Google Adsense pe BloggerIn.ro [Experiment - Etapa III]

by BloggerIn on October 4, 2010

Dupa ce am pus reclame Google AdSense pe BloggerIn.ro si am folosit Competitive Ad Filter rezultatele au fost ceva mai bune, dar tot sub un nivel decent. Pentru luna octombrie am facut cateva schimbari in ceea ce priveste formatul reclamelor si culoarea fontului.

In luna septembrie veniturile din Adsense au fost de 2.39 euro (cu 12 centi :) mai mult decat in luna august), pentru un numar mai mare de afisari (8408), dar acelasi numar de click-uri (24). 

Daca luna trecuta (septembrie) am lucrat la cresterea valorii medii a fiecarui click prin excluderea reclamelor ieftine, luna aceasta voi face cateva modificari legate de formatul de afisare al reclamelor pentru a crester numarul de click-uri. Daca pana acum am folosit in paginile articolelor formatul 336×280, de astazi am schimbat in 468×60.

Inainte:

Dupa:

De asemenea am modificat culoarea fontului pentru a fi putin mai agresiva. Sper ca aceste modificari vor duce la cresterea CTR-ul (Click-Through Rate) si implicit a veniturilor. Deocamdata voi pastra setarile pe care le-am facut luna trecuta folosind Competitive Ad Filter.

Rezultatele le voi evalua la inceputul lunii noiembrie.

Ce metode folositi pentru cresterea veniturilor din Adsense?

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 4 comments… read them below or add one }

Cristi Mosora October 4, 2010 at 2:35 pm

E greu sa faci statistici legate de income din reclame cand ai trafic mic, nu ai cum sa iti dai seama ce impact au schimbarile pe care le faci. Cresterea de cativa centi (hai 1-2 euro) de la o luna la alta, poate sa fie rezultatul optimizarilor tale SAU pur si simplu norocul de a fi avut un client care a licitat mai mult pentru clickurile lui in perioada respectiva.
Oricum, sfaturile pe care le mentionezi sunt foarte importante, si clar ca ajuta, dar pentru a reusi sa masori in ce mod influenteaza income-ul, cred ca e nevoie de un trafic de cateva mii de unici pe zi. Ar fi interesant daca cineva cu trafic mare ar fi dispus sa faca acest experiment pentru BloggerIn.Ro, sa vedem before-after :)

BloggerIn October 4, 2010 at 3:32 pm

@Cristi Mosora – Foarte adevarat ce spui. Poate e cineva care citeste acest articol si experimenteaza aceste lucruri pe un blog/site mai mare.

Cronicarul October 11, 2010 at 7:05 am

Reclamele Google pe Ro sunt foarte, dar foarte prost platite. Nici gând nu cred că vei putea sa te bazezi pe un venit stabil din partea reclamelor Google pe content românesc. În schimb pe partea americană si content in limba engleză si sintaxe engleze se pot face ceva bănuţi. Este incercat de mine recent şi dacă vrei o demonstraţie dă-mi un mail si punem la punct una…

BloggerIn October 11, 2010 at 8:44 am

@Cronicarul – Imi dau seama din ce in ce mai mult ca nu se poate realiza un venit stabil pe .ro, dar pana la urma BloggerIn.ro este un experiment.

Legat de Adsense, il folosesc de cativa ani pe .com cu succes, asa ca stiu ca e o solutie viabila pentru monetizarea unui blog.

Daca esti dispus, ar fi foarte interesant un guest post cu o demonstratie.

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: