Cum sa folosesti imaginile pentru optimizare SEO

by BloggerIn on September 24, 2010

Optimizarea SEO imagini

Toata lumea stie ca imaginile fac articolele mai atractive, crescand atat numarul celor care ajung la ele (din diverse surse), cat si numarul celor care le citesc efectiv. Daca nu folositi imagini in articolele pe care le scrieti, ar trebui sa incepeti sa o faceti chiar acum pentru ca altfel pierdeti (mult) trafic.

Un exemplu de cum NU trebuie sa arate un articol il reprezinta Ezine Articles. Fiecare articol este tern, fara culoare, greu de citit si de urmarit. Chiar si pentru necunoscatori e clar ca aceste articole nu sunt facute pentru a fi citite, ci pentru link building. Dar, despre asta, intr-un alt articol.

Pot fi folosite imaginile si pentru altceva in afara de a creste atractivitatea unui articol?
Raspuns: Da, imaginile pot avea contributia lor la o pozitionare buna in rezultatele cautarilor.

Din capul locului trebuie subliniat ca Google si alte motoare de cautare nu sunt capabile (inca) sa “citeasca” si sa interpreteze  imaginile, chiar daca pun la dispozitie cautari ale acestora. Rezultatele se bazeaza in mare masura pe cuvinte din jurul imaginilor.

In acest context, iata cateva sugestii de folosire a imaginilor intr-un blog pentru optimizarea SEO a articolelor:

1. Puneti cuvinte cheie in numele fisierului

Numele fisierelor care prezinta imagini e bine sa contina cuvinte cheie care sa descrie cat mai bine imaginea si pe cat posibil sa fie in concordanta si cu subiectul articolului. O practica buna este separarea cuvintelor cheie prin “-” sau “_”, astfel incat motoarele de cautare sa inteleaga cat mai bine despre ce e vorba.

2. Folositi atributul title

Atributul title poate fi folosit pentru a adauga si alte cuvinte cheie relevante. Este un text care este rareori vazut de cititori dar care este luat in considerare de motoarele de cautare.

3. Folositi tagul alt

La fel ca si atributul title, tagul alt reprezinta o alta oportunitate de a insera cuvinte cheie.

Iata un exemplu de afisare a unei imagini folosind atat title cat si alt:

<img href=”http://yourdomain.com/imagini_optimizare_seo.jpg” width=”400? height=”300? alt=”Optimizare SEO imagini” title=”Imagini optimizare SEO” />

4. Puneti link-uri pe imagini

O imagine este o oportunitate de a adauga un link catre o alta pagina de pe blog. WordPress-ul, de exemplu, creeaza o in mod automat o noua pagina pentru fiecare imagine care este uploadata si adauga un link la imagine atunci cand este inclusa in articol. Acest link se poate schimba cu unul catre o alta pagina din cadrul aceluiasi blog sau catre alt blog.

<a href="http://bloggerin.ro"><img href=”http://yourdomain.com/imagini_optimizare_seo.jpg” width=”400? height=”300? alt=”Optimizare SEO imagini” title=”Imagini optimizare SEO” /></a>

5. Folositi imagini originale

Google Image Search are o functionalitate care se cheama “similar images” si merge destul de ok. Imagini care sunt asemanatoare cu altele e posibil sa fie ignorate. De preferat este sa se foloseasca imagini originale si in acest fel se obtine o expunere maxima pentru  imagini si pentru articolul care le contine.

Imaginile sunt deseori ignorate atunci cand vine vorba de optimizare SEO, desi orice astfel de strategie ar trebui sa le includa. Optimizarea imaginilor se poate face foarte usor, iar rezultatele sunt semnificative. Problema e ca de foarte multe ori uitam de acest lucru.

Va optimizati imaginile din articole? Credeti ca e util?

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 7 comments… read them below or add one }

Florin September 24, 2010 at 10:19 pm

Niciodata nu am avut timp sa pun alt-ul la imagini, cu toate ca eram constient de importanta lui. Dar cred ca imi fac timp intr-o zi si trec prin toate imaginile de pe blog, sunt curios care vor fi rezultatele.

As vrea sa mai subliniez o chestia. Tag-ul “ALT” nu e bun numai pentru seo, el foloseste si la cresterea accesibilitatii siteului el fiind citit de catre site readere pe care persoanele cu dezabilitati le folosesc pentru a naviga pe internet.

BloggerIn September 25, 2010 at 6:13 am

@Florin – Foarte corect. Multumesc de completari.

Alex September 25, 2010 at 8:58 pm

Da, datorita imaginilor putem primi vizitatori. De multe ori vad ca am vizitatori ce cauta imagini. Cred ca daca optimizam bine imaginile, rezultatul va fi.

Mr.Tips October 19, 2010 at 7:45 pm

mda, interesant mai citisem pe undeva despre asta dar ignoranta din mine m-a facut sa trec cu vederea acest lucru, dar de acum voi aplica si metoda asta. Mersi mult de tot.

Adrian September 3, 2011 at 2:37 pm

Textul din ALT si TITLE trebuie sa fie diferit ? sau poate sa fie la fel? cum e mai ok ?

BloggerIn September 4, 2011 at 8:50 am

@Adrian – Nu strica sa fie la fel, dar, din punctul meu de vedere, cele doua tag-uri reprezinta o oportunitate de a folosi mai multe cuvinte cheie, asa ca prefer sa fie diferite.

ecoarhitectura November 1, 2011 at 9:03 pm

Imaginile din gallery sunt gasite de google?

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: