Folosesti continut copiat? E timpul sa schimbi strategia!

by BloggerIn on March 15, 2011

Acum aproape o luna Google a realizat unul din faimoasele sale update-uri. Acesta a afectat peste 12% din site-urile indexate datorita schimbarilor din algoritmul de pozitionare in rezultatele cautarilor.

Una din schimbarile majore se refera la continutul republicat sau mai corect spus “copiat”. Matt Cutts, vocea Google si responsabil cu lupta impotriva practicilor de spam, a explicat ca modificarile ii vor favoriza pe cei care publica continut original si ii vor dezavantaja pe cei care preiau articole sau sectiuni de articole si le republica.

Mai precis, “the net effect is that searchers are more likely to see the sites that wrote the original content rather than a site that scraped or copied the original site’s content.”

Aceasta abordare are implicatii asupra a numerosi bloggeri.

Pentru cei care scriu articole originale, schimbarile inseamna ca nu vor mai fi surclasati in rezultatele cautarilor de site-uri sau bloguri care le reproduc continutul (cu sau fara permisiunea autorilor). Un exemplu clasic este acela in care un articol foarte bun era publicat pe un blog nou, fara Page Rank. Daca articolul era preluat de un blog vechi, acesta din urma era afisat in rezultatele cautarilor in fata blogului original. Din cate se pare, aceasta problema este rezolvata.

Pentru cei care aduna articole de pe diverse bloguri pentru a le republica pe propriul blog, schimbarile ii vor obliga sa isi regandeasca strategia. Si site-urile care agregheaza continut (cu permisiunea autorilor) vor avea de suferit.

In concluzie, aceste schimbari sunt menite sa favorizeze pe cei care ofera valoare, scriu articole utile si originale, si sa ii defavorizeze pe cei care traiesc pe spinarea altora prin copierea articolelor.

P.S. Am scris acest articol si in speranta ca cei care preiau articole de pe BloggerIn.ro il vor citi si vor intelege ca nu aceasta este calea pentru a creea un blog de calitate.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 8 comments… read them below or add one }

SeeL March 15, 2011 at 10:34 pm

Mda. Am observat schimbarile Google chiar pe pielea mea (sau a site-ului meu). Problema este ca 95% (daca nu mai mult) din continutul site-ului meu original, iar la cautari pe Google am scazut drastic. Aproape ca nu mai primesc nici un vizitator de pe Google.

Nu inteleg care este cauza insa m-am gandit sa mai am rabdare si sa observ fenomenul inainte de a face ceva in aceasta privinta. ..
Ai vreun sfat pentru mine?

Zina March 16, 2011 at 8:04 am

Bine le-a facut , sa se invete minte sa mai fure ! Mi s-a intamplat si mie si zau ca m-am necajit foarte rau. Gandeste-te ca eu recitesc fiecare roman sau nuvela sau ce-o fi, fac eforturi sa concentrez continutul intr-o povestire pe scurt, sa fie si clara si atragatoare, sa folosesc stilul autorului, ceea ce e foarte greu, sa ilustrez cu imagini sau videoclipuri etc. Si cand sunt gata, vine altul si imi fura munca…
Te inteleg de ce ai scris PS-ul acela pentru hotii care fura de pe BloggerIn.ro .

BloggerIn March 16, 2011 at 10:17 am

@Zina – Te inteleg perfect :)

@SeeL – Din cate imi dau seama schimbarile nu se refera doar la continut. Sfatul meu este sa te uiti in Google Webmaster Tools si sa vezi daca totul e in ordine.

Ionut March 17, 2011 at 2:41 pm

Ma bucur ca se pune pret pe munca nu pe plagiat, continutul blogului meu este 100% scris de mine asa ca o veste ca asta nu poate decat sa ma bucure, atat pe mine cat si pe toti cei care pun suflet si muncesc din greu pe blogurile lor

Zina March 19, 2011 at 1:06 pm

Bună ziua ! Te invit pe blogul meu, unde te aşteaptă un interviu. http://www.lecturirecenzate.ro/2011/03/19/blogosfera-interviu-despre-blog/
Aş fi foarte onorată dacă ai răspunde ! Weekend plăcut !

Bucur March 19, 2011 at 8:41 pm

urata treaba asta cu copiatul nui inteleg pe acesti oameni deloc…

SeeL March 22, 2011 at 10:23 pm

Incepand de ieri, Google a reconsiderat site-ul meu si l-a urcat in cautari poate chiar mai bine decat inainte pentru unele cuvinte cheie (de exemplu “logo tutorial”).

Banuiesc ca problema a fost de la un numar masiv de linkuri venite de pe un singur domeniu web (aproximativ 1300) pe care nu era pus rel=”nofollow”. La cateva zile dupa ce am pus nofollow pe linkurile respective, site-ul meu si-a revenit.

BloggerIn March 23, 2011 at 12:15 pm

@SeeL – Ma bucur! De retinut solutia pe care ai gasit-0.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: