Analiza de blog #19: Ginake.info

by BloggerIn on November 16, 2010

Astazi voi analiza un blog personal, Ginake.info, al carui proprietar este usor perfectionist si e “in treaba asta numita blogging de prin 2008 (fara proiecte remarcabile, doar personale)” dupa cum se prezinta chiar el.

Design

Design-ul este curat si placut, concentrand atentia cititorului pe continut. Logo-ul e simplu, dar parca lipseste un scurt motto. Bara laterala este excelenta, ca si footer-ul de altfel.

Legat de plugin-ul sau widgetul care prezinta articolele featured: intr-o prima faza mi-a placut foarte mult. Dupa cateva minute de navigare pe blog si dupa ce am revenit de cateva ori pe prima pagina a inceput insa sa ma deranjeze dimensiunea. Ca si sugestie, as incerca sa il micsorez si sa il integrez intr-o casuta deasupra ultimelor articole publicate astfel incat sa nu ocupe intreaga latime a blogului, ci sa aiba sidebar-ul in dreapta.

Alte sugestii:

  • In sidebar sau altundeva in pagina, ar fi util sa apara si Subscribe by email.
  • Formularul de cautare din dreapta sus nu e foarte vizibil. Poate ar putea fi facut alb sau un gri mai deschis.
  • Avand in vedere ca tot blogul este in limba romana, ar putea fi schimbat butonul read more.
  • Spatiul dintre widget-urile din sidebar ar putea fi redus.

Domeniu

Desi nu sunt un fan al domeniilor .info, consider ca pentru un blog personal este o alegere buna. Totusi cred ca ar fi potrivita si cumpararea domeniului .ro.

Continut

Fiind un blog personal, subiectele abordate sunt din cele mai diverse cu o tendinta spre aspecte mai tehnice. Am gasit articole interesante despre WordPress, dar si despre imprimante :) . Solutia CISS prezentata e geniala! Am observat si ca cel mai citit articol este cel despre Starcraft 2 Beta :)

Ca sa fiu sincer, imi place modul in care sunt scrise articolele si de aceea revin pe acest blog de cate ori am ocazia.

Optimizare si promovare

In ceea ce priveste optimizarea, blogul foloseste tagurile meta pentru keywords si descriptions. Ca o recomandare, in descriptions este de preferat sa nu se puna neaparat prima propozitie din articol, ci mai degraba un paragraf care contine doua-trei cuvinte mentionate in keywords.

Blogul este foarte “connectat” la tot ce inseamna social media: Facebook, Twitter, YouTube, etc.,  ceea ce e foarte bine si asigura atat backlink-uri cat si o expunere larga a continutului.

Monetizare

Monetizarea blogului se face, din cate imi dau seama, cu ajutorul bannerelor si prin publicarea de review-uri. Este o alegere buna. In mod normal as fi recomandat si AdSense, dar dupa experienta de pe BloggerIn.ro prefer sa ma abtin. :)

Concluzie

Ginake.info este un blog cu continut de calitate care merita citit si urmarit!

Daca sunteti interesati de o analiza (subiectiva) a blogului vostru ma puteti contacta aici.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 1 comment… read it below or add one }

Ginake November 16, 2010 at 7:04 pm

Mersi mult de review, o să încerc să ţin cont de sfaturile tale :) .

Leave a Comment

Previous post:

Next post: