Cum sa reduci bounce rate-ul dintr-o singura miscare

by BloggerIn on April 29, 2011

Bounce Rate-ul este un indicator care arata cate persoane au ajuns pe blogul tau si au plecat fara a vizita alte pagini.

Sa consideram urmatorul scenariu: 100 de persoane gasesc blogul tau in rezultatele Google si dau click pe link. Cele 100 de persoane ajung pe blog si, dintre acestea, 75 pleaca (fie inchid pagina, fie navigheaza catre alt blog) fara a mai vizita alte pagini de pe blog. In acest caz, bounce rate-ul este de 75%. Putem sa privim si partea plina a paharului si anume: 25% din cei care au intrat au gasit ceva interesant si a navigat mai mult.

Care sunt motivele pentru care un vizitator paraseste o pagina fara a mai fi interesat de altele? Iata cateva posibilitati:

  • Vizitatorul nu gaseste ceea ce cauta si nici nu ii sunt sugerate solutii alternative. Cu alte cuvinte, vizitatorul se astepta la altceva.
  • Dimpotriva, vizitatorul gaseste exact ceea ce cauta si nu mai are nevoie de nimic altceva. In acest caz, un bounce rate mare nu reprezinta un lucru rau.
  • Vizitatorul nu reuseste, din diverse motive sa gaseasca informatia pe care o cauta, desi aceasta exista in pagina. Este cazul in care se pot face imbunatatari de design si uzabilitate.

Exista multe metode de reducere a bounce rate-ului asa cum am explicat si in acest articol.

Acum cateva zile am citit pe DailyBlogTips despre o metoda extrem de simpla si eficienta. Consta din cresterea fontului cu care se afiseaza articolul pana la 13px sau 14px. Efectul este ca textul devine mai lizibil, iar citirea lui mai confortabila, mai ales in contextul in care rezolutiile monitoarelor au tot crescut in ultima vreme si, desi imaginile sunt mai clare, textul devine mai mic.

Pare un amanunt, o chichita si totusi functioneaza. Am incercat aceasta metoda de-a lungul timpul si, trebuie sa spun, ca rezultatele au fost bune, iar in unele cazuri chiar foarte bune. Asa ca va sfatuiesc sa faceti aceasta modificare si sa urmariti eveolutia bounce rate-ului.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 3 comments… read them below or add one }

Joe April 29, 2011 at 12:32 pm

Am sa incerc sa vad ce schimbari se produc. Maresc de la 12 la 14 fontul Verdana.

Iulian Sirbu June 22, 2011 at 7:13 pm

Am recurs si eu la acesta metoda, doar de cateva zile insa. Astept sfarsitul lunii ca sa vad ce bounce rate voi avea. Care a fost cel mai bun bounce rate al tau?

BloggerIn June 23, 2011 at 9:43 am

@Iulian Sirbu – In jur de 60%. In contextul in care majoritatea traficului este organic.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: