Lista cu site-uri si retele ce ofera programe de afiliere

by BloggerIn on December 17, 2010

Affiliate Marketing are la baza programele de afiliere care fac legatura intre cei care produc si cei care promoveaza produsele in schimbul unor comisioane.

O parte din producatori ofera programe de afiliere directa. Acest lucru inseamna ca producatorul este cel care recruteaza afiliatii, monitorizeaza vanzarile sau actiunile realizate de acestia si plateste comisioanele. Avantajul acestor programe este ca afiliatii pot fi in contact direct cu producatorul si poate dezvolta relatia de parteneriat prin sugestii de imbunatatire a produselor, comisioane mai avantajoase, reduceri, etc. De obicei, producatorii (site-urile) care ofera programe de afiliere directa au un meniu sau link catre pagina care descrie facilitatile oferite si conditiile de inscrire de genul "Program de afiliere", "Afiliati", "Parteneri", "Affiliate program", "Become an affiliate".

A doua optiune o reprezinta retelele de afiliere. Acestea reprezinta interemediari intre producatori si afiliati. Avantajul este ca producatorul nu trebuie sa isi bata capul cu managementul afiliatilor si cu plata comisioanelor, tot procesul fiind automatizat si supravegheat de catre retea.  Dezavantajul este ca, pe langa comisionul pe care il platesc afiliatilor, producatorul trebuie sa dea un comision si retelei intermediare.

Pentru afiliati, aceste retele au avantajul ca aduna un numar mare si variat de produse care pot fi promovate folosind aceeasi interfata si acelasi sistem. Astfel pot fi foarte usor comparate diferite produse, pot fi incercate diverse strategii pentru a obtine maxim de profit. In plus, retelele ofera un sistem de monitorizare si plata testat si garantat astfel incat afiliatii au siguranta ca vor fi recompensati pe masura eforturilor.

Mai jos am adunat o lista cu o serie de retele si site-uri care ofera programe de afiliere atat romanesti cat si din strainatate. Lista nu este completa, asa ca, daca stiti sau folositi alte retele va rog sa le adaugati in comentarii si, apoi, le voi adauga si eu in lista.

Retele romanesti de afiliere

Site-uri romanesti cu programe de afiliere

Retele din strainatate

Retele CPS (Cost-Per-Sale)

Retele CPA (Cost-Per-Action)

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 8 comments… read them below or add one }

Iuliana Ionescu December 17, 2010 at 10:53 pm

As mai adauga la Retele CPS din strainatate si:
Buy.at
LinkConnector
AffiliateWindow
OneNetworkDirect
Affilinet
RegNow
Commission Monster
Google Affiliate Network
Bridaluxe
TradeDoubler
Webgains
Avangate
MarketHealth
…. si probabil ca mai sunt dar imi scapa acum.

Sper sa va fie de folos :)

P.S.Nu le-am pus sub forma de link pentru ca imi trimitea comentariul in spam.

BloggerIn December 18, 2010 at 8:18 am

@Iuliana Ionescu – Multumesc pentru completari. Dintre cele mentionate de tine am folosit Google Affiliate Network, RegNow (cu rezultate destul de slabe) si Avangate care de fapt este ePayment-ul romanesc rebrandat pentru exterior.

iuliansirbu December 18, 2010 at 10:06 am

Ai uitat de f64.ro :)

BloggerIn December 18, 2010 at 1:27 pm

@iuliansirbu – Vad ca au pagina pentru parteneri dar nu am gasit programul de afiliere.

iuliansirbu December 18, 2010 at 3:00 pm

Era ascunsa bine (http://www.f64.ro/pages/program_afiliere.html)
Ar mai fi de agaugat la lista ta si majoritatea site-urilor de rezervari camere de hotel/hostel. Eu astept sa-si faca CFR-ul program de afiliere pentru bilete on-line, ca nu fac nicio branza cu astia de la RailEurope.

moto_lady January 31, 2011 at 9:45 pm

daca iau personal legatura cu proprietarul unui site pt o afiliere nu merge?

BloggerIn February 1, 2011 at 7:49 am

@moto_lady – Merge si asa. Se intampla uneori ca site-urile sa aiba programe de afiliere care sa nu fie publice si in acest caz abordarea directa are rezultate.

Florin January 2, 2012 at 6:00 am

Un program de afiliere, gasiti aici: http://suplimente-culturism.ro/termeni-si-conditii-afiliati.html … Se plateste in momentul in care atingi pragul de 300 RON. Primesti banii, nu te obliga sa cumperi produse de banii castigati, cum e la alte programe de afiliere …

Leave a Comment

Previous post:

Next post: