Monitorizarea traficului cu ClickTale sau Cum sa vezi ce fac vizitatorii pe blogul tau

by BloggerIn on December 8, 2010

O dorinta pe care o are orice administrator de site sau blog este aceea de intelege modul in care vizitatorii interactioneaza cu diversele module si elemente de interfata expuse. Aceasta informatie nu este doar interesanta ci si foarte utila putand fi folosita pentru corectarea unor probleme, dar si pentru optimizare (inclusiv pentru cresterea veniturilor).

ClickTale face ca aceasta dorinta sa devina realitate. E vorba de mai mult decat ofera uneltele obisnuite de monitorizare a traficului gen Statcounter sau Google Analytics.

ClickTale se concentreaza pe prezentarea vizuala a comportamentului vizitatorilor, incepand de la miscarea mouse-ului, localizarea click-urilor, scroll, etc. E ca si cum am sta in spatele vizitatorilor si am vedea cum reactioneaza atunci cand ajung pe blog sau site-ul nostru.

Iata un scurt filmulet de prezentare:

Doua sunt functionalitatile care mi se par cele mai utile si care fac din ClickTale o aplicatie foarte valoroasa: heatmaps si visitor recordings. Primele arata zonele din pagina unde s-au concentrat cele mai multe click-uri sau unde s-a miscat mouse-ul. Este vorba de o informatie agregata pentru mai multi vizitatori pe o perioada mai mare de timp. Iata cum arata o astfel de harta:

Visitor recordings arata exact ce au facut vizitatorii atunci cand au vizitat blogul sau site-ul: paginile vizitate, click-uri, scroll, etc. E practic o inregistrare a sesiunii de peste umarul vizitatorului.

La ce poate fi folosita informatia oferita de ClickTale? Iata cateva exemple:

  • La imbunatatirea design-ului prin plasarea informatiei utile si interesante la indemana vizitatorilor;
  • La scaderea bounce rate-ului (ca tot am vorbit despre asta acum cateva zile);
  • La cresterea numarului de inscrisi pentru RSS prin plasarea casutei de inscriere in “calea” vizitatorilor;
  • La cresterea veniturilor din Adsense prin plasarea reclamelor in pozitii cat mai bune.

Singurul dezavantaj pe care il vad la ClickTale este faptul ca contul free este limitat doar la 400 de vizite inregistrate pe luna, ceea ce e destul de putin, dar oricum e util. Puteti sa va creati un cont gratuit aici.

Ce credeti despre ClickTale? L-ati folosit? Il veti folosi?

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 4 comments… read them below or add one }

Moviex December 9, 2010 at 12:27 pm

Interesant site-ul.Intr-adevar este urat ca nu e free :D ,sau macar daca ar fi fost mai ieftin un pachet din ala.Dar merge si asa ,sa iti faci o idee,pana gasim altul.

Ginake December 9, 2010 at 2:33 pm

Deasemenea sunt site-uri pe net unde doar introduci url-ul blogului tau si iti prezinta o analiza asemanatoare cu cea prezentata de tine… (ma rog, poate nu atat de complexa) Nu mai stiu exact pe ce site am vazut lucrul asta, dar daca gasesc revin cu un comentariu.

BloggerIn December 9, 2010 at 3:29 pm

@Ginake – Ar fi interesant daca ai gasi site-ul respectiv. Nu vad cum se poate genera o astfel de informatie fara instalarea unui script pe blog.

Zina December 10, 2010 at 6:40 am

O analiza nu atat de complexa, dar numai cu introducerea URL-ului, ofera woorank.com. si aboutus.org. Merita sa aruncati o privire !

Leave a Comment

Previous post:

Next post: