Analiza de blog #9: Huzze.net

by BloggerIn on July 16, 2010

Astazi voi analiza pentru prima data un blog scris in limba engleza, Huzze.net -  me and the voices in my head.

Design

Design-ul e, in mod clar, pe gustul meu. Simplu, fara multe zorzoane, si care pune in prim plan continutul. Imi place si culoarea de fundal si mai ales motto-ul :)

Bineinteles, am si cateva sugestii de imbunatatire:

  • In meniul principal, in loc de Email subscription cred ca ar merge mai bine Subscription, iar in pagina respectiva cititorul sa poata deveni si follower pe Twitter sau fun pe Facebook.
  • Bara laterala ar trebui valorificata mai bine. Ar putea fi adaugate: Articole populare, Categorii, Arhiva, Email subscription.
  • In Fun places to be, toate link-urile ar trebui sa fie cu litera mare (sau mica).
  • Ca in orice blog, e nevoie de o pagina de contact.
  • Blogul nu foloseste Feedburner, ceea ce reprezinta o scapare destul de importanta. Fara o astfel de solutie e foarte greu de spus care e numarul de persoane inscrise sa primeasca noutati. Totusi, excelenta ideea cu plasarea butonului de inscriere RSS in paginile articolelor!

Domeniu

Domeniul, huzze.net, este scurt si usor de retinut. Cred ca ar fi interesant daca in pagina de About ar fi explicata motivatia alegerii acestui nume.

Continut

Subiectele abordate sunt din cele mai diverse cu o tendinta spre aspecte mai tehnice. Am gasit articole interesante despre WordPress si despre diverse widget-uri. In parcurgerea continutului am fost putin deranjat de faptul ca nu exista o grupare pe categorii.

Daca scopul autorului a fost de a isi exersa Engleza, consider ca a fost atins cu brio!

Optimizare

Din cate imi dau seama, blogul nu este optimizat pentru a atrage trafic de pe motoarele de cautare si cred ca traficul de pe acestea este destul de redus. Nu exista cuvinte cheie sau fraze intens promovate sau targetate pe blog.

Monetizare

Huzze.net e destul de greu de monetizat. Avand in vedere ca e un blog scris in limba engleza, ar putea sa mearga Google Adsense. Dar e nevoie de mai mult trafic si mai ales munca la capitolul optimizare. Oricum ar merita incercat.

Concluzie

Huzze.net este un blog personal scris in limba engleza si care merita sa fie urmarit.

Daca sunteti interesati de o analiza (subiectiva) a blogului vostru ma puteti contacta aici.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 2 comments… read them below or add one }

andrei July 16, 2010 at 5:14 pm

Wow mersi :D Credeam ca ai uitat de mine. Ma asteptam sa fie niste cuvinte destul de dure, deci asteptam cam cu sufletul la gura analiza de blog :P . Imediat schimb in Subscription si incerc sa caut un link specific de follow (pe care dai click si adauga direct la follow) daca exista asa ceva. Bag si litera mare la blogroll, pagina de contact am dar se pare ca nu e prea buna solutia gasita de mine si anume butonul din sidebar. Feedburnerul e folosit, dar doar la Subscription. Nu l-am folosit inca la feedul blogului pentru ca nu prea imi place siteul :P . Gruparea pe categorii este :P in meta-titles.

BloggerIn July 18, 2010 at 8:42 pm

@andrei – Arata bine :) Ma bucur ca te-a ajutat analiza.

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: