Facebook si Google – Lupta gigantilor online

by BloggerIn on September 30, 2010

Pana nu demult suprematia Google in lumea online era de netagaduit. In ultimii ani nici un concurent serios nu a reusit macar sa se apropie de pozitia pe care o avea Google.

Asta pana cand Facebook a inceput sa castige teren. Si a facut-o atat de repede incat a surprins pe toata lumea, cred eu, inclusiv pe cei de la Google. Si astfel, luna trecuta, august 2010, Facebook a fost principala destinatie online pentru utilizatorii de internet, in dauna Google. In imaginea de mai jos, publicata de AllFacebook.com, se poate urmari evolutia celor doi giganti in ultimele luni.

Pentru bloggeri cresterea Facebook inseamana ca optimizarile pentru motoarele de cautare (a se citi “Google”) nu vor fi singura oportunitate sau grija. Va trebui sa se tina seama si sa se profite si de retele de sociale (a se citi “Facebook”).

E posibil ca promovarea unui site/blog sau a unei afaceri pe Facebook sa devina, in scurt timp, mai importanta decat activitatile de SEO.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 4 comments… read them below or add one }

Bazaconii October 1, 2010 at 8:55 pm

E oarecum normal sa petreci mai mult pe facebook decat pe google. Pe google cauti ceva, gasesti si pleci. Pe facebook, cauti prieteni, te uiti la poze, iti “vizitezi” colegii, mai bagi un farmville. Astea toate dureaza…

BloggerIn October 2, 2010 at 11:16 am

@Bazaconii – Da, e normal ca timpul petrecut pe Facebook sa fie mai lung decat pe Google. dar, din cate se pare, Facebook a depasit Google si la numarul de accesari, ceea ce e incredibil :)

Bazaconii October 4, 2010 at 1:12 am

Asta-i intr-adevar de necrezut. Cu toate ca graficele pe care le-ai afisat nu sugereaza tocmai asta. Sau nu ma prind eu ;)

BloggerIn October 4, 2010 at 6:38 am

@Bazaconii – Asa e, graficele nu arata asta, dar am citit asta de curand pe undeva. Trebuie sa caut exact sursa.

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: