Analiza de blog #14: Trans-ferro.com

by BloggerIn on August 31, 2010

Analiza de astazi se ocupa de un blog adresat celor care sunt pasionati de calatorii, in special de cele cu trenul: Trans-ferro.com.

Design

Blogul este construit pe tema Thesis, ca si BloggerIn.ro, o tema foarte flexibila si foarte customizabila. Din punctul meu de vedere este o alegere excelenta.

Iata in continuare cate sugestii de imbunatatire:

  • E o problema cu coloanele. A treia coloana, cea cu reclamele, lateste prea mult pagina astfel incat, pe rezolutia mea, browserul afiseaza scroll-uri. E destul de deranjant. Suma latimilor celor 3 coloane nu ar trebui sa depaseasca 1024 de pixeli.
  • Cele mai multe site-uri si bloguri merg pe centrarea continutului in pagina si pe folosirea a 800/900 de pixeli din latimea paginii. Cred ca ar fi mai potrivit si in acest caz.
  • De asemenea bara laterala ar fi mai potrivita in partea dreapta decat cum este acum.
  • Culorile alese sunt discrete, as spune chiar prea discrete. Parca e prea mult alb. Adaugarea unui fond mai inchis ar echilibra situatia.
  • Logo-ul pe care l-am vazut in pagina Despre mi se pare foarte reusit si cred ca ar trebui folosit si in headerul blogului.

Cred ca aceste schimbari ar aduce un plus de uzabilitate si ar creea o prima impresie mai buna vizitatorilor.

Domeniu

Domeniul, Trans-ferro.com, este original si pentru mine a fost usor de retinut chiar de la inceput. Cred ca acelasi lucru e valabil pentru toata lumea.

Continut

Ca pasionat de calatorii, am gasit foarte interesante articolele de pe Trans-ferro.com, in special cele care povestesc despre calatoria in Irak si Iordania. In general, pe blog sunt prezentate informatii utile pentru cei care calatoresc cu trenul, dar nu numai.

Ceea ce m-a impresionant la acest blog a fost motivatia pe care am gasit in pagina Despre :

In memoria bunicului meu Ionita, impiegat de miscare.

Jos palaria in fata lui Iulian si a tuturor celor care mai fac lucruri motivati si de altceva in afara de bani, faima si sex.

Optimizare

La mine blogul se incarca destul de incet. E posibil sa fie  problema cu hosting-ul sau cu widget-urile care se incarca.

Am observat ca in titlul paginilor se repeta cuvinte ca “overland travel: bike, subway, train, ferry trans-ferro.com“. Acest lucru nu este benefic din cel putin trei motive:

  • cuvintele sunt in engleza, iar textul din pagini este preponderent in limba romana;
  • faptul ca apar in titlurile tuturor paginilor nu este apreciat de catre Google, care asteapta titluri cat mai diferite pentru fiecare pagina;
  • se dilueaza importanta celorlalte cuvinte folosite in titlul paginii.

Monetizare

Trans-ferro foloseste mai multe metode de monetizare:

  • Afiliere la HostelBookers.com si RailEurope
  • Google Adsense

Ambele metode sunt potrivite pentru profilul blogului. Totusi, o observatie: reclamele Google ar trebuie integrate mai bine din punct de vedere al culorilor.

Concluzie

Este un blog de urmarit de cei care sunt pasionati de calatorii. Trans-ferro.com este inca la inceput, dar are potential si sunt convins ca va progresa atat din punct de vedere al design-ului cat si al continutului.

P.S. Nu stiam ca exista o rugaciune a calatorului. :)

Ce parere aveti de Trans-ferro.com? Ce va place? Ce nu va place? Ce ar putea fi imbunatatit?

Daca sunteti interesati de o analiza (subiectiva) a blogului vostru ma puteti contacta aici.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 8 comments… read them below or add one }

andrei August 31, 2010 at 3:58 pm

O singura intrebare am, pentru 99% din utilizatorii Thesis. Daca tot ati dat o caruta de bani pe o tema, care (recunosc) e flexibila si usor de folosit, de ce nu o customizati in adevatarul sens al cuvantului? Adica ok a schimbat culorile meniului, latimea sidebarurilor si ordinea acestora. Mie mi-ar lua cateva ore sa fac chestia asta din CSS si PHP dar daca tot e asa usor, de ce nu faceti mai mult? 99% din utilizatorii thesis nu stiu sa o valorifice si sa profite de ea :)

Andrei August 31, 2010 at 4:49 pm

Sincer, designul poate fi mult îmbunătățit. Orice temă free arată mai bine. E o rușine pentru Thesis să aibă așa un design pe un blog, toate aruncate pe acolo… care poate fi customizată pînă în pînzele albe.

Florin August 31, 2010 at 10:32 pm

Intr-adevar, mai e de lucrat la design, prima data am fost destul de confuz, nu stiam la ce sa ma uit mai intai. In schimb, continutul e de calitate si foarte interesant.

iulians September 7, 2010 at 8:50 pm

@bloggerin Merci pentru analiza. Dupa ce-am citit acest articol, am renuntat la cea de-a treia coloana.
@ andrei (huzze.net) & florin : Am avut pana acum numai bloguri pe blogger.com si pe wordpress.com, poate de acolo m-am obisnuit cu multitudinea de widgeturi si celelalte lucruri in plus. Este primul blog pe domeniul meu si acum sunt in faza de experimente. Am scris cateva mailuri unor blogeri cu mai multa experienta, dar nu s-au inghesuit sa-mi raspunda, asa ca tot ce vedeti pe blog pana acum e facut de mine, si sincer imi place asa cum este (da, stiu, e putin aglomerat).
@Andrei multumesc pentru critica ta “constructiva”. Probabil cei de la Thesis imi vor lua acum tema inapoi, ca sa nu se faca de rusine, nu?

BloggerIn September 7, 2010 at 9:26 pm

@iulians – Cat traim tot invatam.Toti am trecut prin faza de inceput cand nu toate lucrurile ies cat de bine ar putea sa iasa. Nu iti pierde speranta si nici entuziasmul!

andrei September 7, 2010 at 9:33 pm

Imi pare rau ca te ataci asa. In commentul ala mi-am exprimat frustrarea acumulata timp de cateva luni. Sunt multe tutoriale pe net legate de thesis (stiu ca multe din lucrurile pe care eu m-am chinuit mult si bine sa le fac in cod, aici se fac imediat din dashboard). Singura chestie e sa vrei, si eventual sa ai pe cineva care sa te ajute si sa isi dea cu parerea.

Iuliana Ionescu September 17, 2010 at 7:54 am

Daca ar fi sa vorbim si de SEO, lipsesc H1, H2 si Meta Description pe prima pagina, iar posturile nu au H2 si Title Tag.
Bine, H2-ul poate fi omis vor spune unii, dar pentru o optimizare corecta acesta ar trebui sa existe.

Iuliana Ionescu September 17, 2010 at 8:19 am

Rectific. H2 exista pe prima pagina. Deci mai trebuiesc puse doar H1 si Meta Description.

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: