Verificarea calitatii link-urilor de pe blogul tau

by BloggerIn on March 12, 2011

Link-urile catre blogul sau site-ul tau (in limbajul de specialitate, incoming links) sunt foarte importante pentru motoarele de cautare, pentru ca reprezinta un criteriu de evaluare a calitatii. Adica, daca un site sau blog are multe referiri (incoming links) inseamna ca prezinta informatii utile pentru cititori, informatii care sunt preluate si redistribuite de alte site-uri sau bloguri. Bineinteles, se pune si problema calitatii acestor link-uri, ele putand proveni de pe site-uri cu Page Rank mare (si deci de incredere), dar si de pe site-uri indoielnice.

Vestea buna este ca, in general, motoarele de cautare nu penalizeaza un blog sau site daca exista link-uri catre acel blog de pe site-uri cu reputatie indoielnica. Acestea inteleg ca prezenta link-urilor nu depinde intotdeauna de proprietarul blogului.

Altfel stau insa lucrurile cu link-urile care se gasesc pe blogurile noastre (outgoing links). Prezenta unor link-uri catre site-uri care se afla pe lista neagra (sau gri) a motoarelor de cautare dauneaza: poate duce la scaderea Page Rank-ului sau chiar la scoaterea din rezultatele cautarilor. Acesta este motivul pentru care, de cele mai multe ori, link-urile din comentarii e bine sa aiba tag-ul nofollow (pentru cele mai multe teme aceasta este setarea standard).

Asadar este bine sa analizam din cand in cand site-urile pe care le promovam sau la care facem referire. Acest lucru este valabil si pentru cei care fac link exchange si nu folosesc nofollow pentru link-urile din blogroll.

O aplicatie foarte utila pentru detectarea eventualelor probleme legate de link-uri este Text Link Checker.

Utilizarea este foarte simpla: se introduce URL-ul blogului dupa care aplicatia va analiza link-urile si va afisa paginile in care a detectat probleme.

Care sunt masurile care pot fi luate in cazul in care un link nu este ok? Exista doua variante: marcarea link-ului cu tagul nofollow (in acest caz motoarele de cautare nu vor lua in considerare link-ul) sau stergerea link-ului de pe blog. Ultima varianta pare destul de radicala, dar mai bine asa decat sa riscam o eventuala penalizare.

Din cate am observat, sunt si alarme false, dar Text Link Checker este o aplicatie pe care merita sa o incercati. Poate fi folosita ca un punct de pornire in analiza link-urilor, dar si in optimizarea pentru motoarele de cautare.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 6 comments… read them below or add one }

Joe March 12, 2011 at 1:40 pm

Se pare ca nu am probleme! :)

relansat March 13, 2011 at 12:14 am

cam multe :(
Total Links found: 3431
Unique Links found: 3300
Questionable Links found: 20
Pages scanned: 40

Zina March 14, 2011 at 6:56 am

Nu pot să-mi închipui cum să pui link-uri spre bloguri pe care nu le cunoşti… Doar link-urile completează profilul tău de blogger, nu-i aşa ?

BloggerIn March 14, 2011 at 7:34 am

@Zina – Asa ar trebui.

Totusi e posibil sa nu evaluam corect un blog doar dupa design si o scurta privire. Se intampla mai ales in cazul celor care fac link exchange.

Un alt caz este acela cand punem un link catre un site care este ok la acel moment, dar mai tarziu “degenereaza”. :)

Ginake March 16, 2011 at 4:05 pm

Total Links found: 4285
Unique Links found: 3688
Questionable Links found: 20
Pages scanned: 40

O fi bine, o fi rau… majoritatea au anchor text suspect, de genul “sex” etc…

Bucur March 19, 2011 at 8:43 pm

e bine de stiut cum sta treaba

Leave a Comment

Previous post:

Next post: