Setarea unui username pentru pagina de Facebook

by BloggerIn on May 4, 2010

Dupa ce am creat pagina de fani a blogului pe Facebook, am optimizat-o si am promovat-o urmeaza alegerea unui username, care sa permita apelarea paginii cu un URL scurt, de genul http://facebook.com/numeblog.  

Conditia de a putea alege un username este de a avea cel putin 25 de fani. Daca inca nu ai va trebui sa mai astepti sau sa te ocupi de promovarea paginii.

Primul pas este de a merge pe aceasta pagina: http://www.facebook.com/username/. Apoi click pe Set a username for your page.

Facebook Username

Selecteaza pagina pentru care vrei sa alegi un username si introdu numele:

Facebook Username

Verifica daca numele este disponibil prin apasarea butonului Check availability. Daca nu este disponibil alege un alt nume si incerca din nou. Apoi citeste mesajul si confirma alegerea. E important de retinut ca username-ul nu poate fi schimbat odata ce a fost ales.

Din acest moment poti vizita pagina de facebook a blogului folosind URL-ul scurt format din facebook.com si username-ul ales. Pentru BloggerIn.ro acesta este facebook.com/BloggerInRo.

Cum sa alegi un username potrivit

E indicat ca alegerea username-ului sa tina seama de urmatoarele sfaturi:

  • Sa fie in concordanta cu titlul blogului/site-ului.
  • Sa aiba legatura cu URL-ul blogului/site-ului.
  • Sa fie relativ scurt.
  • Sa nu contina “.”, desi acest lucru este posibil.
  • Sa contina cuvinte cheie targetate de catre blog/site.
  • Sa poata fi usor retinut. 

Aveti pagina de facebook pentru blog sau site? Ce username ati ales? De ce?

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 9 comments… read them below or add one }

Andrei January 15, 2011 at 9:04 pm

Salut,
urmărind paşii prezentaţi de tine, am creat un username pentru facebook. Însă am întâmpinat totuşi câteva probleme, şi anume:

- în momentul în care am creeat pagina pentru blog-ul meu mi s-a cerut (din partea facebook) un cont de facebook pe care să îl asocieze paginii. Ok, în momentul în care am creeat acest username pentru blog-ul meu, facebook mi-a cerut din nou un cont de facebook, pentru administrarea paginii.. Problema pe care o întâmpin este ca nu pot seta acelaşi cont de facebook pe care l-am ales prima data, deoarece.. îmi spune ca este luat.. :( evident tot de mine. Însă nu ştiu cum să asociez contul de facebook deja creeat cu acel cont pe care mi-l cere pentru administrarea paginii…

- o altă problemă ar fi faptul că deşi username-ul este creat, în momentul când intru pe acea adresă (www.facebook.com/username-ulmeu/), îmi încarcă contul de facebook :( nu pagina creată de mine…

BloggerIn January 16, 2011 at 9:39 am

@Andrei – Din pacate nu am intalnit aceasta problema si nu stiu cum se poate rezolva :( . Poate s-au lovit de ea alti cititori si te pot ajuta.

Andrei January 16, 2011 at 3:53 pm

Se presupunea ca devreme ce ai creeat un articol despre aceasta tema, esti si documentat in privinta ei.. :) de aceea mi-am permis sa te intreb.

Am sa caut raspunsul celor 2 ‘situatii’ in alta parte. Ms oricum!
O zi buna..

BloggerIn January 16, 2011 at 4:31 pm

@Andrei – Asta e in loc de “multumesc”, nu?

Faptul ca am scris un articol despre un anumit subiect nu inseamna ca m-am lovit de toate situatiile care pot aparea. Cate articole cu subiecte despre care stii totul ai scris?

bianca February 20, 2011 at 3:33 pm

Buna, sper ca ma poti ajuta. Am creat o “pagina de fani” pe facebook, s-au strans peste 25 de like-uri si am inteles ca acum imi pot crea un username pentru ea. Am ales Bascalavista dar cand dau click pe link imi spune ca pagina nu este gasita. Nu inteleg de ce. Oare pt ca am scris cu majuscula?

BloggerIn February 20, 2011 at 4:51 pm

@bianca – Mie imi merge si cu litera mare (http://www.facebook.com/Bascalavista) si cu litera mica (http://www.facebook.com/bascalavista).

bianca February 20, 2011 at 5:25 pm

Imi cer scuze pentru deranj. Cam o jumatate de ora mi-a dat eroare cum ca page was not found si apoi a mers dintr-o data. N-am apucat sa te anunt in timp util. Oricum, foarte folositor blogul tau, mai ales pentru neinitiati ca mine.
Multumesc!

BloggerIn February 20, 2011 at 6:15 pm

@bianca – Nu e nici o problema. Ma bucur ca merge. :)

ctl April 11, 2011 at 12:32 am

Multumim pentru articole, faci o treaba excelenta cu acest blog!

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: