Analiza de blog #22: LecturiRecenzate.ro

by BloggerIn on December 22, 2010

Una din ultimele analize din acest an (mai am aproximativ 10 in lista, dar o mare parte vor ramane pe anul viitor) este a unui blog pe care il apreciez in mod deosebit, LecturiRecenzate.ro.

Design

Analiza a prins blogul in haine de sarbatoare. Imi place foarte mult tema aleasa, dar si logo-ul. Design-ul e simplu si curat. O alegere excelenta.

De asemenea, motto-ul: “Povestirea pe scurt a lecturilor pentru copii, tineri si adulti, precum si spuse de-ale mele!” explica foarte clar care sunt subiectele abordate.

Marimea fontului este foarte buna si scoate in evidenta continutul, lucru foarte important pentru un blog.

Iata si cateva sugestii de imbunatatire:

 • Pentru meniul principal as recomanda urmatoarea ordine Acasa, Povestiri pe scurt, Zina spune, Harta site-ului, Despre blog, Despre mine si Contact.
 • Casuta de Subscribe by email ar trebui mutata in bara laterala cat mai sus sau la sfarsitul articolelor, cam asa.
 • Bara laterala mi se pare putin incarcata; sunt prea multe sectiuni. O sugestie ar fi renuntarea la unele din ele si repozitionarea altora. De exemplu,  Merita citit ar putea fi mutat la sfarsitul articolelor, Meta poate fi scos sau mutat ultimul, etc. O ordine la care ma gandesc ar putea fi: Motto, Cautare, Inscriere pe email, Banere, Categorii, Ultimele articole, Comentarii, Arhiva, Blogroll.
 • Pentru bannere sau diverse widget-uri, cel mai potrivit ar fi sa fie crescuta latimea barei lateale astfel incat sa cuprinda 2 banere unul langa altul (cam cum e la mine).
 • In footer, ar putea sa fie un scurt Despre mine sau Despre blog, Resurse recomandante sau Articole recomandate si, eventual, etichetele.
 • Se poate lua in considerare renuntarea la o serie de widget-uri cum ar fi AboutUs, PrChecker, WordPress Hit Counter, etc. Pe langa faptul ca nu sunt foarte utile pentru cititori, scad viteza de incarcare a blogului.
 • In partea de jos a blogului apare “SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline“. In plugin exista o optiune de a nu afisa acest mesaj.

Domeniu

Domeniul, LecturiRecenzate.ro, este foarte bun si usor de retinut, cel putin din punctul meu de vedere.

Continut

In primul rand trebuie sa remarc numarul impresionant de articole publicat de la aparitia blogului. In octombrie 72, in noiembrie 41. Un ritm extraordinar.

Ce impresioneaza si mai mult este ca nu e vorba de articole de 2-3 randuri, ci de articole documentate, solide, cu continut valoros si interesant. Jos palaria!

Atunci cand am inceput sa citesc blogul, cu doua-trei luni in urma, am crezut ca articolele se vor adresa doar copiilor si tinerilor aflati pe bancile scolii. M-am inselat. E un blog pentru toate categoriile de varsta, iar telul declarat si atins (zic eu) este a adauga “o farama la educatia celor care vor sa devina oameni buni“.

Optimizare si promovare

Promovarea blogului este si ea remarcabila. Zina, proprietara blogului, este o membra foarte activa a blogosferei si reuseste prin comentarii sa atraga trafic semnificativ pe blog. Este o metoda pe care o poate aplica oricine, iar rezultatele sunt foarte bune. De retinut si de invatat!

Optimizarea SEO este facuta folosind plugin-ul Platinum SEO, o alternativa buna pentru All In One SEO.

Monetizare

Deocamdata blogul este nemonetizat, dar avand in vedere traficul in crestere (din cate imi dau seama), ar merita incercata o afiliere la un site care vinde carti (am mentionat cateva in aceasta lista). Iata cateva abordari posibile:

 • Atunci cand se face o recenzie sa se recomande o carte sau mai multe pe acelasi subiect.
 • Sa se recomande, o data pe saptamana, de exemplu, o carte de pe magazinul online la care blogul e afiliat.
 • Cand se scrie un articol de bune maniere sa se dea link (de afiliat, bineinteles) catre o carte cu acest subiect.
 • Afisarea in bara laterala a unui banner catre magazinul de carti online.

Nu cred ca merita incercat Google AdSense, cel putin nu deocamdata.

Concluzie

Imi face placere sa vizitez si sa citesc LecturiRecenzate.ro de fiecare data, asa cum mi-a facut placere sa il analizez. Un blog pe care il recomand cu caldura!

Ce parere aveti de LecturiRecenzate.ro? Ce va place? Ce nu va place? Cum credeti ca ar putea fi imbunatatit?

Daca sunteti interesati de o analiza (subiectiva) a blogului vostru ma puteti contacta aici.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 4 comments… read them below or add one }

Zina December 22, 2010 at 5:07 pm

Îţi mulţumesc foarte mult că ai fost mai mult decât parolist şi ai facut această analiză chiar înainte de Crăciun. O voi socoti ca pe un dar de la Moşu’, mai ales că e plină de aprecieri pozitive, care mă bucură mult de tot. Bineînţeles că voi ţine seama de sfaturile tale în cel mai scurt timp posibil.
Te rog frumos, îmi spui şi mie cum pot să fac să nu se vadă blogul în timp ce lucrez la el, ci doar un anunţ? Mi-am pus un plugin, Simple “Coming soon” And “Under construction”, dar nu am reuşit să-l folosesc… Mulţumesc mult pentru ajutorul pe care mi l-ai dat şi, încă o dată, Sărbători fericite !

Zina December 22, 2010 at 5:18 pm

Revin cu o completare pe care nu puteam sa nu o fac. Recitind cuvintele tale referitoare la calitatile logo-ului, am simtit ca trebuie neaparat sa “il spun” pe creatorul lui: proprietarul website-ului http://depresium.ro/, care a fost extrem de amabil si l-a realizat, fara vreo recompensa si fara sa ne cunoastem decat ca scriitori si cititori de blog, asa cum ma cunosc si cu tine:) Va multumesc din nou la amandoi !

BloggerIn December 22, 2010 at 8:05 pm

@Zina – Cred ca te-ar ajuta acest plugin: Maintenance Mode.

:) Cu mare placere!

Zina December 27, 2010 at 2:09 pm

Multumesc, l-am instalat ! :)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: