Twitter – Cum sa setezi auto-reply si auto-follow

by BloggerIn on February 18, 2010

Dupa cum spuneam si in alte posturi, Twitter poate fi o sursa importanta de trafic pentru blogul tau. Daca inca nu folosesti Twitter ar trebui sa iti faci un cont cat de repede si sa iti alegi un nume care sa fie cat mai potrivit pentru blogul sau pentru interesele tale. Daca astepti prea mult s-ar putea sa ai neplacuta surpriza ca altcineva a luat numele inaintea ta.

Odata contul facut poti sa il integrezi in blogul tau folosind unul din cele 3 plugin-uri WordPress pe care le-am prezentat nu demult.

Urmatorul pas este de a seta functionalitatile de auto-reply si auto-follow. Exista multe pareri despre aceste doua functionalitati, atat pro cat si contra. Te sfatuiesc sa le analizezi si, in functie de ceea ce urmaresti sa obti prin folosirea contului de Twitter, sa alegi ambele optiuni, una din ele sau niciuna. Iata cateva pareri:

Auto-reply

Auto-reply - trimite un mesaj personalizat fiecarui utilizator Twitter in momentul in care aceasta iti da follow (adica incepe sa iti urmareasca mesajele).

Pro

  • Daca mesajul este bun, acesta poate atrage atentia userului asupra ta si a mesajelor tale.
  • Iti poti promova blogul sau un produs.
  • Poate fi primul pas pentru initierea unei relatii mai personale cu cei care te “urmaresc”.

Contra

  • Poate fi considerat spam de catre cei care primesc mesajul.
  • De multe ori aceste mesaje nu sunt citite, mai ales de catre utilizatorii care au multi follower-i si primesc multe mesaje pe zi.

Auto-follow

Auto-follow - de fiecare data cand cineva iti da follow, in mod automat te vei inscrie si tu ca follower al acelui user.

Pro

  • Sunt utilizatori care dupa un timp nu te mai urmaresc daca nu ii urmaresti si tu.
  • Este o operatie automata care se executa chiar daca nu te loghezi in cont.

Contra

  • Scade calitatea contului. Se considera ca un cont este mai putin “valoros” daca numarul de celor urmariti (following) este apropiat de cel al celor urmariti (followers).

Asadar, trebuie sa te gandesti care din cele doua functionalitati vrei sa le implementezi. Pentru promovarea unui blog, te sfatuiesc sa le folosesti pe ambele.

Cum se seteaza auto-reply si auto-follow

Twitter nu ofera posibilitatea de seta nici auto-reply si nici auto-follow. Acestea se pot face prin intermediul altor servicii, cum ar fi Socialoomph.com. Pentru ce avem nevoie, serviciul este free.

Primul pas este de a te inregistra.

Dupa confirmarea adresei de email si login in cont, trebuie adaugat un nou cont de Twitter (Social Accounts/Add New Twitter Account si Authorize Twitter Account). In Edit/Automate My Twitter Account vor trebui facute urmatoarele setari:

Mesajul pe care sa vrei sa il trimiti depinde de ceea ce urmaresti. In cazul meu, ma interesaza sa promovez acest blog, asa ca am scris asa:

Salut! Daca esti interesat de blogging te invit sa vizitezi Blogger In Romania – http://bit.ly/94zrN7.

De acum incolo toti ce care ma vor urmari pe Twitter vor primi mesajul de mai sus si vor fi automat urmariti de catre mine.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 7 comments… read them below or add one }

Mihaela July 20, 2010 at 6:45 am

Foarte util articolul. Chiar nu stiam cum se pune un raspuns automat si vroiam sa pun pt o firma cu care colaborez. Mersi. :)

BloggerIn July 20, 2010 at 9:39 am

@Mihaela – Ma bucur ca ti-a fost de folos. :)

cyponee October 28, 2010 at 12:52 am

Salut! In primul rand felicitari pentru toate articolele tale foarte utile si la obiect. In al doile rand, cu referire la auto reply si auto follow. Mi-am facut cont pe Socialoomph, l-am contectat la contul de twitter, am facut exact ca in articolul tau si apoi de pe alt cont de twitter mi-am dat follow sa vad daca functioneaza si problema e ca nu trimite nici mesajul si nici nu face auto follow. Oare care sa fie problema?

BloggerIn October 28, 2010 at 1:56 pm

@cyponee – Hmm. Nu stiu ce ar putea fi .Mie imi merge de fiecare data.

cyponee October 28, 2010 at 9:34 pm

Gata , sa rezolvat:D, nu stiu ce a avut. Eu m-am necajit ca poate nu o sa mearga dar sa rezolvat. Multumesc pentru raspuns!

Alex March 3, 2011 at 2:59 am

Se pare ca nu mai e atat de free optiunea de auto-replay si auto-follow pentru ca te pune sa platesti pentru serviciile astea :(

CallRomania September 4, 2011 at 7:01 pm

Interesant articolul. Referitor la Auto-reply: de ce sa fie considerat spam primul mesaj adresat unui followers? Cred ca spam poate fi considerat doar daca incerci sa-i vinzi ceva prin primul mesaj.

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: