48ers – Un tool simplu si eficient de monitorizare a retelelor sociale

by BloggerIn on August 17, 2011

Proprietarii de site-uri sau bloguri cauta intotdeauna noi metode de a-si monitoriza prezenta online. De curand am descoperit 48ers, un motor de cautare care te va ajuta sa iti monitorizezi aparitiile pe diverse retele de socializare. Ma refer la nume (personal, al blogului, site-ului, afacerii), username-uri, link-uri, etc.

Pagina de start a 48ers arata similar cu cea de la Google. Pe langa bara de cautare apare si o lista de trending topics cu cele mai populare subiecte de pe Twitter, Facebook, Google Buzz, Digg si Delicious. Dupa ce dai click pe un topic vei fi redirectionat catre o pagina de rezultate pe care le poti filtra dupa site sau sa le vezi pe toate la un loc.

Din punctul meu de vedere 48ers este o modalitate foarte buna de a vedea cine vorbeste despre tine sau cine posteaza linkuri catre site-ul tau indiferent daca acestea au fost sau nu prescurtate. Rezultatele obtinute pot fi share-uite foarte usor pe mail, Facebook, Twitter etc.

Din pacate 48ers nu ofera multe alte facilitati pe langa cele prezentate mai sus. Ar fi fost foarte utila posibilitatea de a face subscribe la rezultatele cautarii si de a primi actualizari pe mail sau chiar prin intermediul unui RSS feed. Ar fi de asemenea util sa poti raspunde tweeturilor sau comentariilor de pe Facebook direct de pe site.

Ca o scurta concluzie, recomand 48ers cel putin pentru o scurta monitorizare a propriului blog sau site. Rezultatele sunt utile.

P.S. Daca sunteti curiosi de unde vine numele “48ers”, gasiti explicatia pe pagina de About. E interesant :)

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

Leave a Comment

Previous post:

Next post: