Google modifica algoritmul. Cu ce efecte?

by BloggerIn on February 26, 2011

Google tocmai a facut una din cele mai importante modificari in algoritmul sau din toate timpurile, cu efecte imediate in rezultatele cautarilor.

Modificarile survenite au scopul de a creste calitatea rezultatelor afisate pe primele pozitii din cautari. Potrivit Google, schimbarile afecteaza aproximativ 12% din rezultate, ceea ce e foarte mult. Iata motivatia acestor schimbari:

Our goal is simple: to give users the most relevant answers to their queries as quickly as possible. This requires constant tuning of our algorithms, as new content — both good and bad — comes online all the time. Recently we’ve heard from our users that they want to see fewer low quality sites in our results.

In general, schimbarile de algoritm sunt destul de subtile, iar rezultatele nu sunt percepute imediat. Nu este cazul si acum.

Atunci cand survine o astfel de modificare unii pierd, iar altii castiga. Daca pe BloggerIn.ro e vorba mai degraba o stabilizare a traficului (dupa cum se vede si mai jos), pentru alte bloguri am observat scaderi semnificative (20-40%). E greu de tras o concluzie in acest moment, dar se pare ca regulile jocului (SEO) s-au schimbat inca o data. Vom vedea pe parcus in ce fel.

Ati observat schimbari in ceea ce priveste traficul venit de la Google in ultimele zile? E vorba de cresteri sau de scaderi?

Update: Se pare ca pentru inceput aceste schimbari sunt facute doar pe Google.com pentru site-urile in limba engleza si se vor propaga in timp (cateva zile?) si pe versiunile in alte limbi.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 5 comments… read them below or add one }

Joe February 26, 2011 at 2:33 pm

Nicio modificare la mine, totul a ramas constant ca si pana acum.

Peter February 27, 2011 at 9:47 am

La mine se observa o crestere a traficului. Este o veste buna, avand in vedere ca articolele mi le scriu “cu manutele astea doua”! Si scriu mult, poate prea mult!

Zina February 28, 2011 at 7:28 am

Nu s-a schimbat mai nimic, dar daca spui ca mai dureaza pana sa ajunga pe site-urile in alte limbi decat engleza, trebuie sa ma asteptam un timp pana cand sa ne lamurim cum stam.

Blog poker February 28, 2011 at 9:37 am

Desi procentul de vizitatori care vine din cautarile organice este destul de mare (poate prea mare) traficul nu a scazut dramatic.

Pentru cuvantul cheie primar am coborat muuuulte pozitii, dar traficul e constant.
Asta poate pentru ca rulez un concurs pe blog zilele astea :)

Dan C February 28, 2011 at 3:18 pm

S-a propagat aproape instant, nu avea legatura cu .com sau .ro
Eu am sesizat modificari destul de mari in pozitionarea unor keyworduri, aparent fara prea multa noima, au ramas pagini irelevante pe unele keyworduri in schimb mi-au “lovit” pagini cat se poate de relevante, fiind depasite de continut din 2009-2010, deci au scapari cu toata minunea lor de algoritmu’ lu’ peste.
Trafic per ansamblu e cat se poate de constant, poate chiar pe plus.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: