Analiza de blog #15: GrimCris.com

by BloggerIn on September 7, 2010

O noua premiera pe BloggerIn.ro: astazi voi analiza un blog, GrimCris.com, al carui autor m-a criticat destul de vehement cu ceva timp in urma in articolul Hai sa fim bloggeri de succes. Intre timp Cristian pare ca a inceput sa aprecieze (cat de cat) munca pe care o fac si m-a rugat sa ii analizez blogul. Voi incerca sa fiu cat mai obiectiv :)

Design

Design-ul este curat si placut, desi poate ca este un pic prea mult gri. Dar nu e deranjant, cel putin pentru mine.

Logo-ul e interesant, dar poate ar trebui facut mai web 2.0, poate un pic mai colorat, astfel incat sa compenseze paleta de gri-uri. Din cate am citit pe blog acest lucru este (ar putea fi) pe lista de "todo".

Bara laterala este excelenta, iar meniul minimalist si foarte bine integrat in design.

Foarte multe sugestii de imbunatatire nu am. Se vede ca blogul e "lucrat". Un lucru as schimba totusi: as scoate reclamele Adsense din header. In primul rand pentru ca da un aer prea comercial, iar in al doilea rand pentru ca nu afiseaza reclame relevante.

Domeniu

Domeniul e foarte ok, avand in vedere ca e un blog personal. Ce nu imi foarte clar este de ce exista si GrimCris.com si GrimCris.info. Desi sunt abordate teme diferite, cred ca ar fi fost mai bine ca toata atentia autorului sa se indrepte catre un sigur blog cu numele GrimCris. Eventual pentru subiecte legate de "online", se putea face un blog cu domeniu distinct.

Continut

Ca si pe alte bloguri pe care le-am analizat, apreciez calitatea excelenta a articolelor. Nici un articol pe care l-am citit nu pare a fi scris doar de dragul de a publica ceva sau de a comenta fara rost. E un lucru extraordinar!

Sunt abordate subiecte diverse, dar ceea ce imi place cel mai mult este ca exista si multe articole utile, de genul, Mareste viteza de incarcare a blogului cu W3 Total Cache sau Rezultat: Cand trebuie trimise link-urile pe Twitter.

O alta observatie este ca imi creste inima cand vad cat de corect sunt scrise articolele, inclusiv in ceea ce priveste diacriticele. As putea spune ca sunt chiar putin invidios. :)

Optimizare

In ceea ce priveste optimizarea, am observat ca blogul foloseste aceleasi meta tag-uri (keywords si description) pentru toate paginile, ceea ce nu e recomandat. Ar trebui sa se foloseasca un plugin gen All-In-One-Seo care sa genereze automat aceste tag-uri din titlul si din continutul articolului.

Monetizare

Blogul publica reclame AdSense (foarte bine integrate) si afiseaza bannere. Pentru cele din urma recomand folosirea unui sistem de contorizare gen Google AdManager pentru a stii exact cate click-uri au fost date intr-o anumita perioada de timp. Acest lucru ajuta pentru vanzarea ulterioara de bannere pe blog.

Concluzie

GrimCris.com este un blog excelent, cu continut de calitate. Concluzia: e un blog de citit si de urmarit!

Daca sunteti interesati de o analiza (subiectiva) a blogului vostru ma puteti contacta aici.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 5 comments… read them below or add one }

Florea Cristian September 7, 2010 at 12:56 pm

Multumesc mult pentru analiza. Cat despre All in One SEO. El lucreaza baiatul, nu stiu cum de ti-au aparut tie aceleasi descrieri si keywords pe fiecare pagina.

BloggerIn September 7, 2010 at 1:11 pm

@Florea Cristian – Ciudat. Am verificat pe 3-4 pagini si erau aceleasi tag-uri ca si pe prima. Mai verific.

BloggerIn September 7, 2010 at 6:10 pm

@Florea Cristian – Din cate imi dau seama meta tag-urile keywords si descriptions apar de doua ori.

Florea Cristian September 7, 2010 at 9:35 pm

Da, acum mi-am dat seama. Sunt o data puse de mine in header.php si inca o data puse de All in One SEO. Am sa clarific treaba. Merci!

Iuliana Ionescu September 17, 2010 at 7:47 am

As mai adauga H1 si H2 pentru toate paginile (posturi + prima pagina) si Title Tag pentru post-uri.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: