De ce nu sunt bune schimbarile dese de design

by BloggerIn on April 8, 2011

Ne punem de multe ori intrebarea: ce sa mai schimb la blog? ce sa aduc in plus? cum sa fac sa atrag si sa fidelizez mai multi vizitatori?

Tentatia de a face schimbari la partea de design este de obicei foarte puternica desi acest lucru nu aduce beneficii. Asadar, cat de des pot sa modific tema sau culorile unui blog? Raspuns: cat mai rar posibil.

Schimbarile dese de design nu sunt bune in primul rand pentru ca afecteaza imaginea blogului, slabeste brandul, pentru ca fiecare blog reprezinta de fapt un brand. Design-ul unui blog reprezinta un factor definitoriu. Cu cat mai bun este design-ul, cu atat blogul ramane in memoria vizitatorilor.

Iata un exercitiu care arata puterea design-ului in consolidarea unui brand: inchide ochii si gandeste-te la un blog renumit, vizitat de multa lume si pe care il vizitezi si tu. Care este imaginea care iti vine in minte? Poti sa faci o descriere a logo-ului si a culorilor principale de pe blog? Stii cum sa navighezi pe blog si sa gasesti ce te intereseaza? Banuiesc ca poti face acest lucru cu usurinta. Asta e pentru ca blogurile “mari” nu schimba decat foarte rar tema si culorile.

Un factor de luat in considerare este si acela al structurii si al modalitatilor de navigare. Orice schimbare, cat de mica, afecteaza modul in care cititorii fideli interactioneaza cu blogul. Acestia simt mai degraba frustrare si mai putina apreciere fata de schimbari. Si, ultimul lucru, pe care si-l doreste un blogger este sa isi supere vizitatorii fideli.

Din punctul meu de vedere intervalul minim intre doua schimbari importante trebuie sa fie de 6-8 luni. Orice schimbare la un interval mai scurt trimite un mesaj cititorilor despre nesiguranta blogger-ului in ceea ce priveste scopul si identitatea blogului.

Bineinteles, nu spun ca nu trebuie facute schimbari. Dimpotriva o schimbare poate aduce un aer si un suflu nou. Dar fiecare schimbare trebuie gandita bine si planuita pe termen lung.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 3 comments… read them below or add one }

Bogdan Vlad April 8, 2011 at 8:22 pm

tocmai din cauza motivelor expuse de tine este foarte important ca designul unui blog sau site sa fie gandit bine inca de la inceput.

BloggerIn April 9, 2011 at 8:06 am

@Bogdan Vlad – Exact! Nu am punctat acest lucru, dar asa e. Trebuie sa gandim design-ul bine de la inceput.

Zina April 11, 2011 at 7:17 am

Ai dreptate in ceea ce spui. Eu am facut trei schimbari majore, adica de tema, in primele sase luni de viata ale blogului, dar nu pentru ca as fi fost nesigura pe scopurile lui, ci pentru ca nu am fost multumita de felul in care se potriveste tema cu scopurile acestea. Unde mai pui ca descopar mereu teme noi si tentatiile sunt foarte mari. :D

Leave a Comment

Previous post:

Next post: