Cum sa faci un banner pentru profilul tau de FaceBook in 2 minute

by BloggerIn on May 8, 2011

De ceva vreme o noua functionalitate a Facebook-ului afiseaza un numar de 5 poze in partea de sus a profilului (pe mijloc). Multi utilizatori nu sunt incantati de noua functionalitate si prefera sa o ascunda, dar, pe de alta parte, exista altii care o folosesc intr-un mod inteligent pentru a promova diverse site-uri sau produse. Pentru a vedea despre ce e vorba si cam ce se poate face va recomand acest articol de pe Mashable.

Pentru a realiza un astfel de banner e nevoie, in primul rand, de o imagine de dimensiune (aproximativa) de 493 (latime) x 68 (inaltime) pixeli. Dupa care se poate imparti banner-ul in 5 imagini de dimensiuni egale (de exemplu folosind Photoshop) sau, mai simplu, se poate folosi o aplicatie de genul Fbannersusers.com.

Aplicatia e foarte simplu de folosit: se face upload la o imagine si daca e necesar se poate adauga text, se poate redimensiona, etc. Dupa ce banner-ul e gata se da click pe butonul “Upload Banner to Facebook“.

Pentru a putea uploada fiserele pe contul de Facebook e nevoie de autorizare. Daca vreti sa continuati, dati click pe Allow:


Incarcarea imaginilor dureaza 1-2 minute dupa care veti vedea rezultatul in contul de Facebook:

Tot peĀ Fbannersusers.com exista nenumarate modele de bannere care pot fi modificate si folosite, asa ca nu e nevoie neaparat sa aveti voi o imagine.

Important! In mod ciudat, aceasta functionalitate nu este disponibila in acelasi mod si pe paginile pentru fani. Deci, doar in profilul individual. Diferenta este ca cele 5 imagini sunt afisate in mod aleator, ceea ce face ca bannerul sa arate ca un puzzle. Insa cred ca, in curand, acest lucru, va fi remediat.

La ce se poate folosi un banner pe Facebook? In primul rand pentru a face profilul mai interesant si atragator, dar si pentru a face reclama unor bloguri sau site-uri. Cred ca cel mai bine se potriveste in cazul celor care au blog personal si afiseaza, in cadrul bannerului, adresa web a acestuia. Oricum este o functionalitate care merita testata.

Ti-ai facut un banner pentru profilul tau? Adauga mai jos un comentariu cu link ca sa ne dam cu parerea :)

 

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 2 comments… read them below or add one }

Zina May 9, 2011 at 5:54 am

Eu mi-am facut banner, da’sunt ca monsieur Jourdain, care facea proza fara sa stie, habar n-am cum l-am facut !

BloggerIn May 9, 2011 at 6:38 am

@Zina – Bine ca a iesit, nu conteaza daca mai stii cum l-ai facut. :)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: