Analiza de blog #24: SfaturileBunicii.ro

by BloggerIn on February 6, 2011

In analiza de azi va recomand un blog care va poate schimba viata. In bine :)

Design

Culorile alese sunt foarte potrivite cu tema bio a blogului: culori calde, naturale. Nu exista logo, dar acest lucru nu este deranjant.

Imi place impartirea meniului in doua: meniul principal al blogului in partea cea mai de sus, iar apoi un meniu secundar cu categoriile principale. Din punctul meu de vedere este o alegere inspirata care ajuta cititorii sa gaseasca mai repede informatiile pe care le cauta.

De asemenea, imi place ca se schimba imaginea din header (dreapta sus) in functie de pagina accesata. Da impresia de prospetime si dinamism.

Nu am prea multe sugestii de imbunatatire, dar, totusi, iata cateva:

  • Culoarea link-urilor mi se pare putin spalacita. As merge pe o nuanta putin mai vie.
  • In bara laterala, sunt destul de multe link-uri si de aceea as sugera scoaterea sectiunii Meta. De asemenea, pentru RSS-ul de la blogul Nucilor de sapun afisarea doar a titlurilor articolelor ar fi mai prietenoasa pentru cititori.
  • Tot in bara laterala, as sugera gruparea reclamelor intr-o singura sectiune, cu un titlu de genul: “Sfaturile bunicii va recomanda:”.
  • Partea de promovare a articolelor pe diverse retele de socializare si optiunea de printare (la sfarsitul fiecarui articol) poate fi imbunatatita. Nu arata foarte bine. Eventual se poate folosi un plugin de genul SexyBookmarks sau widget-ul ShareThis.

Domeniu

Imi place foarte mult numele domeniului: foarte sugestiv si usor de retinut. Excelent!

Continut

Pentru toti cei interesati sa duca o viata sanatoasa, SfaturileBunicii.ro este un blog care trebuie citit regulat. Am gasit foarte multe sfaturi utile despre alimentatie, casa, gradina, haine, etc. Mi s-au parut foarte interesante si experimentele de genul 3 saptamani fara sampon. Pe scurt, un blog pe care vi-l recomand cu caldura.

Optimizare si promovare

Blogul foloseste plugin-ul All-In-One-Seo pentru optimizarea SEO, astfel incat tag-urile meta (keywords, description) sunt completate. Am observat insa o problema si este un aspect la care ar trebui sa fie atenti toti bloggerii.

Pentru articolul 10 fructe si legume de evitat au fost folosite urmatoarele cuvinte cheie: “fructe, legume, bio,bio,legume“. Doua aspecte care sunt de remarcat: in primul rand exista duplicate, iar Google nu apreciaza deloc acest lucru deoarece considera ca posesorul blogului incearca sa influenteze importanta acestor cuvinte; al doilea aspect e legat de folosirea unor cuvinte mult prea generice, iar probabilitatea ca pagina sa fie clasata bine dupa aceste cuvinte este foarte mica. Pentru aceasta pagina ar fi fost mai bine sa se foloseasca urmatoarele cuvinte: “fructe bio, legume bio, fructe legume contaminate“.

Pentru promovare recomand distribuirea articolelor si pe retele de genul cica.ro si meritacitit.ro.

Monetizare

Metoda de monetizare este una foarte buna: cititorilor li se recomanda site-ul Nuci de sapun iar veniturile sunt obtinute de pe acesta prin vanzarea produselor.

Pentru a creste traficul care merge dinspre blog spre site se poate incerca plasarea in bara latera a diverse bannere (prin rotatie) cu produse care pot fi achizitionate.  

O alta sugestie pentru Nuci de sapun ar fi realizarea unei campanii targetate pe Facebook.

Concluzie

Ma bucur de fiecare data cand analizez bloguri care sunt bine plasate in nisa lor, cu continut de calitate si foarte util. Este si cazul blogului SfaturileBunicii.ro!

Ce parere aveti de SfaturileBunicii.ro? Ce va place? Ce nu va place? Cum credeti ca ar putea fi imbunatatit?

Daca sunteti interesati de o analiza (subiectiva) a blogului vostru ma puteti contacta aici.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 2 comments… read them below or add one }

Zina February 7, 2011 at 7:05 am

E interesant şi plăcut blogul Sfaturile bunicii. Adi, fii atent că nu merge link-ul SfaturileBunicii.ro, la capitolul Conţinut.

BloggerIn February 7, 2011 at 7:29 am

@Zina – Am rezolvat. Multumesc :)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: