot atrage cititori. Asadar este o lectura ideala pentru cei care si-au facut un blog si nu stiu ce sa faca in continuare.

Din experienta mea, perioada imediat urmatoare dupa instalarea blogului este decisiva. Daca bazele sunt puse bine atunci succesul are sanse sa apara. Nu e garantat, dar e mai probabil.

Cartea, scrisa (evident) in limba engleza, este disponibila pentru $9.99 platibili cu cardul sau cu PayPal. Mai multe informatii despre “ProBlogger’s Guide to Your FirstWeek of Blogging” gasiti chiar pe Problogger.net.

Important! Link-ul de mai sus este link de afiliat, ceea ce inseamna ca, daca achizitionati cartea, o parte din suma imi va reveni. Daca acest lucru va deranjeaza puteti sa vizitati direct pagina, de aici.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 11 comments… read them below or add one }

vasiauvi May 13, 2011 at 4:38 pm

“Important! Link-ul de mai sus este link de afiliat, ceea ce inseamna ca, daca achizitionati cartea, o parte din suma imi va reveni. Daca acest lucru va deranjeaza puteti sa vizitati direct pagina, de aici.”
Putini fac asta si asta apreciez la tine si la blogul tau!

BloggerIn May 13, 2011 at 4:50 pm

@vasiauvi – In State, acest lucru a devenit obligatoriu. Adica orice site care promoveaza un produs si are un beneficiu trebuie sa declare acest lucru. Cred ca tine de normalitate, pana la urma.

Recunosc ca nu toate articolele in care promovez produse am specificat acest lucru, dar voi incerca sa fac acest lucru de acum incolo.

Blog poker May 14, 2011 at 1:36 am

In State exista legislatie in acest sens, repectiv in ceea ce priveste marketingul afiliat. La nivel de principiu si la noi este recunoscut o astfel de protectie pentru consumator.

In ceea ce priveste comertul online nu poti induce in eroare vizitatorul prin imagini sau descrieri nerealiste. Cam asta e ideea si in afiliere. Nu poti face un review “fals” si sa vinzi prin asta.

Pana ajunge la o lege, care sa aiba efecte de fapt, mai dureaza.

Cu toate astea este etic si de respectat ca ai explicat pentru “hateri” zic eu :)
Pentru bloggeri seriosi, e de bun simt sa isi dea seama ca e o afiliere :)

BloggerIn May 14, 2011 at 6:47 am

@Blog poker – Asa e. Pentru bloggeri e destul de clar ca astfel de articole contin link-uri de afiliat. Si intr-un fel, zic eu, e normal. De ce sa nu beneficiezi de faptul ca dai un sfat bun? Pana la urma e un fel de consultanta, iar cititorul nu este afectat in nici un fel la nivelul pretului, acesta ramand acelasi si daca e prin afiliat si daca nu.

Da, mai nou am si eu partea mea de “hateri” si explicatia e mai mult pentru ei. Dar, pe langa asta, cred ca e o practica sanatoasa. Poate sa fie privita ca un buton “Doneaza”. Daca esti multumit de sfat si consideri ca autorul merita ceva pentru efort, dai click pe link-ul de afiliat, daca nu, nu. :)

Andrei Jităreanu May 14, 2011 at 4:27 pm

Tot timpul am încercat să cumpăr produse prin link-uri afiliate, ca să ajut bloggerul.

BloggerIn May 14, 2011 at 5:21 pm

@Andrei Jitareanu – Si eu la fel. :)

Zina May 15, 2011 at 7:04 am

Eu apreciez foarte mult felul in care ai scris acest articol, chiar de interes pentru incepatori si sinceritatea cu care l-ai incheiat. Cred ca va face bani frumosi acela care va traduce in limba romana aceste materiale, atat de necesare, mai ales incepatorilor, dar si celorlalti. Eu nu stiu atata engleza incat sa pot sa inteleg si, mai ales,sa aplic sfaturile acelea si tare mult as vrea astfel de scrieri si in romaneste.

epigonii May 15, 2011 at 7:28 am

Cartea e disponibila numai in format electronic (ebook)? Pe pagina lor nu scrie nimic de ceva taxa de transport, posta, curier, etc. :-/

BloggerIn May 15, 2011 at 7:49 am

@epigonii – Da, cartea este disponibila doar in format electronic.

epigonii May 15, 2011 at 8:04 am

@BloggerIn ok, ms :)

BloggerIn May 15, 2011 at 9:04 am

@Zina – Sa speram ca se va gasi cineva care sa le traduca. Poate eu :)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: