Analiza de blog #23: Catazx.com

by BloggerIn on January 11, 2011

Prima analiza de blog din acest an este dedicata unui blog personal pe care mi-am propus de cateva luni sa il analizez: Catazx.com.

Design

Design-ul actual este unul foarte bun. Spun "design-ul actual" pentru ca se schimba relativ des. De altfel, Catalin stie ca are o problema cu acest lucru. :)

Asadar, tema este curata si simpla. Cel mai mult imi plac culorile: este un blog care iese in evidenta si trebuie sa recunosc ca am vazut putine bloguri care sa foloseasca galben ca si culoare principala in design. De apreciat!

De asemenea am remarcat sectiunea de sub fiecare articol, care mi se pare geniala. Sunt cuprinse acolo toate informatiile legate de articol: data publicarii, categoria, tag-uri, etc.

Iatasi si cateva sugestii de imbunatatire a blogului:

  • In primul rand, o tema e bine sa ramana activa (cu mici modificari) cel putin un an. E vorba de identitatea blogului, iar daca imaginea se schimba des, cititorii ocazionali vor fi derutati.
  • Fontul folosit pentru textul din articole ar putea fi ceva mai mare.
  • Sub meniul principal exista destul de mult spatiu gol pana incep articolele. Cred ca ar arata mai bine sa fie redus acest spatiu, ca si spatiile dintre widget-urile din bara laterala
  • In Categorii, ar trebui scoasa categoria Uncategorized, eventual inlocuita cu Diverse.
  • La pagina Despre Mine mai trebuie lucrat :)
  • Pentru bara laterala recomand folosirea plugin-ului Top 10 sau a unuia similar.
  • Nu sunt un fan al link exchange-ului si de aceea recomand mutarea meniului Schimb de link-uri fie undeva in footer, fie in bara laterala.

Domeniu

Nu imi este clar la ce face referire numele catazx.com, dar cred ca este un nume bun, cu rezonanta :) .

Continut

Ca pe cele mai multe bloguri personale subiectele abordate sunt din cele mai diverse. Din pacate, articolele publicate inainte de 22 decembrie 2010 au fost pierdute in urma unor probleme cu baza de date. Asta imi aduce aminte cat e de important sa ne facem backup din cand in cand.

In general, imi place stilul in care sunt scrise articolele, inclusiv usoara autoironie. Asa ca va invit sa cititi si voi ultimele articole de pe Catazx.com.

Un sfat: titlurile de articole e bine sa fie de cel putin 3-4 cuvinte pentru a ilustra cat de cat care este subiectul abordat. Cu cat titlul este mai specific (bineinteles sa nu depaseasca 10-12 cuvinte) cu atat va atrage mai multi cititori.

Optimizare

In ceea ce priveste optimizarea, blogul nu foloseste tagurile meta pentru keywords si description. E absolut necesara instalarea unui plugin de genul All In One SEO.

Monetizare

Tehnica de monetizare este una interesanta si anume, se face reclama unui alt blog, promotiionline.eu, unde sunt promovate produse prin afiliere. E o metoda buna, cu o singura observatie: ar trebui sa existe conturi de Twitter separate pentru cele doua bloguri.

Concluzie

In primul rand imi pare rau ca blogul a pierdut multe articole, dar sper ca isi va reveni in scurt timp. Oricum, Catazx.com este un blog de urmarit!

Daca sunteti interesati de o analiza (subiectiva) a blogului vostru ma puteti contacta aici.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 2 comments… read them below or add one }

Catalin January 11, 2011 at 8:43 pm

Multumesc mult de tot!

Zina January 12, 2011 at 6:27 am

Admir oamenii care găsesc cuvinte potrivite în orice împrejurare, oricât de grea ar fi ea !

Leave a Comment

Previous post:

Next post: