Diagnosticare SEO gratuita

by BloggerIn on January 19, 2011

Va prezint un proiect (partial) gratuit pe care il puteti folosi pentru o diagnosticare SEO a site-ului/blogului vostru.

FreeSeoReport iti analizeaza blogul sau site-ul si apoi il compara cu primele 10 rezultate de pe Google (+ alte 5 motoare de cautare) pentru un cuvant cheie ales. Apoi sunt prezentate cateva sugestii de imbunatatire pe baza analizei competitorilor.

Primul pas il reprezinta introducerea link-ului blogului sau site-ului. Apoi se alege un cuvant cheie pentru care sa se faca analiza, iar in final trebuie introdusa adresa de mail. Bineinteles, se va creea un cont si veti primi o serie de mailuri de confirmare/bine ai venit/etc., iar in final veti avea acces la raport.

Un lucru important: doar primul raport este gratuit, restul fiind contra cost: $19.95 pe luna sau $10 pe raport. De aceea, sfatul meu este ca, inainte sa incercati acest serviciu, sa va ganditi bine la cuvantul cheie pe care il alegeti. De asemenea, va puteti face o idee despre cum arata un astfel de raport din testul pe care l-am facut pentru BloggerIn.ro cu¬†”promovare facebook”.¬†Raportul complet in format PDF il puteti vedea aici.

Serviciul este destul de util, dar ramane de discutat daca merita platit. Raportul gratuit ar trebui sa va lamureasca in acest sens.

FreeSeoReport ca si proiect – Cateva observatii

Proiectul FreeSeoReport a fost lansat de aproximativ o luna si este deja foarte popular (vezi Alexa). Care este retata de succes? Ce putem invata din acest proiect?

In primul rand, proiectul raspunde unei nevoi reale. O analiza SEO de calitate este intotdeauna binevenita, iar atunci cand se analizeaza si competitia e minunat.

In al doilea rand, proiectul da valoare, adica ofera informatii de calitate care pot fi utilizate pentru diverse imbunatatiri.

In al treilea rand, serviciul este promovat ca gratuit. Mai corect ar fi fost sa fie prezentat ca serviciu partial gratuit, dar este o strategie de marketing care, dupa cum se vede, are succes.

Ce parere aveti de FreeSeoReport?

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 4 comments… read them below or add one }

Blog poker January 19, 2011 at 2:01 pm

Intrebarea mea este pentru ce tara ai ales sa iti faca raportul. Din ce am vazut eu la final iti cere si tara iar Romania nu apare acolo. :)

BloggerIn January 19, 2011 at 2:17 pm

@Blog poker – Corect, am uitat sa mentionez asta. Am ales pentru “United States” adica pentru google.com, ceea ce inseamna ca rezultatele nu sunt tocmai cele mai precise. Din pacate, dupa cum ai observat, Romania nu e (inca) pe lista.

tymu January 25, 2011 at 9:12 pm

Mersi Mult. Sunt bune sfaturile tale.

seo February 3, 2011 at 4:20 pm

Da, din pacate Romania nu se afla in lista tarilor….
Eu o sa astept sa apara si .ro

Leave a Comment

Previous post:

Next post: