Analiza de blog #21: Filme-carti.ro

by BloggerIn on December 7, 2010

Din punctul de vedere al unui consumator de carte, dar si de film, blogul pe care il analizez astazi, Filme-carti.ro, este extrem de util si interesant.

Design

Design-ul este simplu, iar culorile alese scot in evidenta continutul. Logo-ul este curat, iar motto-ul sugestiv. Imi place de asemenea sectiunea de prezentare a articolelor featured.

Asadar, prima impresie este aceea a unui blog curat si serios.

Mai jos am enumerat cateva sugestii de imbunatatiri:

  • Bara latera este putin incarcata. O sugestie ar fi renuntarea la sectiunea pe doua coloane si afisarea modulelor doar pe o singura coloana. Se poate renunta si la unele module cum ar fi Pagini (exista deja in header). Alte module pot fi mutate in footer. In acest fel ar putea fi mai usor de urmarit continutul barei laterale.
  • Tot in bara laterala, pozitionarea casutei de inscriere la RSS prin email pe prima pozitiei ar creste numarul de subscriber-i si deci numarul cititorilor fideli.
  • In casuta de cautare s-ar putea pune si un text de genul Cautare …
  • Un buton de Tweet this! in articole ar fi de asemenea util.
  • Ar trebui sa existe si o pagina sau o sectiune Arhiva.

Domeniu

Numele domeniului, Filme-carti.ro, nu cred ca putea fi mai potrivit. Arata exact nisa blogului si contine cele doua cuvinte cheie targetate. Excelent!

Continut

Filme-carti.ro este un blog colectiv, ceea ce da putere blogului prin cantitatea de articole publicate, dar si prin calitatea lor.

Pentru cei pasionati de citit, blogul este o revelatie. Sunt sigur ca cei care au ajuns o data pe Filme-carti.ro vor reveni in cautarea de sugestii si pareri despre anumite carti.

Blogul este util si pentru consumatorii de filme. Nu e vorba de filme de duzina, ci de cele mai bune filme. Articolele sunt excelent scrise si foarte bine documentate. De remarcat este proiectul celor 1001 filme. Spor!

Optimizare

Am observat ca blogul este primul pe Google dupa "filme carti", ceea ce e foarte bine. In mod clar, contribuie la asta si numele domeniului, nu doar continutul.

Ca pentru orice blog pe care il analizez, am aruncat o privire si asupra modului in care este optimizat pentru motoarele de cautare. Am observat ca este folosit plugin-ul All In One SEO, o alegere foarte buna. Insa am detectat o problema: meta tag-urile description si keywords apar de doua ori: prima data cele de mai jos si apoi, cele corecte, generate de All In One SEO.

 
<meta name="keywords" content="" />

Problema trebuie remediata cat de repede pentru ca, in acest moment, motoarele de cautare vad toate paginile ca avand aceeasi descriere si fara keywords.

<meta name="description" content="Recenzii despre filme si carti." />

 

Monetizare

In primul rand cred ca ar trebui folosita o metoda de monitorizare pentru bannerele afisate in bara laterala. In acest mod se va putea vedea care este numarul de click-uri si se vor putea lua decizii pentru monetizarea ulterioara a blogului. Solutia pe care o folosesc eu este Google AdManager.

Pentru AdSense sugerez integrarea de reclame si in interiorul articolelor, bineinteles intr-un mod care sa nu deranjeze (prea tare) cititorul.

O alta sugestie ar fi sa se promoveze carti (prin afiliere). Adica pentru fiecare carte recomandata sa fie prezentat pretul si o modalitate de a o cumpara.

Concluzie

Filme-carti.ro este un blog excelent si sunt convins sunt ca multi cititori aprecieaza articolele publicate.

Ce parere aveti de Filme-carti.ro? Ce va place? Ce nu va place? Cum credeti ca ar putea fi imbunatatit?

Daca sunteti interesati de o analiza (subiectiva) a blogului vostru ma puteti contacta aici.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 3 comments… read them below or add one }

Jovi December 7, 2010 at 3:02 pm

Multumim foarte mult pentru aceasta analiza, este utila pentru noi.
Vom incerca sa tinem seama de toate sugestiile din articol.
Succes pe mai departe!

BloggerIn December 7, 2010 at 4:07 pm

@Jovi – Cu placere! Sper sa va ajute.

Bogdan December 18, 2010 at 6:29 pm

Sper să faci o analiză şi blogului FOAMEA. Mulţumesc anticipat.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: