Google Webmaster Tools afiseaza acum toate backlink-urile

by BloggerIn on July 21, 2010

Pana nu demult Google Webmaster Tools afisa doar o mica parte din backlink-urile reale pentru un site sau blog monitorizat. Astfel, era greu sa iti dai seama cate link-uri catre site-ul tau vede Google si cate ia in considerare in momentul in care calculeaza Page Rank-ul. Motivatia, mai putin oficiala, a acestei lipse de transparenta o reprezinta rezerva Google de a nu da indicii privind algoritmii de cautare pe care ii foloseste.

De cate zile insa Google Webmaster Tools afiseaza toate backlink-urile. Aceastea pot fi gasite in Site Analysis si Links to your site. Pentru BloggerIn.ro acestea arata asa:

Ce inseamna aceasta schimbare? In primul rand ajuta proprietarii de site-uri si bloguri sa isi dea mai bine seama de unde vin link-urile si cum se reflecta ele la nivelul fiecarei pagini. In al doilea rand, arata o tendinta a Google de a deveni mai transparent in ceea ce priveste modul de indexare a paginilor si a algoritmilor folositi.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 8 comments… read them below or add one }

SeeL July 21, 2010 at 1:58 pm

Da, intr-adevar este o imbunatatire insa este de putin mai multa vreme incoace, nu de cateva zile. Probabil de cateva zile au facut update la contul tau. Inainte nu erau asa transparenti in ce priveste backlinkurile…

BloggerIn July 21, 2010 at 2:35 pm

@SeeL – Da, probabil a ajuns mai greu la mine :)

Virgil July 21, 2010 at 2:56 pm

Eu am blogul de 3 luni de zile, am page rank 0 si 18.100 de link-uri. Sunt curios daca am sa scap de acest page rank o la urmatoruyl update de pr.
Asta asa ca sa imi fac si eu idee cam ce legatura este intre aceste link-uri si page rank.

SeeL July 21, 2010 at 3:48 pm

Eu cred ca este o legatura foarte stransa intre cele doua, insa nu am studiat niciodata acest lucru atent. Ceea ce stiu este ca link-urile cele mai valoroase pentru pagerank sunt cele care vin din pagini cu continut asemanator cu al blogului tau daca este unul de nisa.

SeeL July 22, 2010 at 7:35 am

M-am gandit… daca ai timp si vrei… scrie si un articol despre strategiile tale de creare de link-uri catre site-ul tau. La ce metode ai apelat sau de unde iti vin cele mai multe link-uri, pentru ca, totusi, e un numar mare de link-uri catre site-ul tau.
Ar fi interesant sa aflam si asta.

BloggerIn July 22, 2010 at 12:42 pm

@SeeL – Poate sa para ciudat, dar nu am folositi nici un fel metode de crestere a numarului de backlink-uri. Tot ceea ce am facut e prezentat pe blog. Ceea ce se vede e rezultatul evolutiei naturale :)

Oricum, ma gandesc sa le analizez putin si sa scriu un articol cu concluziile.

SeeL July 22, 2010 at 12:59 pm

Foarte tare ce se intampla cu blogul tau. Dupa cum arata statisticile tale, esti in crestere si nu ai de gand sa te opresti. Ai avut curajul sa investesti cat de cat intr-un blog. Probabil ca rezultatele financiare o sa apara putin mai tarziu, insa sunt entuziast fata de evolutia blogului tau.

BloggerIn July 22, 2010 at 3:42 pm

@SeeL – Da, si eu sunt multumit. Merge bine. Si imi place ca raspunsul la ceea ce scriu e, in general, pozitiv. :)

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: