Cum ti-ai trata blogul daca te-ar fi costat 1000 de dolari sa il construiesti?

by BloggerIn on August 13, 2010

Unul din marile avantaje ale blogging-ului este ca barierele de intrare sunt foarte joase. Adica, toata lumea poate sa isi faca blog, chiar si gratis (pe platforme ca wordpress.com sau blogger.com). Se pot folosi platforme, teme, plugin-uri, toate gratuite. Pana aici toate bune.

Partea proasta e ca datorita faptului ca se intra foarte usor, bloggingul este de multe ori privit ca o pasiune trecatoare. Rezultatul? O foarte mare parte din bloguri sunt abandonate dupa o perioada mai lunga sau mai scurta de timp.

Citind cursul Blog Profit Camp al lui John Chow am dat peste un sfat care m-a pus pe ganduri:

Pretend you have invested $100,000 into your blog and you will look at it and run it differently.

Si am inceput sa ma intreb: oare cum am trata blogging-ul daca pentru fiecare blog pe care il incepem ar trebui sa cheltuim nu 100 000 de dolari ci 1000?

Iata ce cred ca s-ar schimba in bine:

  1. Seriozitatea ar lua locul pasiunii trecatoare si oscilante.
  2. Calitatea articolelor ar creste.
  3. Critica absurda si tupeista ar fi inlocuita de cea constructiva, sau cel putin nu ar mai fi atat de prezenta.
  4. Blogging-ul ar fi privit si din punct de vedere financiar. Sau mai corect: ar fi privit ca un adevarat hobby, care genereaza si costuri.
  5. Rata de abandon ar fi mult mai mica. S-ar pune problema altfel: am investit o suma importanta, nu pot sa dau cu piciorul la investitia pe care am facut-o.
  6. Ar fi mai putine bloguri in general, dar mai multe bloguri de calitate. In plus ar fi mai usor de gasit :)

Asadar, ce credeti? Cum ar arata blogging-ul daca fiecare blog ar costa 1000 de dolari/euro? Cum ti-ai trata blogul daca ar fi necesitat o astfel de investitie?

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 14 comments… read them below or add one }

Florin August 13, 2010 at 2:03 pm

O sa isi faca blog copii McDonalts carora blogging-ul o sa li se para noul Iphone. Sunt multi bloggeri foarte buni care nu dispun de banii astia, si daca ar disparea platformele de blogging gratis deja e vorba de cenzura, nu de imposibilitate financiara.

freeseodesign August 13, 2010 at 2:14 pm

Pai eu as trata bloggingul in aceeasi masura ca si acuma. Am muncit la blog. Am respectat legile bunului simt in blogosfera.

BloggerIn August 13, 2010 at 2:30 pm

@Florin – Ca sa fiu sincer nu m-am gandit la acest aspect :)

andrei August 13, 2010 at 4:04 pm

Eu nu mi-as mai fi facut blog. Simplu, nu?

Strik3 August 14, 2010 at 2:50 am

Chiar e o intrebare buna, in niciun caz nu l-as trata cu atata indiferenta avand in vedere ca nu m-a costat niciun $ , nici domeniul .com si nici hostul.
Niciunu nu e primit de pomana dar nici platit. Totusi , ideea e ca comportamentul fatza de blogu personal sau orice alt site facut de tine , este influentat direct de suma investita.

andrei August 14, 2010 at 4:47 pm

Sau de timpul investit :) . Eu de exemplu stiu cat mi-a luat sa aduc tema blogului intr-o stare cat de cat acceptabila.

Marian Nedelcu August 15, 2010 at 8:09 am

Este o întrebare foarte pertinenta. Cel putin pentru mine care am început de putin timp blogging-ul. Cred ca este la fel de pertinenta pentru toți cei care au si-au creat sau au de gând sa își creeze un blog.
Cred ca impulsul principal, pentru majoritatea bloggerilor provine dintr- o pasiune într-un anumit domeniu. Pentru mine pasiunea este dansul sportiv. La început iți dorești sa strângi informații, sa le triezi și sa le expui. O faci în primul rând pentru tine, pentru acumularea proprie de cunoștințe.
Apoi iți dorești ca activitatea ta, informațiile pe care le deții sa fie cunoscute. Spui la prieteni, cunoștințe dar foarte putini iți împărtășesc pasiunea.
La acest stadiu se face un pas important pentru cei care doresc să continue. Găsirea de fani, creşterea numărului de vizitatori.
Un blog care nu este citit practic nu există, activitatea poate să rămână la nivel de pasiune sau să dispară.
Dacă nișa căreia se adresează blogul tău este îngustă creșterea numărului de vizitatori este greoaie şi trebuie să îţi aloci timp seros în acest sens.
De la acest nivel începi să îţi pui problema de calitate a articolelor. Vizitatorii care ajung la blogul tău trebuie să îi faci să revină. Asta înseamnă că ei trebuie să fie determinaţi de calitate şi de informaţii pertinente.
Dacă ai suficienţi vizitatori te poţi gândi că pasiunea ta poate deveni o afacere. Audienţa (din televiziune) se plăteşte de către cei care vor să îşi facă publicitate.
Blogul meu este gratuit. Consider că este un pas bun pentru a înţelege fenomenul.
Dacă creearea unui blog ar costa 1000$, adică o sumă semnificativă cred că trebuie să luăm în considerare următoarele:
1. dai banii pentru a-ţi satisface o pasiune şi atât.
2. dai banii decât dacă ştii că ei se vor întoarce înapoi şi asta presupune:
– ai capacitate de a oferi informaţii de calitate;
- vei avea suficienţi vizitatori. Încă nu am definită foarte clar noţiunea de “suficient”, dar cred că numărul trebuie să fie peste 1000/zi;

Aşa arată blogul meu (http://www.showdancesport.blogspot.com) după 3 luni de căutări. Consider că încă sunt la început şi mai am drum de mers până aş da bani pentru a face unul personalizat (poate nu chiar 1000$).

M-ar bucura să se găsească disponibilitatea pentru comentarii din propria experienţă, chiar şi din încercări eşuate.

Tudor August 16, 2010 at 8:17 am

Daca as fi dat pe el 1000 de euro / dolari blogul ar fi devenit o afacere. Asa, ramane doar o pasiune

Alter Ego Blog August 16, 2010 at 10:55 am

Daca fiecare pretins blogger ar fi trebuit sa scoata macar 1.000 de euro din buzunar ca sa porneasca la drum acum am avea, in loc de 50.000 – 100.000 de bloguri facute in speranta ca Eldorado-Adsense le va umple conturile, cel mult 1.000 de bloguri… ba chiar mai putin, poate chiar nici 100… poate doar 10 sau poate nici unul… in Romania…

dojo August 16, 2010 at 8:27 pm

Nu am investit decat 3 dolari pe domeniu (hosting am pentru alte zeci de situri pe reseller, deci e cost “comun”), sunt designer de wordpress, deci imi fac singura munca de “branding”.

Este o placere sa postez, da incerc sa fac asta si “profesional” pe cat posibil. Nu ma prefac ca a costat mia de dolari (desi este o idee buna sa te mobilizeze), dar incerc sa iau cat de cat in serios aceasta munca. Sunt de acord insa ca lipsa de investitii financiare ii fac pe multi “neseriosi”. De fapt majoritatea de fapt “testeaza” si pana la urma este OK. Nu toti pot scrie constant si poate nu doresc sa faca asta.

robert August 21, 2010 at 1:18 pm

Cred ca in primul rand ar trebui sa te pasioneze ceva ca sa investesti in el 1000 $. Deci ar trebui sa fie o combinatie de timp-pasiune-afacere.

Sunt multe bloguri free care sunt excelente – as putea sa dau exemple, dar cred ca toti suntem constienti de lucrul asta. Altfel nu ar fi aparut.

Avantajele enumerate de tine sunt adevarate, dar unele, zic eu, s-au nascut din frustarea unor “genii” care sunt convinsi ca valoarea lor ar fi alta, daca nu s-ar incurca de “astia mici” prin blogosfera.

BloggerIn August 22, 2010 at 7:36 am

@robert – Ceea ce am scris in articol nu s-a nascut din frustrare. Nu vad de ce ar fi cineva frustrat ca exista milioane de bloguri, chiar daca 95% de calitate scazuta. E loc pentru toata lumea.

Pur si simplu am incercat sa imi imaginez care ar fi situatia daca un blog ar costa atat de mult pentru a fi construit. E o situatie ipotetica, dar totusi interesant de discutat.

P.S. Si nici “geniu” nu sunt :)

robert August 22, 2010 at 10:03 am

M-ai inteles gresit s-au poate m-am exprimat eu gresit. Nu faceam referire la postul tau.
Sunt de aceeasi parere ca si tine, cu singura exceptie ca, prefer aceasta triere naturala, care este ceva normal. In “31 Days to Build a Better Blog” a lui Darren Rowse se spune clar ca daca blogul tau nu are un scop, un target mai bine apuca-te de altceva. Asta daca vrei sa iti construiesti o afacere!

Dar daca scopul tau este altul – oricare ar fi el – platformele gratuite sunt binevenite.

BloggerIn August 22, 2010 at 6:42 pm

@robert – Sunt 100% de acord cu tine, iar citatul spune totul.

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: