Video: Cum a reusit Starbucks sa aiba peste 7 milioane de fani pe Facebook

by BloggerIn on May 21, 2010

In filmuletul urmator Alex Wheeler, Director of Digital Strategy din cadrul Starbucks, explica cum au reusit sa contruiasca o comunitate de peste 7 milioane de fani pe Facebook. Reteta este simpla: si-au aratat disponibilitatea de a asculta ce au clientii de spus despre produsele lor.

De asemenea, e interesant de aflat ca:

  • Atunci cand au lansat un nou brand de cafea, Starbucks a folosit canalele de social media pentru a culege feedback. 
  • Au folosit filmulete pe aceleasi canale pentru a contribui la strangerea de fonduri pentru Haiti. 
  • Starbucks foloseste mesaje diferite pe Facebook, fata de Youtube, de exemplu. Probabil, mesajul este adaptat in functie de profilul utilizatorilor de Facebook, resprectiv Youtube.

Filmuletul l-am preluat de pe SocialMediaExaminer.com, un blog pe care l-am descoperit de curand si pe care il recomand celor pasionati de marketing si de social media.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 3 comments… read them below or add one }

Vlad May 21, 2010 at 3:10 pm

Toata lumea trebuie sa fie constienta ca un blogger la inceput de drum nu are nici o sansa sa faca asa ceva. In primul rand in cazul particular “starbucks” este vorba de o echipa de oameni care au muncit pentru a realiza acest lucru. Apoi este vb despre o afacere de succes construita pe decursul a mai multor ani si care are resurse pentru a realiza acest lucru. Starbucks se bucura de o popularitate imensa de foarte mult timp ceea ce face cam 80% din succesul de pe facebook. Ar mai fi si alte elemente mai putin importante care au finisat acest succes. Bravo lor isi merita succesul, si multa bafta celor care vor sa incerce asa ceva.

BloggerIn May 28, 2010 at 12:42 pm

@Vlad – Intr-adevar, un blogger nu dispune de resursele necesare pentru a desfasura campanii de acest nivel, dar, unele dintre idei pot fi folosite si la o scara mai mica.

Vlad May 28, 2010 at 12:53 pm

am incercat sa fiu realist si in acelasi timp sa incurajez toti bloggerii sa isi dea toata silinta sa faca si ei la fel. e mult de munca de unul singur si foarte greu de realizat, dar e un obiectiv care ar trebui sa existe pe lista oricarui blogger.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: