Cum am depasit 2000 de follower-i pe Twitter in mai putin de o luna

by BloggerIn on March 5, 2010

Follower-i TwitterInca de la inceput, principala metoda de promovare a acestui blog a fost Twitter. Nu am folosit tehnici agresive, ci doar am anuntat posturile de pe blog. In schimb m-am concentrat pe cresterea numarului de fani (follower-i). In mai putin de o luna am depasit 2000. In continuare voi prezenta pasii pe care i-am facut, pasi pe care ii poate face oricine cu aceleasi rezultate.

Pasul 1 – Crearea contului si personalizarea lui

Dupa ce am creat contul de Twitter am trecut la personalizarea lui. Este un pas care nu trebuie ignorat. Un avatar si un link catre blog sunt absolut necesare.

Pasul 2 – Integrarea Twitter in blog

Am instalat 3 plugin-uri WordPress pentru a integra Twitter in BloggerIn.ro. Efectele s-au vazut imediat si numarul de vizite de pe Twitter a crescut semnificativ si indirect numarul de follower-i.

Pasul 3 – Auto-reply si auto-follow

Am setat auto-reply si auto-follow pentru contul de Twitter.

Pasul 4 – TweetAdder

Cea mai importanta crestere mi-a adus-o TweetAdder. Aceasta este o aplicatie desktop care automatizeaza procesul de cautare si urmarire a utilizatorilor de Twitter.

Iata cum am folosit (si folosesc in continuare) TweetAdder pentru a creste numarul de follower-i:

  1. Folosind Twitter Search si navigand de la un cont la altul am gasit 2-3 utilizatori pe profilul cautat de mine, adica interesati de blogging si care aveau mesaje legate de acest subiect. Am presupus ca cei care ii urmaresc sunt si ei interesati de acest subiect. Deci vor fi interesati si de contul meu de Twitter si implicit de blogul meu.
  2. In TweetAdder, in tabul Search am introdus ID-ul unui utilizator din cei identificati la punctul 1 si am obtinut o lista cu useri care puteau fi interesati sa ma urmareasca.

    TweetAdder Search

  3. Apoi, am inceput sa ii urmaresc eu. Procesul e foarte simplu: in tabul Follow se stabileste numarul de cereri de follow si se da Start.

    TweetAdder Follow

  4. Periodic (o data la 2-3 zile), incetam sa ii urmaresc pe cei care nu mai urmareau inapoi: tab Unfollow si Start.    

  5. TweetAdder Unfollow

  6. In momentul in care lista de useri de urmarit se termina procesul se reia de la pasul 1.

TweetAdder are multe alte functionalitati care pot fi folosite cu succes, cum ar fi: posibilitatea de gasi useri dupa anumite cuvinte cheie, de a trimite mesaje automat, de a da “follow back”, etc.

Avertisment! Daca vei folosi TweetAdder trebuie sa stii ca exista limitari in ceea ce priveste numarul de useri pe care ii poti urmari pe zi. Te sfatuiesc sa citesti Following Limits and Best Practices si sa nu exagerezi cu folosirea unor astfel de unelte. In caz contrar, e posibil sa iti fie suspendat contul.

In loc de concluzie

Poate ca procesul prin care am obtinut 2000 de follower-i in mai putin de o luna nu este 100% in spiritul Twitter. Este un lucru cu care pot sa fiu de acord. Dar am obtinut ceea ce mi-am propus: sa imi promovez blogul si sa fac din Twitter o sursa importanta de trafic.

Asadar acest post nu este pentru cei care considera ca retele sociale nu trebuie sa fie folosite pentru promovare si marketing.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 23 comments… read them below or add one }

Vlad March 6, 2010 at 12:30 am

Foarte bun si eficient articol. Mersi pt informatii, chiar ma gandeam ca o sa ma mult de munca la subiectul asta, dar se pare ca m-ai salvat.

BloggerIn March 6, 2010 at 11:44 am

@Vlad – Tine-ma la curent cu progresele pe care le faci. Sunt curios cum merge.

Alexander March 6, 2010 at 9:12 pm

si eu care credeam ca ai umblat din blog in blog lasand comentarii cu linkul tau , stupid me…NOT

Vlad March 6, 2010 at 9:15 pm

@Adi – m-am hotarat ca din aceasta luna sa dedic un articol pe luna cu statisticile blog-ului, la fel ca tine, daca imi permiti sa iti fur ideea :) .

BloggerIn March 7, 2010 at 1:47 pm

@Alexander – urmeaza si asta :)

@Vlad – nici o problema. Si eu m-am inspirat de la Caroline Middlebrook.

Pavel March 16, 2010 at 8:59 am

No, eu nu prea sunt de acord, raman inca la parerea ca twitter e pentru socializare si partea de promovare a blogului sa treaca in plan secund.

BloggerIn March 16, 2010 at 9:54 am

@Pavel – E loc pentru toata lumea, dar e pacat sa nu folosesti Twitter pentru promovare :)

Pavel March 16, 2010 at 12:33 pm

Pai am redirect a articolului spre twitter, dar cred ca ajunge. Ce trebuie mai mult de atat? Sa-i implor sa intre pe blog? Nu pot :D

BloggerIn March 17, 2010 at 7:00 am

@Pavel – Sunt mai multe lucruri pe care le poti face, ca de exemplu: sa iti cresti lista de followeri, sa repostezi linkul de mai multe ori sau sa dai search dupa anumite cuvinte de cautare si daca gasesti pe cineva interesat de un anumit subiect sa ii indici articolul tau.

Ela March 28, 2010 at 12:27 pm

Imi place ca ai sugerat si cum sa profiti la maxim de tweetadder,
e o strategie buna ce ai scris pentru a gasi persoanele interesate de topic.

As completa insa ca ar fi bune si niste reply-uri la tweeturile celor urmariti pentru a le atrage atentia asupra ta. La fel si cu retweeturile.

BoGy April 17, 2010 at 10:38 pm

Eu am descarcat si instalat adineauri aplicatia, dar nu am cumparat-o. Am activat doar varianta trial. Tu ai cumparat-o?

BloggerIn April 18, 2010 at 9:18 am

@BoGy – Da, am cumparat-o. O folosesc de cateva luni pentru diverse conturi de Twitter si sunt foarte multumit.

Ela May 25, 2010 at 4:31 pm

Exista mai multe variante de cumparat?
Daca da, tu pe care o ai si cat ai platit pt ea?

Daca nu, cat te-a costat si pentru cat timp o sa mearga?

BloggerIn May 25, 2010 at 5:08 pm

@Ela – Eu am cumparat versiunea pentru 5 profile ($74) pentru ca folosesc aplicatia pentru mai multe conturi. La inceput am cumparat versiunea de $55 dupa care am facut upgrade.

In pagina Purchase se pot vedea toate optiunile disponibile.

Ela May 25, 2010 at 5:20 pm

Am gasit, multumesc,
probabil noi vom lua varianta cu numar nelimitat de conturi. Zi buna!

Zina November 1, 2010 at 8:38 am

Folosesc tweeterul de foarte putin timp si imi sunt de mare folos indrumarile de aici, multumiri :)

BloggerIn November 1, 2010 at 9:17 am

@Zina – Cu mare placere :)

Pavel Ionut November 28, 2010 at 1:46 pm

mersi mult, chiar faci un lucru util. De curand am inceput sa scriu pe un blog personal, subiectul ales de mine nu cred ca este pt toata lumea, respect ceea ce faci si de aceea indraznesc sa-ti cer cateva sfaturi, ce crezi ca ar trebui sa fac pt a realiza un blog informat si bine pus la punct. Stima

BloggerIn November 29, 2010 at 12:27 pm

@Pavel Ionut – Cheia unui blog bun este continutul de calitate. Adica articole interesante si utile. De asemenea, e importnat design-ul, dar si comunicarea cu cititorii. La care se adauga putina promovare. Daca faci aceste lucruri sunt sigur ca rezultatul va fi foarte bun.

mamiko December 26, 2010 at 1:00 pm

Util articol.
Ar fi interesant daca ar exista un articol similar pentru promovarea pe Facebook.

Joe December 27, 2010 at 1:45 pm

Folosesc twitter ca metoda de promovare, dar vizitele sunt putine si mi se pare normal. Ma intreb cum poti sa te faci vizibil unui persoane ca urmareste spre exemplu 500 de persoane? Pentru ca din toti cei 500 toti dau tweet-uri si cand dau si eu este foarte probabil ca persoana care ma urmareste sa nu vada ceea ce il intereseaza din cauza altor tweet-uri care se dau in acelasi timp.

La site-ul pe care il aministrez, la un interval de 20 de secunde se dau peste 30 de tweet-uri, ceea ce inseamna ca traficul din twitter este foarte mic.

La tine ce procentaj din trafic este adus de twitter?

BloggerIn December 28, 2010 at 10:01 am

@mamiko – Am experimentat ceva similar si pe Facebook: Cum sa iti promovezi blogul pe Facebook si Campanie Facebook: Statistici si concluzii.

BloggerIn December 28, 2010 at 10:25 am

@Joe – In ultima luna traficul de pe Twitter a reprezentat 2,25% in conditiile in care nu am prea publicat articole si activitatea pe Twitter s-a redus la anunturi privind articolele noi.

Cateva solutii la problema ta ar fi:
- repetarea mesajelor la anumite intervale in aceeasi zi sau in zile diferite (e enervant pentru unii, dar destul de eficient)
- folosirea unui logo care iese in evidenta
- folosirea de mesaje si continut viral
- folosirea de butoane de re-tweet din articole
- socializarea cu follower-ii si scrierea si de mesaje nepromotionale.

Leave a Comment

{ 6 trackbacks }

Previous post:

Next post: