11 moduri prin care poti da credibilitate articolelor tale

by BloggerIn on October 14, 2010

Pentru a-ti fideliza cititorii trebuie sa ii convingi ca le vei da informatii de calitate si din surse sigure. Iata cateva moduri prin care poti face acest lucru:

1. Foloseste un limbaj tehnic atunci cand e cazul

Stiu ca acest sfat este impotriva opiniei multora dar, in unele situatii, in functie de tipul articolului scris, poate fi indicata folosirea unor termenii stiintifici/ tehnici (dar fara a exagera) care demonstreaza nivelul de cunostinte pentru subiectul respectiv.

2. Descrie pas cu pas solutiile pe care le prezinti

In unele situatii este recomandata descrierea fiecarui pas ce trebuie parcurs pentru a obtine un anumit rezultat. O lista cu fiecare pas numerotat poate fi un astfel de exemplu.

3. Foloseste desene, diagrame si grafice

Este foarte cunoscuta afirmatia „O imagine face cat o mie de cuvinte!”. Aceasta afirmatie poate fi aplicata si in cresterea credibilitatii articolelor. Daca ceea ce prezinti poate fi foarte usor inteles dintr-un grafic, desen sau dintr-o diagrama atunci ar trebui sa folosesti aceste metode de prezentare.

4. Foloseste o poza care sa ilustreze tema articolului

Acest lucru nu este intotdeauna posibil dar cu siguranta ai observat cum jurnalistii folosesc poze intrigante pentru a atrage atentia cititorilor si a-i face sa citeasca articolele scrise de ei. Pozele pot fi la fel de puternice si atunci cand vine vorba de cresterea credibilitatii articolelor.

5. Foloseste premii, certificari sau calificari

Daca ai certificari sau premii primite in domeniul pe care il prezinti ar trebui sa le mentionezi pentru a spori credibilitatea articolelor.  Majoritatea persoanelor privesc inca aceste calificari ca si atestari ale cunostintelor in domeniul respectiv.

6. Foloseste marturii si opinii ale unor persoane consacrate

Daca aduci tu un argument s-ar putea sa nu fie luat atat de in serios decat daca spui ca X, Y si Z au spus asta. Prin urmare foloseste marturiilor lor in articolele tale, mai ales daca sunt dintr-o sursa ce poate fi foarte usor recunoscuta.

7. Foloseste un flux logic de informatii si in mod special argumente logice

Incepe-ti articolul cu un argument puternic cu care cititorul va fi de acord dupa care condu-l printr-o serie de fapte sau flux de informatii care il vor conduce catre concluzia pe care vrei ca el sa o accepte. In acest fel realizezi o legatura intre ceea ce cititorul stie deja si informatiile noi pe care vrei ca el sa si le insuseasca.

8. Foloseste povestiri personale sau anecdote

Este foarte greu sa contrazici o experienta reala care ti s-a intamplat tie sau unui cunoscut (sau chiar unei personalitati). Daca ai povestioare sau anecdote relevante pentru topicul discutat ar trebui sa le folosesti in articol.

9. Foloseste studii de caz

Daca exista un studiu de caz, foarte bine documentat pentru tema articolului tau, foloseste-l! Subliniaza detalii cu privire la oamenii si locurile implicate si astfel argumentatia ta va deveni si mai solida.

10. Foloseste detalii si nu generalitati

Exista o atractie mult mai mare catre detalii si argumente concrete, specifice decat pentru idei generale, vagi. Cu cat detaliezi mai mult cele prezentate cu atat mai mult transmiti mesajul ca ceea ce spui este corect.

11. Foloseste exemple pentru a-ti ilustra punctul de vedere

Chiar si in conversatia de zi cu zi, daca ii dai ascultatorului exemple despre ceea ce ii spui il ajuti sa iti inteleaga mesajul. La fel se intampla si in scrierea articolelor.

Nu cred ca e cazul sa vorbesc despre beneficiile pe care le aduce credibilitatea. Odata castigata increderea unui cititor acesta se transforma intr-un contributor, promotor sau chiar client al blogului sau site-ului.

Tu ce faci pentru a da credibilitate articolelor tale?

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 3 comments… read them below or add one }

freeseodesign October 14, 2010 at 4:15 pm

Da, ai scris bine. In blogosfera totul este la fel ca in viata reala, ca sa faci anumite lucruri ai nevoie de cunostinte … si individualitate … ;)

Dan C October 20, 2010 at 11:24 am

“11 moduri prin care poti da credibilitate articolelor tale” daca ai un blog de nisa

Florin March 25, 2011 at 9:39 pm

““11 moduri prin care poti da credibilitate articolelor tale” daca ai un blog de nisa”
Spuse SEO spammerul

Leave a Comment

Previous post:

Next post: