Google Adsense – Cea mai la indemana metoda de monetizare a unui blog

by BloggerIn on July 15, 2010

Asa cum am pomenit si in articolul 10 metode de a face bani din blogging, una din cele mai populare metode de a monetiza un blog (daca nu cea mai populara) este aceea de a afisa reclame prin intermediul Google Adsense.

Ce este si cum functioneaza Google Adsense

Adsense este un serviciu oferit de Google celor care au un site sau un blog si care permite afisarea de reclame (text, bannere, video) pentru care se primesc bani fie pe numarul de afisari, fie pe numarul de click-uri.

Reclamele sunt afisate contextual, adica in functie de continutul paginii sau al site-ului. Adsense monitorizeaza permanent site-ul sau blogul si decide, pe baza unui algoritm complicat, ce reclame se afiseaza la un moment dat.

Aceste reclame sunt afisate de catre Google, dar ele sunt contractate de catre beneficiari prin intermediul unui alt serviciu numit Google Adwords. Asadar, cineva care doreste sa isi promoveze un produs foloseste Google Adwords, iar cei care vor sa afisese reclamele folosesc Google Adsense.

Pentru a afisa astfel de reclame trebuie creat un cont, dupa care urmeaza procesul de customizare a reclamelor ce vor fi afisate. In final rezulta un cod care trebuie integrat in site/blog, lucru care se poate face manual sau folosind plugin-uri. Tot procesul dureaza cateva minute.

Banii castigati pot fi primiti prin check sau prin Western Union.

Avantaje Google Adsense

Principalul avantaj al acestui serviciul este ca e foarte usor de instalat si de intretinut. Practic, cei care folosesc Adsense se pot concentra asupra propriului blog/site pentru a creste traficul si calitatea continutului, si nu interactioneaza in nici un fel cu cei care isi promoveaza produsele sau serviciile.

Dezavantaje Google Adsense

Titlul articolului prezinta Adsense ca fiind cea mai la indemana metoda, nu cea mai buna sau cea mai eficienta. Castigurile obtinute depind de multi factori si in general sunt destul de mici. Din experienta mea, e nevoie de mult trafic (mai ales organic) pentru a atinge un nivel satisfacator al veniturilor.

Un alt deavantaj este ca vizitatorii sunt saturati de acest tip de reclame si, de cele mai multe ori, le ignora.

De asemenea, exista o perceptie destul de raspandita, cum ca blogurile care afiseaza reclame Adsense nu sunt de incredere. O perceptie subiectiva, departe de adevar, dar ea exista. Asa ca, atunci cand ne hotaram sa afisam astfel de reclame, trebuie sa ne gandim si la efectul pe care il vor avea asupra vizitatorilor.

Concluzie

Google Adsense este, in mod clar, o metoda de monetizare care trebuie incercata. Desi nu este cea mai eficienta, este o metoda comoda, care nu presupune efort semnificativ. Intr-un articol viitor voi prezenta cateva metode de crestere a veniturilor cu Adsense.

Ce parere aveti de Google Adsense? Il folositi? Cu ce rezultate?

P.S. Acesta este cel de al 100-lea articol de pe BloggerIn.ro! Si inca nu am intrat in faza de plictiseaza :)

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 10 comments… read them below or add one }

Ginake July 15, 2010 at 3:02 pm

Da, il folosesc… rezultatele ? Dezastru :(

Avadanei Andrei July 15, 2010 at 11:46 pm

Singura chestie ce o folosesc de la Google ce ofera bani este motorul de cautare personalizat. De ce? Nu pentru bani ci pentru eficienta lui in comparatie cu cel nativ in wordpress.

P.S. Sa nu cumva sa te plictisesti. Majoritatea articolelor mi se par foarte interesante si le citesc cu placere. :)

Ginake July 16, 2010 at 7:56 am

Subscriu la ce a zis Andrei, nu cumva sa te plictisesti. Ar trebui sa te gandesti la 2-3 articole pe zi :D

BloggerIn July 16, 2010 at 8:20 am

@Avadanei Andrei, @Ginake – :) ) Nu plictiseala e problema, ci timpul. Daca ziua ar avea macar 48 de ore ce bine ar fi :)

Avadanei Andrei July 16, 2010 at 9:58 am

Eh, atunci intram intr-un mediu familiar. :) )

Catalin Stanoiu July 16, 2010 at 10:16 am

Il folosesc, insa nici rezultatele, nici alegerea, nu mi se par cele mai fericite… Dar pe masura ce creste site-ul caut sa il inlocuiesc cu alte metode de monetizare.

Pyro July 20, 2010 at 7:00 pm

Cred ca ar trebui o diferentiere intre adsense pt contenten in ro si in en.

Zina March 3, 2011 at 7:32 am

Adi, am încercat şi eu să intru la Adsense ăsta. Am făcut tot ce au zis ei acum vreo lună şi ceva. Nu am primit nici un răspuns. Am incercat să intru pe contul Adsense şi mi-au zis că nu pot intra deoarece solicitarea mea e în studiu. Asta după două săptămâni şi respectiv o lună de la depunerea solicitării. Ce mă sfatuieşti să fac ? Să mai aştept ? Să fac altă solicitare ?

BloggerIn March 3, 2011 at 9:14 am

@Zina – Eu zic sa astepti. Cei de la Google nu exceleaza in ceea ce priveste rapiditatea de raspuns. In plus, o noua cerere nu ar grabi lucrurile.

Din pacate, am inteles ca e o problema destul de raspandita.

Zina March 4, 2011 at 7:50 am

Am înţeles, mulţumesc. Mă deranjează că aşteptarea asta vine după ce am ezitat îndelung să fac acest pas şi am luat cu greu hotărârea…

Leave a Comment

{ 4 trackbacks }

Previous post:

Next post: