Backlink-uri in Google Webmaster Tools

by BloggerIn on September 5, 2010

Nu demult am anuntat ca Google Webmaster Tools a inceput sa afiseze toate backlink-urile pentru un blog sau site monitorizat. Cu aceasta ocazie am descoperit ca pentru BloggerIn.ro numarul de backlink-uri afisat de Google era destul de mare, in jur de 6500. De atunci a tot crescut, ajungand in acest moment la peste 16 000. 10000 de link-uri noi in aproximativ 6 saptamani. E cazul sa ma entuziasmez?

Dupa o privire rapida raspunsul a fost clar: NU! Google numara toate paginile pe care apare un link catre blog. De exemplu, daca BloggerIn.ro este inclus in sidebar-ul unui blog cu 1000 de pagini/articole, atunci link-ul va fi prezent in fiecare pagina, iar statistica din Webmaster Tools va numara 1000 de link-uri.

Vestea proasta e ca Google ingnora pur si simplu 99% din aceste link-uri. In plus sunt afisate atat link-urile dofollow cat si cele nofollow.

La o numaratoare rapida, am descoperit ca din cele 16923 de link-uri afisate in acest moment, doar 50-60 provin de la bloguri si site-uri diferite, ceea ce e e bine, dar nici intr-un caz nu e spectaculos.

Concluzia e ca desi ceea ce se afiseaza Webmaster Tools este util, pentru ca se pot vedea toate paginile in care Google a gasit un link catre blogul tau, nu este relevant in ceea ce priveste calcularea Page Rank-ului.

Am fost intrebat ce metode am folosit pentru a avea aceste backlink-uri. Raspunsul e scurt: nici una. Toate link-urile sunt “naturale”. Nu am facut link exchange, nu am folosit link-uri platite, tool-uri specializate sau guest posting. Nu pentru ca nu ar fi fost cazul, ci pentru ca am dorit sa vad cum evolueaza blogul de la sine. La un moment dat voi apela si la aceste metode si voi documenta totul chiar pe blog.

Cate backlink-uri va afiseaza Google Webmaster Tools? Credeti ca e relevant?

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 7 comments… read them below or add one }

Paul-Sorin Tița September 5, 2010 at 10:37 am

Şi eu m-am “speriat” de atât de multe backlink-uri: de la 2.500, la 70.000, iar acum la 127.000 pentru http://www.tita.ro, blogul meu. Asta deşi dacă stai să cauţi backlink-uri pe Google, îmi dă doar 63.

Mult mai util mi se pare că îţi arată în Webmaster Tools cuvintele cheie pentru care eşti afişat, poziţia medie şi numărul de accesări.

Mihai October 27, 2010 at 7:23 pm

Mie nu imi arata decat 5 pentru Google si la Yahoo imi arata 90 … nu inteleg cum indexeaza Mr. G!

BloggerIn October 27, 2010 at 8:03 pm

@Mihai – Google e mult strict si are un algoritm sensibil diferit de cel folosit de Yahoo.

georgian November 14, 2010 at 3:22 am

la mine apar 8 backlinkuri doar dupa ce am postat cred k peste 300. dureaza mult pana le indexeaza? ideea e ca sunt si pe site-uri diferite

BloggerIn November 14, 2010 at 8:04 am

@georgian – Dureaza cateva zile sau saptmani pana apar in Google Webmasters Tools. Nu stiu exact cat dureaza.

muzi.ro January 7, 2012 at 6:28 pm

salut mie nu imi gaseste nimic nici google nici yahoo cand am instalat wordpress manual pe server aveam cativa vizitatori vro 60 pe zii dar nu imi mergea bine wordpresul nu puteam lucra cu el apoi am instalat de la godaddy si acum nu am nici macar un vizitator ce sa fac ma puteti ajuta? va multumesc cu respect http//muzi.ro

FanHeist November 24, 2015 at 8:24 pm

Am patit ceva ciudat .. de cateva zile apar cu 16 pagini in google dar cand dau sa folosesc Google Webmasters sau alte programe care arata informatii de indexare imi scrie ca nu este indexat siteul… ce pot sa fac?

Leave a Comment

Previous post:

Next post: