Dupa 9 luni: O noua actualizare de Page Rank

by BloggerIn on January 23, 2011

Anul trecut s-a tot discutat despre sfarsitul erei guvernate de Page Rank. S-a zvonit ca Google va renunta la acest indicator pastrand doar echivalentul lui intern. Totusi se pare ca lucrurile nu stau chiar asa, iar Page Rank-ul va mai fi valabil o perioada.

In aceste zile are loc o actualizare masiva a Page Rank-urilor. Cel mai probabil a inceput de joi si va continua inca cateva zile.

Ultima actualizare a avut loc in aprilie 2010, deci aproximativ cu noua luni in urma. E o perioada destul de lunga avand in vedere ca, in anumite perioade, Google realiza astfel de update-uri o data la trei luni.

Pentru BloggerIn.ro actualizarea nu a adus o schimbare ramanand tot la PR2, dar pentru alte site-uri am inregistrat o crestere. Din cate am citit in diverse comentarii majoritatea modificarilor de Page Rank s-au facut in sus, cu putine exceptii.

Ati observat schimbari in page rank-ul blogurilor voastre? Ce Page Rank aveti acum?

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 15 comments… read them below or add one }

Andrei January 23, 2011 at 10:18 am

Cred ca urmatorul update e decisiv in situatia asta. Daca va avea loc mai repede e posibil sa se fi intamplat schimbari majore in spatele algoritmului si vor sa-l refaca asa cum a fost o data – o valoare de referinta.

P.S : Am avut placuta surpriza de a ma trezi cu PR 5.

BloggerIn January 23, 2011 at 10:24 am

@Andrei – Super! Felicitari!

Blog poker January 23, 2011 at 12:54 pm

Schimbarile din viziunea Google cred ca au devenit greu de inteles pana si pentru angajati/conducatori… Sa nu incep cu schimbarea linkului “READER” din Gmail cu cel “Photos” catre Picasa. A reinviat PageRank si moare RSS. E o “conspiratiune”!

Oare este vreo legatura cu resuscitarea acestui algoritm si schimbarea CEO Google cu Larry Page? O fi bine?

Andrei Jităreanu January 23, 2011 at 2:01 pm

Mulțumesc de informație.

Sugestie: Era util poate dacă includeai undeva în articol un link către un calculator de Page Rank, pentru ca cititorii să poată să-ți dea Feedback mai ușor :) Părerea mea.

Toate cele bune!

BloggerIn January 23, 2011 at 2:26 pm

@Blog Poker – Mi se pare extrem de interesant cum o companie ca Google care este perceputa de multi ca un simbol al libertatii online este atat de putin transparenta in multe privinte legate de serviciile pe care le ofera.

@Andrei Jitareanu – Foarte buna sugestia. Eu am instalat Google Toolbar de atat de multi ani ca uneori uit ca se poate fara :)

Aici e un site care verifica Page Rank-ul: http://www.prchecker.info/check_page_rank.php

Blog poker January 23, 2011 at 4:26 pm

@BloggerIn: Avand in vedere cum au picat unele proiecte Google (majoritatea pe social media) ma intreb daca au in vedere un minim research de piata. Poate sunt atat de mari incat nu mai conteaza ce fac, lumea accepta si merge mai departe.

Acum sa nu intram in discutia despre: Don’t be evil! Hai sa ne uitam la clipurile lui Matt Cutts (head of Spam la Google) si raspunsurile standard despre chestiuni sensibile…

Andrei Avădănei January 23, 2011 at 5:43 pm

Pana intr-un punct Google avea si probabil inca are cei mai mari “brainiaci” ai momentului in materie de programare hardcore pe partea de tehnologii web. Ei bine, oamenii respectivi sunt in stare sa rezolve o problema complexa de optimizare dar nu sunt vizionari si sunt inflexibili si trebuie sa fie condusi. Iar o retea sociala are nevoie cu totul si cu totul de altceva.

@BloggerIn Gandeste-te. Daca fara a se sti clar caracteristicile acestor algoritmi, se face atat black seo si multe magarii cu ferme de linkuri & so, ce s-ar intampla daca acest lucru ar fi perfect transparent? Gigel isi face site, foloseste ultra mega aplicatia ce face SEO la minut, in 3 luni PR 10.

BloggerIn January 23, 2011 at 7:05 pm

@Andrei Avadanei – E adevarat ce spui. Si asa black seo e in floare. Perfect transparent e clar ca nu ar trebui sa fie, dar, avand in vedere ca Google castiga extrem de mult din aceasta afacere, ar trebui sa existe mai multe informatii pentru detinatorul onest de bloguri sau site-uri.

FreeSeoDesign January 24, 2011 at 2:20 am

Cred ca blogul meu i-a lui Mr. Google:D
Am urcat de la 0 la 2.
Apropo, este surprinzator faptul ca impreuna cu plecarea lui Sergey Brin a avut loc actualizarea de Page Rank.

Zina January 24, 2011 at 6:32 am

Am două întrebări: 1.la ce foloseşte să ai un rank page (ridicat) ? 2.care sunt criteriile de a acorda acest rank page ? Mulţumesc anticipat pentru răspunsuri :)

BloggerIn January 24, 2011 at 8:20 am

@Zina – Am pus un link la inceputul articolului care ar trebui sa te lamureasca. In esenta, page rank-ul determina pozitionarea in rezultatele cautarilor. Cu cat mai mare cu atat mai de incredere este considerat site-ul/blogul si deci va fi pozitionat mai bine. Formula de calcul a page rank-ului ramane un mister :) , dar se pare ca depinde intr-o oarecare masura de link-urile care vin de la alte bloguri/site-uri.

faze tari January 28, 2011 at 4:47 pm

Eu am pr 3 si imi ajunge :) nu am primit vreo modificare …

Florin January 29, 2011 at 10:18 am

Eu am crescut de la 2 la 3 :D

Joe June 27, 2011 at 6:51 pm

Inca un update azi :D

BloggerIn June 27, 2011 at 7:06 pm

@Joe – Da, am observat si eu :)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: