La 7 luni de la primul articol publicat pe BloggerIn.ro si de la primul tweet am ajuns la peste 5000 de follower-i pe contul de Twitter. E un numar important, dar mai important este de stiut cum folosesc contul de Twitter pentru promovarea blogului si care sunt rezultatele.
Dupa un start fulminant in care am “adunat” mai mult de 2000 de follower-i in mai putin de o luna, evolutia a fost constanta, dar mai lenta.
Inca de la inceput, am folosit TweetAdder. Desi este o metoda “nenaturala” de a creste un cont de Twitter, consider ca, folosit cu masura, TweetAdder poate fi foarte util. Se economiseste mult timp si permite automatizarea diverselor activitati.
Scopul contului de Twitter bloggerin_ro a fost si este acela de a promova articolele de pe blog si de a socializa (intr-o oarecare masura) cu cititorii. Mai putin (a se citi “deloc”) de a scrie si a vorbi despre subiecte diverse si care nu au legatura cu blogging-ul. Dupa cum am spus de multe ori, pentru un blog, situarea intr-o anumita nisa e extrem de importanta, iar subiectul principal al blogului trebuie sa fie clar atat pentru cititorii fideli cat si pentru cei nou veniti. Mesajul pe care il transmit pe BloggerIn.ro si pe toate canalele de promovare, inclusiv pe Twitter, este: “vorbesc despre blogging si atat”.
Iata cum folosesc Twitter pentru a promova articolele de pe BloggerIn.ro: dupa ce un nou articol este publicat, scurtez link-ul cu bit.ly si apoi postez mesajul pe Twitter. De obicei de forma nume articol – link scurtat. Uneori mai adaug si #hashtags. Dupa cateva ore sau a doua zi repet mesajul putin modificat.
De asemenea, din cand in cand, incerc sa re-promovez articole mai vechi de 1-2 luni prin schimbarea textului si prin postarea la diverse ore.
Rezultatul acestor actiuni? De 7 luni, Twitter este cea mai importanta sursa de trafic in categoria Reffering sites (statistici Google Analytics), dupa cum se vede si mai jos:
Dupa cum se vede Bounce Rate-ul este destul de ridicat, lucru relativ normal atunci cand vine vorba de traficul venit de pe Twitter sau de pe alte site-uri. In schimb, numarul de pagini vizitate si timpul mediu de stationare pe blog este foarte ok.
Concluzia este ca investia de timp si eventual de bani (in cazul TweetAdder) pentru a creste numarul de follower-i este justificata. Un cont de Twitter popular este o sursa constanta si importanta de trafic, chiar si fara o un numar mare de mesaje trimise.
Cum va folositi contul de Twitter pentru promovarea blogului? Ce faceti pentru a creste numarul de follower-i?

{ 11 comments… read them below or add one }
eu am alta strategie: daca la inceput am folosit o metoda asemanatoare cu tine, cu timpul desi aveam peste 500 de followeri ma simteam singur, asa ca am inceput sa urmaresc followeri target-at. nu prea sunt de acord cu axarea pe un singur …subiect si cred ca in timp iti poate dauna, se numeste social media ca sa mai si socializezi
, eu de exemplu dau unfollow persoanelor care nu publica altceva decat propria reclama… uite un articol legat de followeri pe care l-am preluat de la americani: http://social-media-romania.blogspot.com/2010/07/10-motive-din-cauza-carora-ai-pierdut.html punctul 6 mi se pare relevant pentru ceea ce vreau sa spun
bafta!
@iulianj – Ce rezultate ai folosind strategia de care ziceai? Numarul de click-uri e mai mare?
Numarul de click-uri nu e neaparat mai mare (am doar 1240 de followeri), dar pot sa spun ca rata de RT e destul de mare, numarul de followeri noi e constant si sunt foarte multumit de reactii, fie ele pozitive sau negative. Nu ma intelege gresit, nu spun ca metoda ta este gresita, la urma urmei e chestie de strategie, dar deinde si de la o persoana la alta. Eu stau foarte mult pe Twitter si Facebook si probabil m-as plictisi sa imi autopromovez blogul fara a interactiona cu follower-ii mei
Tine-ne la curent cu modificarile, personal sunt foarte curios de evolutie!
Numai bine,
Iulian J.
@iulianj – Da, e clar optiunea fiecaruia si tine de multi factori. De exemplu, eu nu stau prea mult nici pe Twitter, nici pe Facebook si nici pe alte retele de socializare. Ma rezum sa raspund la comentariile de pe blog si cam atat. Motivul e simplu: din pacate nu am timp.
Oricum sunt curios si ce fac altii, de aceea te-am intrebat de rezultate. Cat traim tot invatam
Frate, e genial ce faceţi voi! Fără mişto! E o artă curată. Mi-aş fi dorit să am minte cît să reuşesc şi eu să-nvăţ chestiile astea dar… nu-mi iese sau îmi iese foarte încet.
Sînteţi geniali, şi Iulianj şi BloggerIn.
@Meneopol –
Nu e vorba de multa minte, ci de munca si rabdare. Tot citind si observand ce fac altii ajungi sa intelegi si sa faci si tu din ce in ce mai mult. E atat de simplu!
@BloggerIn – munca, rabdare si, poate cel mai important, pasiune, daca iti place un lucru vei retine si vei perfectiona tot ce tine de el. Eu sunt inginer de aviatie, specializat in sisteme de propulsie si poluare fonica si chimica, n-am nici o treaba cu marketing, social media, e doar o placere de a mea
@Meneopol – cauta si vei gasi, cere si ti se va da, bate si ti se va deschide….
@Iulianj – Da, cred că ai dreptate. Pînă acum am tot încercat să învăţ. Cred că mi-a reuşit dar fiecare are limitele lui (minte, vîrstă, etc). Şi am ajuns la concluzia că ar trebui să apelez la cei care se pricep, să am curajul să cer ajutor.
misto articolul…am citit, ma ajuta, va multumesc…@iulianj, sunt de principiul ca mai bine cresti usor si bine, decat rapid si prost…mai bine cladesti treptat, cu useri targhetati decat rapid si aiurea…
Eu sunt @onlinemmorpgcom pe twitter.Ultima oara cind am verificat am avut 2613 followeri pe twitter. Folosesc exact aceasi sistem ca si tine dar am un atu in plus. Un as in plus.Folosesc inca un sistem. Unul este twiends.com.Principiul este simplu. Urmeresti persoane pe twitter. Pentru acest lucru primesti puncte care pot fii folosite de alte persoane care sa te urmareasca pe tine pe twitter.Care la rindul lor primesc puncte pentru acest lucru.Este un sistem foarte eficient.
multumesc.
Foarte util articolul.!
Spor la treaba!