7 adevaruri incomode despre a face bani pe Internet

by BloggerIn on November 21, 2010

Castigi XX dolari/euro pe zi, lucrezi 2 ore pe zi, faci doar ce iti place, renunti la serviciul pe care il ai acum. Sunt sloganuri folosite atunci cand este vorba de a face bani pe Internet. Suna bine, chiar foarte bine, dar care este fata ascunsa a acestei activitati?

In primul rand trebuie spus ca se pot face bani pe Internet, dar nu e usor, sau cel putin nu e atat de usor pe cat este prezentat pe diverse site-uri.

Iata cateva aspecte care nu ar trebui sa ii descurajeze pe cei care vor sa inceapa sa castige bani pe Internet, dar care ar trebui sa le dea o imagine mai buna a ceea ce presupune aceasta activitate.

1. A face bani pe Internet presupune MULTA munca

Orice activitate pe Internet care poate sa aiba ca rezultat obtinerea de beneficii in bani presupune multa, uneori foarte multa, munca. Nu exista retete magice sau scurtaturi. A face bani pe Internet este posibil doar prin munca constanta si dedicata.

Daca cititi povestile unor bloggeri sau marketeri online cunoscuti veti vedea ca nici unul nu spune ca a lucrat sau ca lucreaza 1-2 ore pe zi sau ca a obtinut rezultate bune fara mare efort.

2. Inceputul e greu, rezultatele se vad in TIMP

A face bani online ia timp, iar inceputul e greu. Rezultatele unui efort sustinut se vad dupa 6-8 luni, iar uneori chiar mai tarziu. Exista cazuri cand succesul vine mai devreme, dar aceastea sunt cazuri izolate.

3. Nu exista garantii

E bine de stiut ca nu exista garantii atunci cand vine vorba de a face bani online. Ce functioneaza bine astazi e posibil sa nu ma functioneze maine. Ce merge bine pe o anumita nisa e posibil sa nu fie potrivit pe altele.

Exista atat de multi factori de care depinde succesul unei activitati online incat nu exista nici un fel de garantii. Singura abordare eficienta este aceea de "incercare-eroare". Experienta proprie e cea mai valoroasa si care da cele mai bune rezultate pe termen lung.

Nu va lasati inselati de retetele care merg la sigur! Nu exista asa ceva!

4. Majoritatea incercarilor vor da gres

Un adevar extrem de incomod: majoritatea incercarilor pe care le faceti vor da gres. Acest lucru nu este neaparat rau. Din fiecare esec se poate invata. Dar trebuie sa fiti pregatiti pentru asta. Esecul nu ar trebui sa va descurajeze.

5. O mare parte din cei care incearca nu vor reusi

A face bani online este o activitate foarte inselatoare. Barierele de intrare par a fi foarte joase, si totusi putina lume reuseste sa le treaca cu succes. Oricine are acces la Internet se poate lansa intr-o astfel de activitate, dar adevarul e ca rata de reusita este mica.

A face bani online nu este pentru toata lumea. E posibil ca, pur si simplu, sa nu reusiti. Nu neaparat pentru ca nu ati depus suficient efort. E posibil nu vi se potriveasca o astfel de activitate.

6. Nu exista o reteta universala

Internetul este plin de retete, sfaturi, secrete despre a face bani online. Toate trebuie privite cu o oarecare rezerva. Nu va asteptati sa functioneze asa cum este prezentat in materialele promotionale pentru ca nu ezista o reteta universala care sa functioneze pentru toata lumea.

Asta nu inseamna ca nu exista cursuri utile. Dar acestea nu va invata cum sa faceti XX dolari/euro pe zi, ci cum sa construiti o afacere online cu baze solide, bazata pe principii sanatoase. Nu va aruncati sa cumparati cursuri minune, ci mai degraba vedeti ce va recomanda prietenii sau cei in care aveti incredere.

7. A face bani pe Internet presupune investitii

Fie ca este vorba de hosting, design, promovare sau copywriting, o activate online presupune investitii. Pe langa munca pe care o depuneti trebuie sa fiti dispusi sa si investiti. Un hosting de calitate, un design atragator, continut de calitate, etc. toate reprezinta factori de care depinde succesul.

In loc de concluzie …

Daca ar fi existat retete magice care sa fie disponibile de vanzare pe internet pentru 100-200 RON si care sa functioneze, atunci toata lumea ar fi bogata si nimeni nu ar mai munci. Ceea ce nu e cazul!

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 11 comments… read them below or add one }

andrei November 21, 2010 at 10:29 am

Deci tocmai le-ai inchis gura tuturor celor care dau sfaturi cum sa faci bani pe net pe blogspot/wordpress. Bravo :D

Manuel November 21, 2010 at 10:51 am

Foarte bine de stiut. Oamenii ar trebui sa citeasca ce ai scris aici inainte de a incerca orice. Totusi, o sursa de venit sunt concursurile. Intri la cate un concurs cu blogul tau si , poate, ai sansa de a castiga ceva. Nu ies bani, dar te alegi cu produse. Pe care le poti vinde.

Reclame Tv November 21, 2010 at 11:52 am

Banii nu cad din cer, iar pentru a castiga ceva in online trebuie multa munca.
Unii aleg scurtaturi si “retete de succes”, dar nu tot timpul drumul cel mai scurt e si cel mai rapid.

ciprian November 21, 2010 at 12:17 pm

Un articol foarte util si la obiect pe care ar trebui sa-l vada multa lume. Ai dreptate, doar un posibil succes online cere foarte multa si multa munca si de ce spun posibil, pentru a-ti lasa loc de “macar am incercat” si “am invatat din aceasta experienta”… Multe retele spun ca vei reusi, atentie!! “tot ce ai nevoie este : un calculator si o conexiune la internet”.. si asa vin banii… nu este adevarat ca in primul rand trebuie sa muncesti atat de mult ca incepator doar pentru a invata despre ce este vorba in online si apoi spun iar “posibil” sa faci bani! si o spun din experienta. La fel ca @bloggerin apleaca urechea prietenilor, cunoscutilor care au ceva experienta in asta, care au experimentat si apoi cu o baza solida experimenteaza si tu! Bravo pentru articol :)

freeseodesign November 21, 2010 at 9:12 pm

… daca era asa de usor, eram deja milionar … :) )

BloggerIn November 22, 2010 at 9:26 am

@andrei – Nu cred ca le-am inchis gura :) , dar macar e un avertisment pentru cei care se arunca cu capul inainte si cred despre Internet ca e un fel de El Dorado.

Zoli November 24, 2010 at 12:25 am

Foarte adevarat fiecare cuvant! Experienta proprie :)

SeeL November 27, 2010 at 12:03 am

Da. Ai dreptate. Oricum, probabil ca majoritatea micilor intreprinzatori online renunta in momentul disparitiei entuziasmului de la inceput, si asta se intampla destul de devreme.

vLad December 4, 2010 at 2:37 pm

teme destul de intalnite pe net , pe bloguri :)
insa ai lamurit lumea un pic aici cum sta treaba

mario December 5, 2011 at 7:16 pm

am multe de invatat de la tine,si iti multumesc ca existi. Ciao

Georgeta Popoiu March 2, 2015 at 3:00 pm

Foarte frumos expus totul, eu am ce invata de aici ! Multumesc !

Leave a Comment

Previous post:

Next post: