Social Media & SEO: Metrici si Resurse

by BloggerIn on October 22, 2010

De ceva vreme am inceput sa o citesc pe Ana Matei, lucru pe care vi-l recomand si voua. Articole ei despre marketing online si offline nu sunt doar interesante ci si foarte utile. Din aceasta categorie fac parte si doua diagrame pe care Ana le-a publicat nu demult si despre care vorbesc mai jos.

Metrici pentru Social Media

Pentru cei care se ocupa de promovare online masurarea eficientei actiunilor pe care le fac este un lucru elementar. Actiunile de SEO (search engine optimization) sunt relativ usor de cuantificat. Cum ramane totusi cu Social Media? O parte importanta din timpul alocat pentru promovare merge in aceasta directie. Cum poate fi masurata eficienta in Social Media?

Ana Matei propune o serie de indicatori si metrici (KPI – Key Performance Indicators, ROI – Return of Investment) in schema de mai jos. Este o schematizare excelenta a aspectelor care se pot masura si a uneltelor care se pot folosi pentru a urmari rezultatele unor actiuni de promovare in Social Media.

Resurse SEO & Social Media

Tot de la Ana vine si urmatoarea diagrama, la fel de utila ca si prima pentru cei interesati de marketing online. E vorba de site-uri sau bloguri care prezinta informatii utile despre SEO si Social Media. Trebuie sa recunosc ca lista este foarte cumpleta, cuprinzand toate resursele pe care le urmaresc si eu.

*Sursa imaginilor: Ana Matei’s Blog

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 2 comments… read them below or add one }

ana October 23, 2010 at 11:42 pm

Multumesc frumos pentru articol.

BloggerIn October 24, 2010 at 7:30 am

@ana – Vad ca ai migrat pe propriul domeniu. Felicitari si cat mai multi cititori!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: