Am ales logo-ul BloggerIn.ro si castigatorul concursului

by BloggerIn on June 17, 2010

Proiectul de creare si alegere a unui logo pentru BloggerIn.ro s-a incheiat. Experimentul de a folosi crowdsourcing a fost un succes neasteptat, primind un numar impresionat de propuneri. In plus, am fost ajutat in alegerea logo-ului de voi, cititorii acestui blog, lucru care mi-a facut mare placere si pentru care va multumesc.

Mai jos va prezint cateva concluzii ale experimentului si anunt castigatorul cartii lui John Chow, Make Money Online: Roadmap of a Dot Com Mogul.

LogoTournament

LogoTournament este foarte usor de folosit. Un proiect se poate incepe in cateva minute asa cum am aratat si in articolul Construirea si alegerea unui logo [Experiment] (I). Pentru cei $250 pe care i-am pus la bataie ma puteam astepta la 30-40 de propuneri potrivit estimarilor de pe site. Surpriza mare este ca am primit 140 (!). E drept ca o mare parte sunt variatiuni pe aceeasi tema, dar si asa mi se pare mult. Sunt convins ca pentru acesti bani nici un designer nu mi-ar fi oferit mai mult de 10 propuneri.

Concluzia mea este ca experimentul a reusit. Si a reusit bine. Nu numai ca m-am ales cu un logo, dar am si  invatat multe despre crowsourcing.

Alegerea logo-ului

Atunci cand ai de luat o decizie dificila e bine sa te consulti si cu altii. Mai multe puncte de vedere sunt intotdeauna binevenite. De aceea am initiat concursul care are ca premiu cartea lui John Chow. Practic am folosit cartea ca un "carlig" pentru a face cat mai multi cititori sa se implice. 

Dintre propunerile pe care le-am primit initial mi-au placut cel mai mult numarul #10 si #8. Incet-incet am inceput sa inclin balanta catre #8 (si versiunile derivate) datorita sugestiilor primite. Dar, pentru a lua cea mai buna decizie, am facut niste teste:

- Am pus mai multe variante pe blog (in Photoshop).
- Am folosit logo-urile separat de scris, pentru a vedea cum arata ca avataruri.

Dupa multe incercari am considerat ca logo-ul care se potriveste cel mai bine acestui blog este:

Stiu ca nu toata lumea va fi de acord cu alegerea mea, dar, in astfel de cazuri, proprietarul blogului are ultimul cuvant :) .

Castigatorul concursului

Asa cum am promis, ofer un exemplar din noua carte a lui John Chow, Make Money Online: Roadmap of a Dot Com Mogul, unuia dintre cei care m-au sfatuit in alegerea logo-ului.

Asadar, castigatorul este … SeeL. Il voi contacta curand si sper ca in cateva zile cartea va ajunge la el.

Ce spuneti de logo? Ce impresie v-a facut LogoTournament?

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 13 comments… read them below or add one }

andrei June 17, 2010 at 11:10 pm

Sa il porti sanatos!

Pisi June 17, 2010 at 11:11 pm

chiar tare logo`ul ..felicitari castigatorului si tie :P

BloggerIn June 18, 2010 at 8:56 am

Multumim :)

Florin June 18, 2010 at 9:33 am

Felicitari pentru o campanie reusita, sa-l porti sanatos! Dar asta nu inseamna ca imi place, eu raman la punctul meu de vedere in legatura cu varianta asta de logo: e urata! :D Sper ca nu te-ai suparat ca mi-am spus punctul de vedere, “gusturile nu se discuta” iar eu am inteles totusi de ce ai facut acea alegere.

Felicitari si castigatorului!

BloggerIn June 18, 2010 at 9:55 am

@Florin – Nici o problema. Apreciez sinceritatea. :)

andrei June 18, 2010 at 11:07 am

Ar mai fi o idee, ca sa impaci si capra si varza. Daca nu ma insel, ai drept de folosire al tuturor logourilor create in acel concurs nu doar asupra celui care a castigat. Daca e asa ai putea sa alegi un numar de X logouri (cele mai votate aici) si sa le pui sa apara aleator.

SeeL June 18, 2010 at 11:18 am

Salut.
Faina alegere. Ma bucur mult si ma simt onorat pentru faptul ca am castigat cartea. Abia astept sa o citesc.
@andrei
Particip la asemenea concursuri pe 99designs.com si singurul logo asupra caruia ai drept de folosinta este cel pe care il declari castigator. Aici este vorba de copyright si singurul acord de transfer de drepturi se face numai asupra logo-ului castigator.
P.S. – Felicitari castigatorului. Este un pret bun pentru un logo relativ simplu dar foarte bine realizat.

andrei June 18, 2010 at 11:26 am

@SeeL in primul rand felicitari pentru carte! In al doilea rand… fiddlesticks:( ma gandeam eu ca dreptul e doar asupra castigatorului…

andrei June 22, 2010 at 9:23 am

Acum un singur lucru iti mai lipseste. Un favicon :P

BloggerIn June 22, 2010 at 10:24 am

@andrei – Urmeaza si asta :) Din pacate sunt foarte prins in aceste zile.

SeeL June 29, 2010 at 2:38 pm

Salut.
A ajuns cartea. Am inceput sa o citesc si sunt incantat. Eexplica lucrurile exact in felul in care mie imi place sa le invat si vorbeste despre modurile de castig online pe care le prefer cel mai mult.

Multumesc inca o data.

corco December 2, 2010 at 5:43 pm

fain logo-ul si buna ideea cu concursul insa pentru logouri si designuri se poate apela la 99designs.com un site unde se pot castiga bani frumosi din crearea de logouri si alte asemenea materiale promotionale. Suna a reclama pentru site-ul respectiv dar credeti-ma ca nu o fac cu intentia de a-i promova pe ei cat pentru cei de la noi care doresc sa castige un ban cinstit.
revenind la blog nu pot decat sa te felicit pentru informatiile pe care le furnizezi. bafta multa si spor la treaba

BloggerIn December 2, 2010 at 7:32 pm

@corco – Da, asa e. Si 99designs.com e o alegere buna. Din cate stiu sistemul e cam acelasi cu LogoTournament dar mi se pare ca sunt mai scumpi.

Multumesc pentru aprecieri :)

Leave a Comment

{ 4 trackbacks }

Previous post:

Next post: