10 lucruri care imi plac (ca blogger)

by BloggerIn on February 24, 2011

Am primit o leapsa nou-nouta de la Zina, care spune asa: 10 lucruri care imi plac. Avand in vedere ca BloggerIn.ro este un blog despre blogging si ca, pe cat posibil, incerc sa ma incadrez in subiect, voi modifica putin tema lepsei si voi enumera 10 lucruri care imi plac (ca blogger):

  1. Imi place sa scriu articole pe blog. Cu mentiunea ca o fac cu oarecare dificultate (formatia de inginer isi spune cuvantul :) ).
  2. Imi place sa citesc alte bloguri despre blogging. Ce citesc? Problogger.net, CopyBlogger.com, BloggingTips.com, DailyBlogTips.com.
  3. Imi place sa caut imagini pentru articolele pe care le scriu. Exista multe surse de imagini free, dar prefer sa folosesc iStockPhoto. Imaginile pe care se gasesc aici sunt de o calitate exceptionala si de multe ori imi face placere doar sa navighez printre ele.
  4. Imi place sa fac statistici. Cititorii fideli stiu ca la inceputul fiecarei luni prezint statistici legate de trafic, venituri, cheltuieli, inscrisi RSS, etc. O fac pentru transparenta dar si pentru ca imi place.
  5. Imi place sa experimentez diverse strategii de promovare, de optimizare, de monetizare. O parte din experimente le-am prezentat si pe blog.
  6. Imi place sa mesteresc in CSS, HTML, PHP si in orice limbaj de programare.
  7. Imi place sa incerc sa inteleg ce fac altii. Mi se intampla sa imi bag nasul in codul unor bloguri sau site-uri care mi se par bine realizate pentru a vedea ce plugin-uri folosesc, ce meta tag-uri, ce widget-uri, ce metode de monitorizare a traficului.
  8. Imi place sa invat lucruri noi. In mod constant invat lucruri despre care nu stiam nimic inainte, particip la cursuri, citesc ebook-uri.
  9. Imi place sa lucrez la design. Din cand in cand imi vine pofta sa faci schimbari si atunci ma joc cu design-ul blogurilor: schimb culori, dimensiuni, fonturi, etc.
  10. Imi place sa verific statisticile legate de trafic si castiguri (ca orice blogger) :)

Voua ce va place?

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 8 comments… read them below or add one }

vasiauvi February 24, 2011 at 4:15 pm

Si eu sunt inginer si poate ca din cauza asta si mie imi este greu sa scriu pe blog.
Daca nu te superi as vrea sa scriu un articol pe blog ca raspuns la intrebare ta “Voua ce va place?” si sa ma rezum tot la blogging.
Bineinteles ca am sa enunt sursa :) .

Te citesc de fiecare data cu interes si un lucru care sigur imi place e blogul tau.
Sanatate!

Joe February 24, 2011 at 5:33 pm

Pai cred ca asta face orice blogger :) . Adica m-am regasit in tot ce ai scris aici, dar la partea cu inginerul mai am de asteptat fix 5 luni.

Intru de cateva ori pe zi, numai numai sa vad ca ai mai postat ceva. Asa ca astept sa faci cat mai multe posturi.

App: Nu ti-a venit nicio idee sa ai un blog cu nisa in domeniul ingineriei?

BloggerIn February 25, 2011 at 9:38 am

@vasiauvi – Sigur, nu e nici o problema. Chiar sunt curios sa stiu ce le place altor bloggeri.

@Joe – :) ) Se pare ca suntem multi ingineri in blogosfera.

Din pacate nu reusesc sa scriu mai mult de 12-15 articole pe luna. Imi propun mai mult, dar timpul nu imi permite.

Legat de inginerie, am incercat ceva mai de mult, dar am renuntat din lipsa de inspiratie :)

Florin Druga February 25, 2011 at 10:18 am

Ma regasesc in unele puncte din lista ta, si ca veni vorba de mestereala prin CSS/HTML:

Eu mi-am facut blogul in speranta ca asta ma va motiva sa invat HTML/CSS, imi place la nebunie sa imi bag nasul prin design. Bine-inteles ca asta nu s-a intamplat, dar oricum am invatat cateva chestii. Dupa cateva luni de blogging totusi, neputinta mea de a motifica cum vreau eu designul m-a motivat si mai tare sa incerc sa invat html asa ca mi-am cumparat o carte si am stat si am tocit in vacanta de vara. Nu numai ca m-a ajutat sa modific designul blog-ului dar chiar mi-am gasit un job in domeniu :D
Deci pot spune ca datorita blogului fac ceea ce fac astazi si cel mai probabil in cel mai indepartat viitor al existentei mele :) )

vasiauvi February 25, 2011 at 11:18 am

@Florin
Eu am un prieten care a terminat o facultate de economie si nu avea nicio treaba cu HTML, CSS sau web design. Si-a rupt piciorul într-o zi şi a trebuit să stea acasă. A început să înveţe limbajele de mai sus, a creat nişte pagini web simpluţe mai întâi apoi a continut cu altele mai complicate. Acum şi el e angajat în domeniu la fel ca tine…Deci se poate!
Poţi să zici ce carte ai cumpărat?

Florin Druga February 25, 2011 at 11:22 am

http://www.amazon.com/Build-Your-Site-Right-Using/dp/0980455278/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1298625654&sr=8-1

o recomand orcui vrea sa se apuce de asa ceva, eu eram debusolat rau cand venea vorba de pozitionare css (care e un hell la inceput) dar exersand pe exemplele din aceasta carte s-au clarificat multe lucruri :D

Zina February 25, 2011 at 11:50 am

Multumesc ca ai raspuns la provocare, in felul tau. Chiar e interesant, in fond ideea era sa ne facem fiecare cunoscut cu ceea ce ne pasioneaza si ne preocupa.

vasiauvi February 25, 2011 at 3:22 pm

Na! am scris si eu un post despre 10 lucruri care+mi plac ca blogger ;) :D

Leave a Comment

Previous post:

Next post: