Thesis – Customizarea paginii de eroare 404

by BloggerIn on April 12, 2010

Daca un cititor intra pe blogul tau si incearca sa acceseze o pagina care nu exista va primi un mesaj de eroare cu codul 404. Mesajul standard de eroare 404 in Thesis este urmatorul:

Din moment ce pagina standard nu capteaza deloc atentia cititorului si nu il face sa isi doreasca sa afle mai multe, este foarte probabil sa iti doresti sa schimbi mesajul ce apare aici. Modificarea acestei pagini de eroare poate fi o unica  sansa de a transforma un cititor “ratacit” intr-un cititor fidel al blogului ajutand astfel la scaderea Bounce Rate-ului.

Iata pasii necesari pentru a schimba pagina de eroare 404 in Thesis:

Pasul 1: Deschide fisierul custom_functions.php din directorul thesis/custom. Menirea acestui fisier este de a-ti permite sa aduci modificarile dorite fara a afecta nucleul temei.

Pasul 2: Inlocuirea titlului paginii de eroare. In acest fisier, imediat sub <?php introdu codul de mai jos. Remove_action va inlatura numele inital al paginii in timp ce add_action va insera noul nume al paginii de eroare.

remove_action('thesis_hook_404_title', 'thesis_404_title');
add_action('thesis_hook_404_title', 'custom_thesis_404_title');

Pasul 3: Schimbarea adresei URL a paginii de eroare. In continuare va trebui sa inserezi sub add_action codul de mai jos. Acest cod iti va modifica adresa URL a paginii de eroare si iti va insera numele paginii.

function custom_thesis_404_title() {
?>
PUNE AICI TITLUL PAGINII DE EROARE
<?
}

Pasul 4: Adaugarea continutul paginii de eroare. Dupa codul inserat la pasul 3 va trebui sa inserezi codul de mai jos. Remove_action iti va inlatura continutul vechi al paginii in timp ce add_action va insera continutul dorit de tine.

remove_action('thesis_hook_404_content', 'thesis_404_content');
add_action('thesis_hook_404_content', 'custom_thesis_404_content');

Pasul 5: Crearea continutului paginii de eroare. La acest pas trebuie creata efectiv pagina de eroare. Pentru aceasta se va insera codul urmator:

function custom_thesis_404_content() {
?>
<p>INSEREAZA AICI CONTINUTUL PAGINII</p>
<?
}

Pasul 6: Uploadeaza fisierul custom_functions.php pe server si vei putea vedea rezultatul introducand o adresa catre o pagina invalida a blogului tau.

Pentru a vedea noua pagina de eroare a BloggerIn intra pe urmatorul link http://BloggerIn.Ro/Pagina_Care_Nu_Exista.

Incearca sa fii cat mai creativ in crearea paginii de eroare. Nu exista reguli clare cu ce ar trebui sa contina aceasta pagina. Poate fi comica sau serioasa, complexa sau foarte simpla. Principalul obiectiv e sa captezi atentia cititorilor pentru a-i determina sa ramana in continuare la tine pe blog.

Codul fisierului custom_functions.php pe care il folosesc pentru BloggerIn.ro il puteti gasi aici.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 3 comments… read them below or add one }

Danut Almighty April 13, 2010 at 11:56 pm

Mai ai un pic si ne inveti cum se scriem cod … php
Stiu si eu un mic trick… pune in index.php urmatoarele lini si site-ul tau o sa arate total diferit :) )

Pssss!!! Sa nu includeti acest script sub nici o forma, aceste lini care par ‘inofensive’ ma anunta ca ati introdus scriptul si apoi ma lasa sa pun un cod la alegere pe site-ul vostru!!! si aveti grija ce si cum modificati scripturile prin pagina :)

Danut Almighty April 14, 2010 at 12:00 am

Referitor la commentul meu anterior, am uitat ca sunt escaped tagurile, mai bine asa, ca altfel poate dadeam ideei unora … sau altora, postul tau este folositor. Ms!

BloggerIn April 14, 2010 at 6:04 am

@Danut Almighty – Dupa cum probabil stii, nu toata lumea s-a nascut invatat. Si exista persoane care nu stiu html si php, daca iti vine sa crezi :) . Asa ca, dupa parerea mea, astfel de tutoriale pot ajuta pe unii posesori de bloguri.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: