De ce WordPress e cea mai buna varianta pentru managementul unui blog

by BloggerIn on February 9, 2010

WordPress este cel mai potrivit sistem de management al unui blog, singura exceptie fiind situatiile in care vrei sa creezi unui site foarte specializat cum ar fi un forum sau un social network. Iata principalele avantaje oferite de WordPress:

  1. E open-source: Asta inseamna doua lucruri. In primul rand este gratuit indiferent de scopul pentru care este utilizat. Il poti folosi atat pentru un blog personal cat si pentru site-ul unei mari companii. In al doilea rand va ramane gratuit pentru totdeauna. Nu exista nici o companie care sa fie in posesia codului sursa, codul apartinand comunitatii. Acest lucru este foarte important pentru ca astfel poti fi sigur ca nu vei pierde controlul asupra softului care sta la baza blog-ului tau.
  2. Platforma state-of-the-art: WordPress este fara discutie cea mai de incredere si complexa platforma pentru managementul unui blog. Are o gama foarte larga de functionalitati si din moment ce foloseste PHP, oricine poate modifica codul sursa pentru al optimiza sau completa.
  3. Comunitate activa: Un alt mare avantaj este suportul pe care il poti primi din partea comunitatii care foloseste aceasta platforma. Forumurile de suport ale WordPress sunt intotdeauna pline de membrii gata sa ii ajute pe utilizatorii care se confrunta cu diferite probleme tehnice. Pe langa aceste forumuri vei gasi si o gama foarte larga de site-uri si bloguri care sunt dedicate exclusiv WordPress-ului si dezvoltarii acestuia.
  4. Template-urile: WordPress foloseste teme sau templateuri care pot fi schimbate foarte usor intre ele printr-un singur click. Exista mii de templateuri gratuite disponibile precum si companii care creaza template-uri de foarte buna calitate (premium) care pot fi cumparate si instalate pe blogul tau.
  5. Plugin-uri: WordPress are deja integrate o serie de functionalitati care trebui doar activate dar pe langa aceasta exista sute de plugin-uri care pot fi downloadate de pe internet si instalate pe blogul tau iti vor rezolva o gama foarte larga de probleme.

Concluzie: Desi am folosit si alte platforme de blogging consider WordPress cea mai buna alegere si o recomand cu caldura.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 10 comments… read them below or add one }

francisc February 9, 2010 at 5:09 pm

Chiar mai bun decat blogger.com ? Pentru un utilizator obisnuit cum sunt eu, care nu vreau nu stiu ce chestii nu imi ajunge blogger.com?

BloggerIn February 9, 2010 at 5:21 pm

@francis – E nevoie de o clarificare: atat blogger.com cat si wordpress.com pun la dispozitie celor care vor sa isi faca un blog o platforma usor de folosit si care permite crearea blogului din cateva click-uri. Rezultatul e un blog cu o adresa de genul numeblog.blogspot.com sau numeblog.wordpress.com. Problema e ca intreg continutul blogului apartine hostatorului, adica blogger.com sau wordpress.com. Pentru un blog personal, fara un interest pentru business e ok, dar pentru utilizatori mai avansati nu e recomandat.

De preferat este sa ai domeniul tau si desi e putin mai complicat de instalat, avantajele sunt multiple. Voi reveni cu un articol comparativ legat de cele 2 situatii.

In articolul de mai sus m-am referit la a doua abordare in care trebuie instalat un script de blogging pe serverul propriu. In acest caz, Wordpress este clar alegerea cea mai buna.

xdynx March 25, 2010 at 11:37 am

Ce nu imi place la blogger chestia ca imi scoate <br si codul html nu il pune asa cum vrea eu ….

veone April 3, 2010 at 1:29 pm

Sunt foarte bune precizarile tale si am citit cu interes. :)
Totusi, ca si Wordpress, nu precizezi ceea ce il intereseaza, de fapt, pe un blogger care nu e si IT-ist: 1. E gratuit, dar daca vrei sa faci doar un pic mai mult (de ex., pluginuri), nu mai e gratuit. Sigur, nu e scump, dar ar trebui precizat asta de la inceput. Se cheama sa-ti cumperi domeniu… nu? Si se face prin My Dashboard / Settings / Domains / Add a Domain, nu? 2. Exista anumite aplicatii care nu merg cu Wordpress, daca nu ma insel AdSense (sau altul similar). Dar asta afli numai prea tarziu. 3. Pana nu-ti instalezi pluginuri, nu poti folosi optiunea “Upload/Insert” pentru Sound, Video, Media (si de ce Media? Sound si Video nu inseamna tot Media?).
Si mai sunt si alte probleme care te fac sa te simti idiot daca nu esti de meserie si WP, dar si toti care se pricep, iti spun “Poti face orice” dar de fapt nu e adevarat.
Cand ai timp de un raspuns… voi citi cu interes ;) Multumesc.

BloggerIn April 3, 2010 at 3:50 pm

@veone – In afara de costul domeniului si al hostingului, as zice ca solutia e gratuita. Exista extrem de multe plugin-uri free care rezolva cam orice problema. E drept ca cele mai bune sunt pe bani, dar exista si solutii gratuite.

1. Nu inteleg exact la ce te referi.
2. AdSense merge perfect pe Wordpress. Sunt chiar teme care sunt optimizate pentru afisarea reclamelor. De asemenea exista multe plugin-uri care fac integrarea foarte usoara. Ca sa fiu sincer, Wordpress e cea mai flexibila platforma de management al continutului pe care am lucrat si am identificat putine restrictii.
3. Nu am intampinat aceasta problema si nu stiu de vreo restrictie de acest gen.

Intr-adevar, la inceput Wordpress pare destul de stufos si greu de inteles, dar dupa ce te obisnuiesti, ajungi la concluzia ca poti face multe lucruri, aproape orice :)

Coramen blog April 14, 2010 at 1:16 pm

intradevar e cea mai buna platforma dar nu merg scripturile

veone July 11, 2010 at 8:37 am

Sper sa nu te deranjeze ca raspund tocmai acum.
La punctul 1. ma refeream la faptul ca (exemplu concret) am blog la veone.wordpress.com si nu pot instala pluginuri, nu pot folosi optiunea “Upload/Insert” pentru Sound, Video, Media. Daca insa imi cumparam domeniu (probabil veone.com, nu?), puteam instala pluginuri. La asta ma refer.
Care sunt insa solutiile gratuite de care ziceai?
Si apoi… sistemul de administrare a pozelor uploadate este greoi si confuz. Sau gresesc?

BloggerIn July 11, 2010 at 9:52 am

@veone – Desi nu e clar precizat, articolul se refera la Wordpress ca platforma de blogging pentru blogurile gazduite pe hosting propriu, si nu la Wordpress.com sau blogspot.com asupra carora nu ma pronunt. Am testat multe platforme si, desi are unele limitari, Wordpress e cea mai buna dintre ele. Platforme free nu am folosit si nici nu cred ca o voi face, asa ca nu pot sa imi dau cu parerea.

Fitiu Ioan September 17, 2011 at 5:29 pm

Exista cumva pe platforma wordpress vreo modalitate de a pune pe pagina principala a unui blog/site optiunea de alegere a limbii (cum au unele site-uri EN, RO) si sa imi pot sorta articolelescrise in engleza pe EN , respectiv cele pe romana pe RO. Sau ca sa fac asta ar trebui sa imi construiesc site-ul paginile in html si nu pe o platforma deja predefinita ?

BloggerIn September 19, 2011 at 12:28 pm

@Fitiu Ioan – Ar trebui sa fie. Sfatul meu e ca inainte sa te apuci de html sa cauti printre plugin-urile wordpress.

Leave a Comment

{ 5 trackbacks }

Previous post:

Next post: