Cum sa ascunzi link-urile de afiliat

by BloggerIn on September 22, 2010

Dupa cum se stie, Google nu agreeaza blogurile si site-urile cu continut de slaba calitate sau cele al caror unic scop este de a vinde ceva. In aceasta ultima categorie se incadreaza si blogurile care promoveaza produse prin sistemul de afiliere.

De cele mai multe ori, Google pur si simplu scoate din rezultatele sale astfel de site-uri. Bineinteles, daca continutul blogului este de calitate si exista doar cateva link-uri de afiliati, nu exista acest pericol, dar exista riscul unei depunctari in ceea ce priveste Page Rank-ul.

Pe scurt, Google nu apreciaza link-urile de afiliat.

Solutia? Foarte simplu: aceste link-uri trebuie ascunse in spatele unui redirect, iar fiecare link-ul trebuie sa aiba tag-ul nofollow.

Un alt motiv pentru a ascunde link-urile de afiliat este acela ca o parte din cititori sunt ofensati de folosirea link-urilor in cadrul articolelor si refuza sa le foloseasca.

Plugin-ul Ninja Affiliate

Solutia pe care o folosesc de peste doi ani pentru a ascunde link-urile de afiliat este plugin-ul MaxBlogPress Ninja Affiliate (acesta este un link de afiliat :) ) .

Plugin-ul are numeroase functionalitati, dar eu il folosesc si apreciez pentru ca:

  • Permite ascunderea link-urilor de afiliat foarte usor si transparent. Link-urile sunt de forma http://bloggerin.ro/go/ninjaaffiliate
  • Permite transformarea oricarui cuvant cheie de pe blog intr-un link de afiliat.
  • Ofera statistici legate de numarul de accesari pentru fiecare link.

Pentru un blog cu continut de valoare si numeros, acest plugin reprezinta o metoda foarte buna de monetizarea a continutului mai vechi. Partea buna este ca nu este necesara adaugarea de bannere si nu este o metoda agresiva de promovare.

Practic, se poate alege un cuvant cheie si pentru toate aparitiile pe blog se transforma in link-uri catre un anumit produs sau pagina.

MaxBlogPress Ninja Affiliate este unul din cele mai complete plugin-uri de acest gen si de aceea il recomand cu incredere.

Ascundeti link-urile de afiliat? Ce metode folositi?

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 5 comments… read them below or add one }

Iuliana Ionescu September 22, 2010 at 11:30 am

Eu foloseam o solutie free care face cam acelasi lucru ca pluginul de mai sus. Insa cel mai tare plugin de pe piata, dupa parerea mea, este unul care-ti ascunde linkuri-le in spatele unor butoane. Practic tu nu mai ai nici un link pe pagina in ochii motoarelor de cautare. Iar pentru vizitatori linkurile arata normal.
N-am acum un exemplu sa-ti arat, dar o sa revin cand o sa-l implementez.

BloggerIn September 22, 2010 at 8:22 pm

@Iuliana Ionescu – Excelent! Sunt foarte curios de metoda de care spui. Anunta-ma cand ai implementat-o.

Iuliana Ionescu September 23, 2010 at 8:46 am

@BloggerIn O sa te tin la curent, insa nu va fi foarte curand. Inca mai astept o aplicati desktop de incarcat din CSV-uri pe wordpress care se combina cu plugin-ul despre care iti povesteam.
Plugin-ul poate functiona si fara aplicatia asta insa deocamdatda n-am nici un proiect in care sa-l implic :) .

eu si numai eu September 10, 2011 at 1:06 pm

ceva care sa nu trebuiască instalat în platforma wordpress nu știi?? un soft liber unde sa pui linkul de afiliat ..sa-l denumești cum vrei și sa-l pui unde vrei..nu
exista:(?? fără sa sa am site, chestii..

BloggerIn September 12, 2011 at 10:20 am

@eu si numai eu – Din pacate doar pentru wordpress stiu.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: