Analiza de blog #25: BabilonTravel.net

by BloggerIn on February 16, 2011

Analiza de blog de astazi se opreste asupra unui blog de calatorie cu sfaturi si informatii utile: BabilonTravel.net.

Design

In primul rand imi place imaginea din header. E superba! In al doilea rand, imi place motto-ul, foarte inspirat: Prin lume umblate si la lume date.

Legat de culori, trebuie sa recunosc ca nu mi se par foarte inspirate si cred ca nu avantajeaza blogul. Ma refer atat la background cat si la culoarea link-urilor.

De asemenea, genul  de tema cu bare laterale de o parte si de alta si a continutului nu se mai foloseste. In cazul unei astfel de teme bara din stanga distrage atentia cititorului de la articol, iar prima privire a cititorului se opreste aupra barei in loc sa se opreasca asupra continutului, ceea ce nu e bine.

Sfatul meu este sa se foloseasca o tema cu 2 sau 3 coloane, in care prima coloana sa fie cea care prezinta articolele.

Tot legat de tema, e bine sa exista o separare intre zona de continut, bara laterala si background. Aceasta se poate face prin folosirea unor borduri sau prin folosirea de culori diferite defundal pentru fiecare zona.

Pentru BloggerIn.ro folosesc Thesis, o tema foarte flexibila si usor de configurat, dar exista si alte variante (inclusiv gratuite).

In bara laterala as merge pe urmatoarea ordine: Cauta, Newsletter, Categorii, Arhiva, Pozele noastre, Blogroll, Automated site translation.

Domeniu

Domeniul este interesant. Extensia .net nu este prea comuna pentru un blog in limba romana, dar, avand in vedere ca sunt publicate si articole in limba engleza, consider ca este o alegere buna.

Continut

Articolele (atat in romana, cat si in engleza) sunt foarte interesante si utile, fiind imbogatite cu poze reusite. Sunt publicate sfaturi de calatorie atat pentru locatii din Romania cat si din strainatate. Un articol pe care vi-l recomand este legat de planificarea si organizarea unei excursii, atat prima parte cat si cea de a doua.

Optimizare si promovare

Blogul foloseste plugin-ul All-In-One-Seo pentru optimizarea SEO, astfel incat tag-urile meta (keywords, description) sunt completate. O singura observatie. In titlul fiecarei pagini se adauga pe langa titlul articolului si numele blogului (“BABILON TRAVEL”), ceea ce nu este foarte bine.

Iata un exemplu: pentru articolul despre Harissa, titlul este “Harissa | BABILON TRAVEL”.  Asta inseamna ca ponderea cuvantului “harissa” este de 33% din titlu, in loc de 100% cat ar fi daca nu s-ar adauga numele blogului. Numele blogului, adica cuvintele “BABILON TRAVEL”, in toate titlurile paginilor duce la o diluare a cuvintelor cheie si implicit la scaderea importantei paginilor din punctul de vedere al motoarelor de cautare.

Ca si pentru alte bloguri recomand promovarea articolelor pe cica.ro si meritacitit.ro. De asemenea, o pagina de prezentarea a blogului pe Facebook ar fi utila.

Monetizare

Monetizare blogului se face prin afisarea de bannere dar si prin vanzarea de link-uri. O observatie: in general Google nu priveste cu ochi buni vanzarea/cumpararea de link-uri si de aceea ar fi bine ca link-urile vandute sa fie legate de subiectul blogului, astfel incat link-urile sa para cat mai naturale.

Ar merita incercat si Google Adsense, pentru ca sumele investite de agentiile de turism in publicitate, sunt, in anumite perioade ale anului destul de importante.

Concluzie

BabilonTravel.net este un blog de citit. Partea cea mai importanta, continutul, este de calitate si cu cateva imbuntatiri in ceea ce priveste design-ul va ajunge un blog de referinta.

Ce parere aveti de BabilonTravel.net? Ce va place? Ce nu va place? Cum credeti ca ar putea fi imbunatatit?

Daca sunteti interesati de o analiza (subiectiva) a blogului vostru ma puteti contacta aici.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 6 comments… read them below or add one }

Bogdan Vlad February 16, 2011 at 10:56 pm

Strict legat de design trebuie sa recunosc ca lipsa unei delimitari clare a sectiunilor layout-ului nu e tocmai o idee buna. Cred ca posesorul unui blog in romana ar trebui sa faca tot posibilul pentru a evita utilizarea textelor in engleza pentru formulare sau diverse controale.

Ana Maria February 17, 2011 at 1:24 pm

N-am auzit de Babilon Travel pana acum, dar am intrat pe el la recomandarea ta si e super. Imi place mult cum e structurat si m-a impresionat gama larga de categorii, am de unde alege pentru vacanta. Cred ca ar trebui sa schimbe butoanele alea de bookmark cu unele romanesti, am vazut niste plugin-uri interesante pe alte site-uri. cica.ro si meritacitit.ro au astfel de butoane, dar mi se pare mai interesat ala cu merite.

Zina February 18, 2011 at 12:14 pm

Mă bucur mult că îţi continui această activitate de analiză a unor bloguri. Din fiecare analiză am învăţat câte ceva. Azi: despre aşezarea slide-urilor pe dreapta şi articolelor pe stânga şi despre titluri dpdv SEO. Titlul blogului, adăugat automat după titlul articolului, poate fi şters cu vreo chestie, ceva, sau doar manual ? Scuze pentru exprimare, dar nu stăpânesc limbajul tehnic şi nu am ştiut cum să zic ! :D

BloggerIn February 19, 2011 at 2:22 pm

@Zina – Folosesti All-In-One-Seo?

Zina February 20, 2011 at 9:23 am

Am WordPress SEO si Yoast WordPress SEO.
Ai la mine pe blog o leapsa, fa-ma favoarea sa te uiti la ea, te rog !

BloggerIn February 20, 2011 at 10:07 am

@Zina – Nu am lucrat cu aceste plugin-uri, dar, din cate stiu, toate au printre optiuni adaugarea sau scoaterea numelui blogului.

Am preluat leapsa si ma voi ocupa de ea cat de curand. :)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: