Analiza de blog #20: GamingArena.ro

by BloggerIn on November 23, 2010

Nu sunt un impatimit al jocurilor pe calculator (asta nu inseamna ca nu ma mai joc din cand in cand :) ), dar pentru cei care sunt recomand blogul pe care il analizez astazi: GamingArena.ro.

Design

Design-ul este excelent si, spre deosebire de alte bloguri de gen, nu are background-ul negru :)  Imi place combinatia de gri-uri, cu portocaliu, negru si alb. Da impresia de blog "curat" si serios. 

Logo-ul este simplu si sugestiv. De asemenea toate imaginile folosite pe blog sunt de o calitate foarte buna si impactul este excelent.

Pe langa laude, am si cateva sugestii:

  • Formularul de cautare din dreapta sus nu e foarte vizibil. Poate ar putea fi facut alb sau un gri mai deschis.
  • In sidebar sau altundeva in pagina, ar fi util sa apara si Subscribe by email.
  • In sidebar ar fi util sa apara "Articole populare" cu cele mai citite posturi. Pentru asta folosesc plugin-ul Top 10. Am observat ca sunt plasate in footer, dar parca e mai util in bara laterala.

Domeniu

Desi foloseste cuvinte in limba engleza, domeniul, GamingArena.ro, este potrivit pentru blog si descrie foarte clar nisa careia i se adreseaza.

Continut

Blogul publica o gama larga de articole interesante despre tot ce inseamna gaming. Stiri, review-uri, tips and tricks, toate aceastea se gasesc pe GamingArena.ro. Din punctul meu de vedere cele mai utile sunt review-urile, care sunt foarte importante pentru cei impatimiti sau pentru cei care cauta anumite jocuri.

Imi place modul informativ in care sunt scrise articolele, calitatea imaginilor folosite, dar si faptul ca sunt folosite diacritice. Este un fapt care arata seriozitatea blogului si a autorului.

Optimizare si promovare

Am observat ca blogul nu are meta description. Desi multa lume considera ca motoarele de cautare nu iau in considerare acest meta, eu recomand totusi folosirea lui. In description este de preferat sa nu se puna neaparat prima propozitie din articol, ci mai degraba un paragraf care contine doua-trei cuvinte mentionate in keywords.

Blogul este conectat Facebook, Twitter, YouTube, etc.,  ceea ce e foarte bine si asigura atat backlink-uri cat si o expunere larga a continutului.

Monetizare

Surprinde lipsa reclamelor pe acest blog. Dar asta nu inseamna ca nu este monetizat, doar ca acest lucru se face cu cap si cu discretie prin afiliere la diverse produse. Sunt recomandate jocuri atat in review-uri cat si in bara laterala in sectiunea "GamingArena va recomanda".

De asemenea, am observat ca blogul are parteneriate pentru a oferi diverse beneficii gamerilor. Este o metoda foarte buna de promovare, dar si de monetizare.

Ca si sugestie, cred ca se poate incerca si folosirea de bannere in bara laterala. Vizitatorii sunt atat de obisnuiti cu acestea incat nu cred ca ar aduce deservicii blogului, iar pentru cei interesati ar fi util.

Concluzie

Pentru cei pasionati, blogul GamingArena.ro este o mana cereasca: review-uri de calitate, noutati, sugestii despre o gama larga de jocuri. De citit si urmarit!

Ce parere aveti de GamingArena.ro? Ce va place? Ce nu va place? Cum credeti ca ar putea fi imbunatatit?

Daca sunteti interesati de o analiza (subiectiva) a blogului vostru ma puteti contacta aici.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 2 comments… read them below or add one }

Beta - Gaming Arena November 23, 2010 at 4:57 pm

Mulțumesc mult pentru cuvintele de bine!
Blogul se va îmbunătăți mult datorită acestor sfaturi!

Iuliana Ionescu November 25, 2010 at 11:43 am

Eu as adauga si H1 pentru home page. In prima pagina ideal ar fi ca Gaming Arena sa fie H1. Iar in paginile interioare (articole) Title tag-ul e mult prea lung. De obicei motoarele de cautare citesc doar primele 70 de caractere.

In rest… felicitari! Blogul arata bine si e un exemplu foarte bun de blog de nisa.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: