Analiza de blog #10: PionezaDintreFese.ro

by BloggerIn on July 26, 2010

Am ramas putin in urma cu analizele de blog, asa ca mi-am propus ca saptamana asta sa recuperez. Astazi voi vorbi despre PionezaDintreFese.ro, iar in zilele urmatoare voi analiza LucruriGratis.com si IstoriiRegasite.wordpress.com. Asadar, despre pioneze …

Design

Design-ul este simplu si placut. Paleta de culori aleasa pare putin stearsa, dar pe ansamblu se compenseaza cu imaginile folosite in articole, astfel incat rezultatul este excelent. Este de altfel o tehnica pe care o recomand, aceea de nu atrage atentia vizitatorului prin designul blogului, ci prin continut si imagini. Pana la urma continutul este cel care defineste un blog si mai putin design-ul.

Logo-ul si motto-ul sunt de asemenea foarte bune. Imi place in mod deosebit sectiunea de noutati. Este dinamica, colorata si atrage atentia intr-un mod pozitiv.

Footer-ul este genial. Pacat ca reclama nu apare si pe paginile secundare.

Nu sunt un fan al barelor gen Wibiya, dar in acest caz se integreaza bine.

Ca de obicei, pe langa laude, am si cateva sugestii:

  • In meniul principal, in loc de Posturi cred ca mai potrivit ar fi Inscriere.
  • In meniul secundar, in loc de Categoria 1,2,3 ar fi mai potrivit sa fie direct numele categoriei: Versuri si proza, General, Audio Video, etc.
  • In casuta de cautare, Cautare  e mai intuitiv decat Introduce cuvinte-cheie.
  • In sidebar sau altundeva in pagina, ar fi util sa apara si Subscribe by email.
  • In pagina secundara, widgetul de autentificare din bara laterala ar trebui scos sau plasat mai jos.

Domeniu

Numele domeniului, PionezaDintreFese.ro, e, din punctul meu de vedere, foarte inspirat. Desi e un nume lung, atrage atentia si este usor de retinut. Cel putin pentru mine.

Continut

Despre continut, numai cuvinte de lauda. Am gasit articole interesante, imagini frumoase, resurse audio si video de calitate. De asemenea, m-a impresionat numarul de articole publicate de la inceputul anului, cu o medie de 30-40 pe luna.

Optimizare

Am observat ca PionezaDintreFese este bine promovata. Am gasit un numar semnificativ de link-uri catre blog, obtinute prin comentarii pe alte bloguri, inscrierea in directoare si in agregatoare. E un exemplu de urmat!

Includerea domeniului (pionezadintrefese.ro) in titlul paginilor cred ca ar fi utila.

De asemenea, o metoda de optimizare care ar putea fi aplicata o reprezinta identificarea articolelor care atrag vizitatori de pe motoarele de cautare si optimizarea titlurilor paginilor si a meta tagurilor.

Monetizare

Blogul este monetizat folosind Google Adsense si prin afisarea de banner-e. Reclamele sunt bine pozitionate si tind sa cred ca rezultatele sunt destul de bune. Bineinteles, veniturile din Adsense depind de multi factori, dar din punctul de vedere al pozitionarii si design-ului premisele sunt bune.

Concluzie

PionezaDintreFese.ro este un blog excelent, cu mare potential. Daca continua pe aceeasi linie, sunt convins ca va avea succes. 

Ce parere aveti de PionezaDintreFese.ro? Ce va place? Ce nu va place? Cum credeti ca ar putea fi imbunatatit?

Daca sunteti interesati de o analiza (subiectiva) a blogului vostru ma puteti contacta aici.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: