Top 10: Cele mai populare articole de pe BloggerIn.ro in 2010

by BloggerIn on December 28, 2010

Se apropie sfarsitul anului si e un moment bun pentru a trage linie si a evalua rezultatele a 11 luni de activitate pe acest blog. Voi incepe o scurta serie de articole (3-4) cu statistici privind BloggerIn.ro in anul care e pe cale sa se termine, iar astazi, voi prezenta cele mai populare, deci mai citite, articole.

Articolele despre integrarea pe Facebook si promovarea blogului si-au luat partea leului fiind prezente de trei ori in top, urmate indeaproape de doua articole despre Twitter. Iata, mai jos, topul complet:

 1. Cum sa faci o pagina pentru fani pe Facebook -  Prezinta pas cu pas cum se face o pagina pentru fani si cum se integreaza feed-ul RSS.
 2. 10 site-uri pentru a castiga bani pe Twitter - Toata lumea a auzit de Twitter, dar destul de putina lume stie ca se pot castiga bani din postarea de mesaje publicitare. Articolul prezinta 10 site-uri care platesc utilizatorii de Twitter pentru afisarea de reclame.
 3. 20 Plugin-uri WordPress importante pentru blogul tau – Unul din primele articole pe care le-am scris pe acest blog si care ar trebui citit de cei care isi construiesc primul blog.
 4. Cum sa optimizezi pagina de fani de pe Facebook - Pagina de fani poate fi imbunatatita astfel incat sa atraga mai multi vizitatori si sa ii converteasca in fani. Acest articol arata cum se face.
 5. Cum am depasit 2000 de follower-i pe Twitter in mai putin de o luna – Folosind TweetAdder nu e greu deloc sa ajungi la un numar impresionant de follower-i care sa reprezinte un potential public stabil pentru blogul tau.
 6. Cum sa iti promovezi blogul pe Facebook - Dupa ce pagina de fani este gata, urmeaza etapa de promovare. Acest articol prezinta cum se foloseste Facebook Ads. De citit si Campanie Facebook: Statistici si concluzii.
 7. 8 greseli pe care trebuie sa le eviti pe blogul tau – In general se vorbeste mult de lucrurile care trebuie facute pentru a creste un blog, dar e bine de stiut si ce lucruri trebuie evitate.
 8. 27 de lucruri pe care trebuie sa le faci dupa ce instalezi WordPress – Tot un articol pentru incepatori :)
 9. Monitorizarea traficului unui blog – Ce, cum si de ce? – A stii cine iti viziteaza blogul si de unde vine traficul e extrem de important.
 10. Domeniu cumparat sau hosting gratuit oferit de Blogger.com sau WordPress.com? – Un blog pe hosting gratuit nu este o alegere potrivita pentru cineva care considera blogging-ul ca ceva mai mult decat un hobby, dar poate fi  alegere protrivita pentru primul blog sau pentru a testa o nisa.

Nu consider ca aceste articole sunt cele mai bune de pe blog, dar sunt cele care au atras cel mai mult trafic, atat dinspre motoarele de cautare cat si direct.

Analiza celor mai populare articole pentru o perioada data scoate la iveala cateva aspecte interesante:

 • Cele mai citite articole sunt fie cele mai bine indexate de catre motoarele de cautare, fie cele mai virale. In ambele cazuri observarea retetei de succes poate duce pe viitor la crearea de alte articole populare.
 • Subiectele abordate in aceste articole dau o imagine asupra comunitatii formate in jurul blogului si a intereselor acesteia. E posibil sa existe o diferenta sensibila intre ceea ce se gandeste autorul ca trebuie sa scrie si ce se astepta cititorii sa citeasca.
 • Titlurile articolelor populare ofera de asemenea indicii privind modalitatea in care se poate atrage atentia cititorilor.

Este un exercitiu (nu o leapsa :) ) pe care va invit sa il faceti si voi pentru blogurile voastre.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 6 comments… read them below or add one }

Zina December 29, 2010 at 8:42 am

Ai mereu articole interesante, din care invat mereu cate ceva nou. Am ajuns sa astept cu nerabdare fiecare articol. :) Multumiri !

Ginake December 29, 2010 at 10:01 am

Subscriu la ce a zis Zina, multă putere de muncă şi să ai timp să le faci pe toate, că am învăţat multe chestii de pe acest blog :) .

BloggerIn December 29, 2010 at 4:11 pm

@Zina, @Ginake – Multumesc pentru aprecieri. Ce bine ar fi daca ziua ar avea mai multe ore … :)

Dark January 8, 2011 at 11:41 pm

Sunt pt prima data aici dar spre deosebire de alte pagini am gasit lucruri interesante… felicitari si spor la tot ceea ce faci
Am sa mai trec ca merita :D

BloggerIn January 8, 2011 at 11:49 pm

@Dark – Ma bucur ca ai gasit ceva util. Te mai astept.

Carrie Lowe January 13, 2011 at 1:32 am

Subscriu la ce a zis Zina, multă putere de muncă şi să ai timp să le faci pe toate, că am învăţat multe chestii de pe acest blog :) .

Leave a Comment

Previous post:

Next post: