Google Adsense pe BloggerIn.ro [Experiment - Etapa II]

by BloggerIn on September 2, 2010

In urma cu exact o luna am pus reclame Google AdSense pe BloggerIn.ro si, asa cum am aratat ieri, rezultatele nu au fost deloc spectaculoase. Insa nu mi-am pierdut inca speranta :) . Voi arata in continuare o metoda de crestere a veniturilor din AdSense si sper ca aceasta va aduce o crestere si pe BloggerIn.ro.

Mai intai, o scurta analiza a veniturilor obtinute in luna august. Asa cum se vede in imaginea de mai jos, numarul de afisari al reclamelor a fost de 7970 si au fost date 24 de click-uri in valoare de 2.27 euro.

La un calcul rapid, valoarea medie a fiecarui click a fost de 2.27 euro / 24 = 0.0945 euro, ceea ce e foarte putin. Concluzia e ca pe blog au fost afisate preponderent reclame prost platite.

Vestea buna e ca Google AdSense permite blocarea unor astfel de reclame, lasand loc de optimizari in vederea cresterii veniturilor. Blocarea reclamelor se face din AdSense Setup -> Competitive Ad Filter si se poate face generic, la nivel de domeniu, sau specific, la nivel de pagina.

Pentru BloggerIn.ro am decis sa blochez toate reclamele care apar in acest moment pe blog in speranta ca cele care vor fi afisate de acum incolo vor fi mai bine platite.

Foarte important! Pentru a afla numele domeniului sau paginii promovate de reclame pentru a fi introduse in Competitive Ad Filter, NU dati click pe reclamele de pe propriul blog! Google va v-a suspenda rapid contul de AdSense, cel mai probabil permanent.

Metoda corecta este de a merge in Manage Ads si de a folosi optiunea Preview. In acest fel veti putea da click pe reclame fara probleme.

Asta e tot. Metoda e simpla si de multe ori rezultatele sunt spectaculoase. Dupa inca o luna voi reevalua situatia si voi putea trage concluzii legate de eficacitatea ei pe BloggerIn.ro pe care le voi prezenta, bineinteles, pe blog.

Ati folosit Competitive Ad Filter? Cu ce rezultate?

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 8 comments… read them below or add one }

ByREV September 3, 2010 at 8:28 am

Ai un CTR extrem de mic, asa ca eu as sugera sa cauti modalitati sa cresti CTR-ul, si asta nu o poti face decat prin pozitionarea reclamelor “in fata” vizitatorului si/sau targetarea unui continut mai stric, anumit subiect, nu generalist.

Media per clik la tine a fost putin sub 10 centi, ceea ce pentru romania este FOARTE MULT. Sa vezi tu cand ai 100 de click-uri pe zi si 0.9 EURO ;) … adica media ar fi sub 1 CENT … atunci te poti plange.

BloggerIn September 3, 2010 at 9:11 am

@ByREV – Intr-adevar CTR-ul e mic, dar cum nu sunt dispus sa incarc blogul cu mai multe reclame sau sa le pozitionez mai agresiv, ma voi multumi cu incercarea de a imbunatati media per click. Ramane de vazut daca merge :)

Florin September 3, 2010 at 10:19 am

Sa vedem ce iese ;) ). Stiu ca erau si niste tag-uri speciale pentru optimizarea reclamelor AdSense si tot felul de hack-uri ca sa afiseze reclame relevante.

BloggerIn September 3, 2010 at 10:53 am

@Florin – Da, voi vorbi despre ele ceva mai incolo, desi nu cred ca le voi aplica aici.

FLORINELO October 17, 2010 at 1:30 pm

am o idee care nu stiu cat e de valabila si buna……..oare ce-ar fi daca am infiinta o comunitate de bloggeri ca sa-si dea reciproc click-uri pe reclame zilnic?

BloggerIn October 17, 2010 at 1:48 pm

@FLIRINELO – Ideea nu e noua, au avut-o si altii. Problema e asa: Google tine minte utilizatorii care au dat click pe o reclama (dupa IP, cookie-uri si eventual dupa contul folosit). Daca dau click de mai multe ori pe acelasi site sau chiar pe site-uri diferite, Google va ignora acele click-uri si nu va mai acorda bani proprietarilor. Ar exista solutii, cum ar fi schimbarea IP-ului, stergerea cookie-urilor, dar nu merita efortul. In general, Google e foarte atent la orice incercare de manipulare a sistemelor sale.

panga sandu December 31, 2010 at 5:30 pm

adevarul este ca e greu cu adsense si totusi se poate

BloggerIn January 1, 2011 at 11:07 am

@panda sandu – Da, se poate. Doar ca pentru un blog scris in limba romana rezultatele nu sunt foarte bune.

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: