Analiza de blog #18: WorldIT.info

by BloggerIn on October 29, 2010

Analiza de astazi este una mai putin obisnuita, si anume, voi vorbi despre un blog pe care il urmaresc constant si de la care care am invatat si eu. Nu vor fi multe observatii si sugestii, ci mai mult aprecieri. Asadar, va prezint: WorldIT.info.

WorldIT.info

Design

Blogul este unul foarte bine lucrat. Design-ul este simplu, pe principiul “less is more”, care scoate in evidenta continutul.

Dupa cum ziceam mai sus, sugestii de imbunatatire nu am, in schimb vreau sa subliniez cateva aspecte pe care le apreciez si care pot reprezenta un exemplu pentru alti bloggeri:

  • Bara laterala este excelenta: nu este incarcata, e usor de citit si de urmarit.
  • Meniul este minimalist si foarte bine integrat in design.
  • Footer-ul este si el de remarcat. Ma gandesc chiar sa il consider ca si exemplu pentru BloggerIn.ro :)

Domeniu

Probabil singura observatie a mea legata de acest blog este legata de domeniu. In primul rand, domeniile .info sunt considerate de catre Google ca fiind de categoria a doua, datorita faptului ca au fost folosite masiv de catre spammeri. Am si eu cateva bloguri .info si am impresia ca pozitionarea in rezultatele cautarilor are de suferit.

In al doilea rand, este un domeniu care foloseste cuvinte in limba engleza pentru un blog in limba romana.

Dar, asa cum pentru mine a devenit o obisnuita sa tastez worldit.info sunt convins ca si pentru altii cititori acest lucru e valabil si nu prezinta nici o dificultate.

Continut

Articolele sunt foarte bine scrise si interesante. Ce imi place in mod deosebit la acest blog este faptul ca e rezultatul colaborarii a mai multor persoane, astfel in cat sunt disponibile mai multe pareri si puncte de vedere pe subiecte legate de lumea IT.

Chiar daca articolele par a fi uneori excesiv de tehnice, consider ca sunt accesibile si relativ usor de inteles de catre cititorul mediu.

Optimizare si promovare

Blogul foloseste bine meta tag-urile prin intermediul plugin-ului All In One SEO.

De observat si de copiat :) : amplasarea butoanelor de share atat de la Facebook cat si pentru Twitter. Sunt convins ca duc la o promovare buna pe site-urile de socializare.

Monetizare

Un alt lucru care imi place: desi blogul este monetizat, acest lucru nu este deranjant. Numarul de bannere este unul redus iar pozitionarea lor foarte buna. In plus, bannerele afisate au legatura cu subiectul blogului.

Concluzie

WorldIT.info este un blog excelent, cu continut de calitate, pe care il recomand cu caldura!

Daca sunteti interesati de o analiza (subiectiva) a blogului vostru ma puteti contacta aici.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 4 comments… read them below or add one }

vlad October 29, 2010 at 3:45 pm

spui: “domeniile .info sunt considerate de catre Google ca fiind de categoria a doua”. de unde aceasta informatie, in afara de propria-ti impresie? numeroase site-uri si bloguri de seo sustin ca extensia e de importanta minora si ca ceea ce conteaza sunt cuvintele cheie din numele domeniului. nu citez aici surse, ca nu le am notate, dar le pot cauta iar, eventual.

BloggerIn October 29, 2010 at 4:27 pm

@vlad – Ai incercat vreodata sa creezi un blog sau site cu extensia .cc de exemplu si sa vezi cat de repede esti inclus in cautari (comparativ cu unul .com)? Extensia nu e esentiala, dar e un factor de incredere.

Cel mai bun blog pe care il detin are extensia .info, dar sunt convins ca daca ar fi avut extensia .com traficul de pe Google ar fi fost mai mare si castigurile din AdSense la fel.

Sunt si alti bloggeri si marketeri care au aceeasi “impresie”. Asa rapid poti iti dau ca exemplu pe Daniel Scocco, care scrie in cursul sau Online Profits despre asta, sau Chris Farrell de la AffiliatesDotCom.com.

Avădănei Andrei October 30, 2010 at 11:36 pm

Multumesc. Chiar ma intrebam daca ai uitat de mine. Ma bucur ca ai gasit cateva elemente grafice care sunt bune de sablon. :)

Mi-ar place sa mai dai un buzz cand vezi o chestie care ar putea fi imbunatatita pentru ca asta ma intereseaza enorm. :)

BloggerIn October 31, 2010 at 6:38 am

@Avadanei Andrei – Din pacate am ramas in urma cu analizele de blog. De aceea am intarziat.

Promit ca daca apare o idee de imbunatatire a blogului tau iti scriu :)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: